"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

Tek ihtiyacım neydi biliyor musun? - Bir papatya yaprağı daha... [Edip Cansever]

Sanma ki adını ağzıma alıyorum diye seni seviyorum.. Dudak tiryakiliği benimkisi seni içime çekmiyorum. [Küçük İskender]

Eğer, ilerde birgün KEŞKE demek istemiyorsan, 3 Şeyi doğru seç! -EŞİNİ, İŞİNİ, ARKADAŞINI. [Yunus Emre]

Aşk; bir bakıma sobaya dokunmak gibidir. Bir defa yanarsın, İzi kalır. Sonra bir daha dokunmazsın sadece yanına yaklaşırsın. [Sunay AKIN]

Garip değil mi? Birini işaret ederek suçlarken işaret parmağınız onu, diğer üç parmağınız ise sizi gösterir. [S. FREUD]

Bu yüreğe bu kadar acı fazla dersin bazen kendine... Ama hata bizde. Küçücük bir yürekle kocaman sevmek ne haddimize ! [Edip Cansever]

Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilâl uğruna yâ Rab, ne güneşler batıyor.. [M. Akif Ersoy]

Ve gurur, kaybedenlerin, acizlerin maskesiymiş, sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, "Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım..." [CAN YÜCEL]

Bana kalbimdesin deme! Bilirsin, kalabalık yerleri sevmem. [Edip Cansever]

Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür..[Nietzche]

"Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar." [Osho]

Dış görünüşle dalga geçmek çok yanlış bir davranıştır; ama eski sevgilinin yeni sevgilisine görmeden bile iğrenç diyebilirsin. [Can Dündar]

" Parfüm sevmem! Bana göre en güzel koku, sevdiğime sarıldıktan sonra üstümde kalan kokudur." [Dylan]

Her erkek zeki,güzel,anlayışlı ve onu çok sevecek bi kadın ister. İyi güzelde adama sormazlar mı, bunları hakedecek ne yaptın? [Y. Erdoğan]

Gerçek aşk şans oyunları gibi.. Hayali bile mutlu edebiliyor insanı; fakat tutturabilene "aşk" olsun. [Cemal Safi]

Yağmurdan da çok şey istemedim ki. Sadece biz el ele tutuşurken yağsaydı bir defa, fena olmazdı hani .. [Aziz Nesin]

"Sevgilin olabilecek birçok insan olabilir; ama sevdiğin olabilecek insan bir tanedir". [Bob Marley]

Dün rüya, yarın ise hayalden ibarettir. Dünü mutlu, yarını umutlu yapan bugündür. Onun için iyi bak bugüne, acıda olsa gülümse". [P.Brunton]

"Kim mutluluk parayla satın alınmaz diyorsa, nerden alışveriş yapacağını bilmiyordur." [Huxley]

Belki de aşk, O'na "seni çok seviyorum" demek değil de, kendine "birisini çok seviyorum" diyebilmektir. [D. Noel]

Geri