"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

"Kuaföre ne istediğini anlatmak, beş bilinmeyenli denklemi çözmekten daha zordur." [Y. Erdoğan]

Her an gülümse, boşver ne düşündüğünü bilmesinler. Ve herşeye rağman patlat bir kahkaha, bırak neden güldüğünü merak etsinler. [Marquez]

Mesela çok değer verip aynı değeri alsak.Mesela üzülmesek.Mesela bir sevda için milyon kere ölmesek. Mesela.. Meseladan yani.. [Y. Erdoğan]

"Sahi sarkıntılığa girer mi acaba; ayrılırken gözlerimin sana sulanması." [C. Süreya]

"Belkide.. Evet belkide sen, hiç haketmemiştin beni. Oysa ben; her halinle kabullenmiştm seni." [Cemal Süreya]

"Mutlu edemeyeceksen, meşgul de etmeyeceksin!" [Özdemir Asaf]

Ey sevda denen şey. Ey tutkuyla bağlandıgım. Susadım sana, yeşertmek için gönlümü, gel desem gelir misin? [Emre Tuncer]

Adını duyunca değil de, yanında başka bir ad duyunca yanar aslında canınız. [P. Neruda]

Haddini bilmedikten sonra çok şey bilmek birşeye yaramaz. [W. Butler]

Kalbi kırdıktan sonra dilediğin özür, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. İhtiyaç kalmaz. [P. Neruda]

''Parmak izlerimiz dokunduğumuz hayatlardan kaybolmaz.'' [Remember Me]

"Gitmen gerektiğinde gitmezsen, gittiğinde geç kalmış olursun..." [The World's Fastest Indian]

"Eğer aşk için kelime gerekseydi, dilsizler nasıl sevecekti?” [More Than Blue]

Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene. [Victor Hugo]

Gerçek aşk kılıç yarası gibidir, kendi geçse de izi kalır. [Ahmet Altan]

Birisiyle mühürlenmek onu gördüğünde her şeyin değişmesi gibidir. Bir anda seni gezegene bağlayan şey yer çekimi değil, o olur. [Twilight]

"Hiçbir zaman hayattan bembeyaz bir sayfa bekleme! Çünkü ikinci sayfa bile, birincinin izlerini taşır." [R. Sharma]

İlk izlenim çok önemlidir. İlk iki dakika kocaman bir yüreği var sanırsın; sonra bir ömür o yürekte, ilk iki dakikayı ararsın. [İlhan Berk]

Ve aşk. O omzuna yattığında, rahatsız olmasın diye kılını bile kıpırdatmamaktı. [Can Dündar]

Ben gidiyorum dediğimde, 'gitme' diyen birini değil, ben de geliyorum, yalnız gidemezsin! diyen birini istiyorum. [Can Yücel]

"Aşk, iki bedende yaşayan bir tek ruhtan oluşur." [Aristoteles]

"Eğer silmek o kadar kolaysa, yazılan pek bir şey yok demektir." [G. Vidal]

"Sana ihtiyacım var" dediğiniz kişi "niçin" diyorsa gelmez, "ne zaman" diyorsa gönülsüz gelir, "nerdesin" diyorsa mutlaka gelir.[M.Longston]

Çocuk olsam yeniden. Bir tek düştüğüm için acısa içim. Ve kalbim, çok koştuğum zaman çarpsa sadece. [C. Süreya]

Kadın, her ihtiyacını karşılayacak 'tek' bir erkeği ister. Erkek ise, tek ihtiyacını karşılayacak 'her' kadını. [Dostoyevski]

Bardağa kola doldurur gibi değer vereceksin insanlara ağır ağır ve yavaş. Çok verirsen köpürür taşar, elinde bardakla kalırsın. [D. Noel]

"Eğer bir kadının 'gerçek aşkı' olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız. Çünkü sizin için hayat asla sıradan olmayacak." [Can Dündar]

"Kadın bir erkeği gerçekten severse, onun gözünde dünyadaki bütün erkekler; kesin olarak anlamını yitirir." [O. Wilde]

"Hayatı sevdiğinle paylaşmak nimettir.'' [La Fille Sur Le Pont]

Geri