"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

"Herkes zirvede olmayı hedefler ama hiç kimse bilmez ki, zirve; yükselişin sonu, inişin başlangıcıdır." [Freud]

"Önemli olan yatıp yatmadığım değil, sevip sevmediğimdir." [Bizim Büyük Çaresizliğimiz]

"Sahip olduğun her şeyi kaybetmeden asla özgür olamazsın." [Fight Club]

"Günün birinde hepimiz sonsuza dek susacağız. Onun için sevdiklerinize şimdi 'Seni seviyorum,' demekten çekinmeyin" [George Eliot]

"Hayatı gözyaşlarınla ödüllendireceğine, gülüşünle cezalandır." [Paul Auster]

"Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum." [Gabriel García Márquez]

"Mutlaka ideal bir karakter olması da gerekmez aslında, yaptığının bilincinde olan birileri de yeterli." [Arlington Road]

"Bilir misiniz babalar kızlarına ellerini uzatırsa , kızlar onu cehenneme kadar takip eder." [Ezel]

"İnsanın ileriye dönük kararlar alması, hesabının olmadığı bir bankadan para çekmesine benzer." [Oscar Wilde]

"Aynı yolu beraber yürüdüğümüzü sandığımız insanlar, aslında bize sadece gidecekleri yere kadar eşlik ediyor." [Mark Twain]

Unutamıyorsan umursama; çünkü hayat değil, sen hayatı üzmelisin.İşte bu yüzden altını çizdiklerinin bazen üstünü çizmelisin! [Bob Dylan]

"Aşk diye bişey yaşıyorum. Ne tek taraflı demeye dilim var, ne de karşılıklı olduğuna ispatım." [Elif Şafak]

"Asla çocukluğumuzdaki kadar bilge olamıyoruz. Olayları hiç o kadar net göremiyoruz." [Arlington Road]

Kim demiş 'en büyük aşklar nefretle başlar' diye. "Benim en büyük nefretim; bir aşkla başladı". [Murathan Mungan]

İnsan mutlu olamaz. Çünkü fazla özler dünü.Hak ettiğinden fazla düşünür yarını.Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü.[Tolstoy]

"Nefesim nefesine nefes katsın istedim ama olmadı. O küçücük nefesi içine üfleyemedim." [Nefes]

Önemli olan; hayatta,"en çok şey'e sahip olmak" değil,"en az şey"e ihtiyaç duymaktır. [Eflatun]

"Hayatta hiç bir zaman bir başkasına tüm benliğinle güvenme, çünkü; hiç kimse sana tüm benliğiyle görünmez" [Neruda]

İlk bakışta güvendiği şeylere, bir kez daha bakılması gerektiğini mutluyken değil, hep mutsuzken anlar
insan. [Paulo Coelho]

“Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin! Grisi yoktur aşkın. Ya siyahı, ya beyazı seçeceksin.” [Şems-i Tebrizi]

Geri