"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

Gitme zamanı gelmişse -dur demenin, zaman geçmişse -dön demenin ve aşk bitmişse -yeniden demenin, hiçbir anlamı yoktur. [Marquez]

Kendi bahçesine dal olamayanın biri, girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor! [Özdemir Asaf]

İyi ki'lerin keşke'lerini geçsin bu hayatta. Çünkü zamanı geri çevirmek için saatin yelkovanı ile oynamak fayda sağlamaz. [Adam Fawer]

''Gerek yok her sözü, laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.'' [Mevlâna]

Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir. [A.J.CRONIN]

Ey Gönül! Şimdi sorarım sana, hangi aşk daha büyüktür? Anlatılarak dile düşen mi, anlatılmayıp yürek deşen mi? [Şems]

Ben ölseydim, o belki ağlardı. Ama o ağlasaydı, ben ölürdüm. [Özdemir Asaf]

Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun. [Che Guevara]

Zaman lazım sadece, unutacaksın! Nasıl unuttuysan çocukluğunu, kırılan oyuncaklarını. Kırılan kalbini de öyle unutacaksın. [Cemal Süreya]

''İki insana birbirlerine aşık olduklarını söylersen olurlar.'' [Amélie]

''Hayat boyu öğreneceğimiz en büyük şey sadece sevmek ve karşılığında sevilmektir'' [Kırmızı Değirmen]

Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. [Elif Şafak - İskender]

Yalnızlık onca saçın arasında beyaz bir saç teli gibi. Çektikçe çoğalıyor, çoğaldıkça arsızlaşıyor. [Elif Şafak]

''Yalanlarla istediğiniz yere gidebilirsiniz ama asla geri dönemezsiniz'' [Transsiberian]

"Bazen birinin yokluğuna o kadar alışırsınız ki, başka birinin gelip o boşluğu doldurmasından korkarsınız.." [H. Balzac]

Ne ben Sezarım, ne de sen Brütüssün.Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün.Artık seninle biz düşman bile değiliz.[N.Hikmet]

"Seni sensiz de sevebiliyorum." [Ö. Asaf]

"Asla bir salakla tartışmayın. Çünkü dışarıdan bakanlar, hanginizin ***** olduğunu anlamayabilir." [Bob Dylan]

"Sanat tarihi ya da antropoloji okursan, kırmızı rujun insanı tahrik edip iç dudağın yapısını hatırlattığını öğrenirsin." [Hanna]

90 - 60 - 90 'ı herkes bilir, Elbette ki vücut ölçüleri. Ama birde 200 - 70 - 60 var, Unutmayın bu da tabut ölçüleri. [Sunay Akın]

“Kadınlar ve çocuklar hata yapabilir. Ama erkeklerin hata yapma hakkı yoktur.” [The Godfather]

"Her yasak kendi isyancısını yaratır." [Kağıt]

"En büyük düşman: kendi algınız, kendi cehaletiniz ve kendi egonuzdur." [Revolver]

"Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir." [Einstein]

Düşen bir çığda, hiçbir kar tanesi, kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz. [Oscar Wilde]

"Kalbimi ıskaladın." [Hanna]

Ne zaman gözlerinin içine baksam biliyorum, ikimizi de aşar o kapının ardındaki masal. [Cezmi Ersöz]

Geri