Karışık Komik +18 Fıkralar.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şaşırtmaca
Temel karsisindaki adama bilmece sormus. Temel- Sari renklidur. Kafes icindedur. Cik Cik diye ötey...

Temel karsisindaki adama bilmece sormus.

Temel- Sari renklidur. Kafes icindedur. Cik Cik diye öteyur. Bil bakalim bu nedir.

Adam- Kanarya

Temel-Degildur.

Adam-Muhabet kusu, papagan, saka kusu

Temel-Bilemedun.onlar da Degildur.

Adam-Peki nedir öyle ise ?

Temel-Hamsi palugudur.

Adam-Olurmu hiç, hamsinin kafeste ne isi var

Temel- ben Koydum kafese

Adam- iyi de hamsi sari renkli degildir ki

Temel- ben sariya boyadim.

Adam- olsun yine de hamsi cik cik diye ötmez.

Temel- Bilmece bu. O kadar sasitmaca olsun artik.

Tavlama
Temel bir gun eve cok farkli bir havayla girer.Fadimede bu durum karsısında sasırır...ve temele ...

Temel bir gun eve cok farkli bir havayla girer.Fadimede bu durum karsısında sasırır...ve temele sorar..

-Temelum neyun varrr ?

Temel gayet rahat bır sekılde cevap verır...

-Asik oldum..

-Çime ?

-SANA..

-Uyyy dogrumi diyiysin..

-Etcilendun dımı ?

-Heee

-O zaman ben bu lafla iyi kari tavlarum.

Şarampol
Temel bir sirkette otobüs soförüymüs. bir gün otobüsle sarampolden asagi yuvarlanmis. Otobüst...

Temel bir sirkette otobüs soförüymüs. bir gün otobüsle sarampolden asagi yuvarlanmis. Otobüsten tek sag Temel çikmis. Ambulansta sormuslar:

-Kaza nasil oldu?

Temel de:

-Otobüsle cideydum ki iki koyin karsima çiktu, ben de kaza yaptum.

Ambulanstakiler çikismislar:

-Lan salak koyunlari ezseydin de yolcular ölmeseydi!, demisler.

Temel dogrularak cevap vermis:

-ben de öyle yaptim. birinci koyinu hakladum, ikincisi sarampole kaçtu! demis.

Temel Amca
Temel oldukça yaşlanmış, ve bir gün alet iş görmez olmuş. Gönlü hala genç olan Temel?in ...

Temel oldukça yaşlanmış, ve bir gün alet iş görmez olmuş. Gönlü hala genç olan Temel?in morali bu işe çok bozulmuş. Her akşam efkar dağıtmak icin meyhaneye gidip kafa çekiyormuş. Yine böyle bir akşamda meyhaneye eli yüzü düzgün, takım elbiseli bir adam gelmiş. "Bana bir kaç dakikanızı ayırır mısınız?" demiş. Herkes merakla daha önce hiç görmedikleri bu adamı dinlemeye başlamışlar. "ben kasabaya yeni gelen sirkin sihirbazıyım" demiş, "her türlü numarayı el çabukluğuyla yaparım". Kasaba sakinleri adamı pür dikkatle dinlerken sihirbaz bir masaya yaklaşıp masada oturanlara "Görüyorum ki kadehleriniz boşalmış. Kadehlerinizi içkiyle doldurmamı ister misiniz?" diye sormuş. Masadakiler umursamaz tavırla "olur.." demişler. Sihirbaz "Hokus Pokus" der demez kadehler içkiyle dolmuş. Masadakiler şaşkınlıklarını gizleyemezken "hadi içelim" diye kadehlere sarılmışlar. Sihirbaz "Durun!" diye bağırmış, "aynı şekilde kadehlerinizi boşaltmamı ister misiniz?". Masadakiler yine "olur.." demişler. Ellerini havaya kaldıran sihirbaz "Püf!" der demez kadehler boşalmış ve hayret dolu bakışlar arasında herkes sihirbazın yaptığı numarayı alkışlamışlar. Temel?in masasına gelen sihirbaz "senin icin de bir şey yapmamı ister misin amca?" demiş. Temel hiç tereddüt etmeden parmağıyla önünü göstererek "Ha punu kaldirapilur musun?" demiş. Sihirbaz "tabi ki" demiş ve "Hokus Pokus!". Yine herkesin şaşkın bakışları arasında Temel hemen belinden tabancasını çekmiş ve "Ula püf diyenin .. korm

Yaralı Temel
Temel yüksek bir binanin altinci katindan asagi düser.Hemen basina merakli bir kalabalik toplanir....

Temel yüksek bir binanin altinci katindan asagi düser.Hemen basina merakli bir kalabalik toplanir.Yoldan geçen bir adam merakli kalabaligi yararak yarali temele dogru egilerek sorar;

-Hayrola kardes ne oldu.

Yarali temel güç bela konusarak cevaplar.

-Haçan bilmeyrum pende simdu celdum

Temel Ve Karısı
Temel, bir haftalığına gittiği memleketten, haber vermeden erken dönünce karısını evde baş...

Temel, bir haftalığına gittiği memleketten, haber vermeden erken dönünce karısını evde başka bir erkekle yatakta bulur. Derhal belinde taşıdığı tabancasına davranan Temel, yatakta yakaladığı adamı alnının ortasından vurur. Tabancayı tam kendi kafasına doğrultmuşken, karısı haykırarak üzerine atlar:

- Dur Temelim, kıyma kendine!..

Temel, sinirden titreyerek haykırır:

- Sus kaltak, sira sana da gelecek!..

Temelin Kedisi
Temelin bir kedisi varmis ve hergün düzenli olarak gezmege çikartirmis.birgün yolda karsilastigi...

Temelin bir kedisi varmis ve hergün düzenli olarak gezmege

çikartirmis.birgün yolda karsilastigi bir arkadasi :

-ula senun paska isin yok midur pikmaymusun herkün bu kediyi

gezdirmekten? diye sorunca Temel:

-pende piktim ama ne yapayum ha pu kedi pakiredir istemayrum pi de

yavrulasin korkayrum salamayrum!demis.

arkadasi:

-ula usagum ha punun kolayi fardur...penzine pula sal oni yanuna

gelmez kedi medi..

temelin kafasina yatmis bu yöntem bi deneme yapmis bakmis gercekten

yanina kedi falan yanasmiyor hergün sabahtan salarmis kediyi benzine

bulayip...aksam hava kararinca kedi de eve dönermis rahat etmis temel, taaa ki bi aksam kedi hava kararipta hala eve dönmeyinceye kadar.... bir telas bir telas oraya bak buraya sor yok yok yok gitti bizim kedi diye düsünürken rastladigi mahallenin çocugu

-Ha pen kördüm senun kediyi su ileriki ranpada penzini bitmis öbür

kediler dayanaydu

Telaffuz
Belediyeye soför alinacakmis, hiç karadenizli almamislar. sebebi sorulunca: bizim otobüsler kalab...

Belediyeye soför alinacakmis, hiç karadenizli almamislar. sebebi sorulunca: bizim otobüsler kalabalik olur , "Sıkışın" diye bagirmak gerekir. Dogru söyleyebilen bir karadenizli bulamadik.

Doğan
Temel ormanda agaç kesiyormus, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temeli ...

Temel ormanda agaç kesiyormus, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temeli bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;

-Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş,

Temel de anlatmış;

- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan ı taniyruuum, ne de yengesuni..

Temel Uykuda
bizim temel uyuyormus. birden yataktan düsmüs, kalkmis yeniden yatmis.biraz sonra bi daha düsmüs...

bizim temel uyuyormus. birden yataktan düsmüs, kalkmis yeniden yatmis.biraz sonra bi daha düsmüs ve sevinerek mirildanmis:

-iyi ki kalkmisim yoksa üstüme düsücektum.

Tiksinme
Dursun yurt dışında birçok limana uğrayarak dolaşan gemiye tayfa olarak giriyor.İlk seferi ol...

Dursun yurt dışında birçok limana uğrayarak dolaşan gemiye tayfa olarak giriyor.İlk seferi olduğu icin yanına kusmaya karşı ilaç ve prezervatif almasını tembihliyorlar.Eczaneden birer kutu alıyor .

-Üç aylık yolculuk , yirmi liman , birer kutu yetmez , on kutu al diyorlar . tekrar eczaneye gidiyor , onar kutu istiyor .Eczacı Temel ,

-Uyy , pu işten kusacak kadar tiksineysun ta niye yapaysun ?

Köfteor
Nasreddin Hoca parasini geri istemek icin defalarca kapisini calan alacaklisina kapiyi acmis. -Yakin...

Nasreddin Hoca parasini geri istemek icin defalarca kapisini calan alacaklisina kapiyi acmis.

-Yakinda, demis, yakinda parani odeyecegim.

-Ne zaman?

-Dinle bak...bizim duvar kenarina yol boyunca cali tohumu ektim.

-ve?

-ve tohum ilkbaharda yeserecek ve cok calimiz olacak...

-Evet, suphesiz! Sonra?

-Bu caddeden cok koyun surusu gecer. Gecerken, gecen

koyunlarin yunleri calilara takilacak. ben de yunleri toplayacagim. bizim hanim bunlari egirip ip yapacak. Sonra gerisi kolay! ben de pazara ***urup satacagim ve parani geri odeyecegim.

Adam bu sacma plan uzerine kahkahayi basar. O zaman Hoca, demiski;

-Parayi avucunda hazir hissedince nasil da gulersin, degilmi, seni koftehor seni!

Evlilik Ne Demektir?
-Hoca, evlilik ne demektir? -Gunduzleri cifte hirlama, geceleri cifte horlama! ...

-Hoca, evlilik ne demektir?

-Gunduzleri cifte hirlama, geceleri cifte horlama!

sigara Ve Zararları
Temel sigaranin zararlari konulu bir konferansta konusuyormus.bir adam sormus, -Hayatim boyunca siga...

Temel sigaranin zararlari konulu bir konferansta konusuyormus.bir adam sormus,

-Hayatim boyunca sigara içtim ve seksen yasina geldim. Ne diyorsunuz?

-Sigara içmeseytun pelçi te toksan yasuna celmis olacaktun.

senin Meleğin
Softa, namazini bitirmis, selam verirken, komsusu olan ve onu yaptigi kötülüklerden iyi taniyan, ...

Softa, namazini bitirmis, selam verirken, komsusu olan ve onu yaptigi kötülüklerden iyi taniyan, Bektasi yanina iyice sokulup, "Aleykümselam" demis. Softanin cani fena halde sikilmis:

-Be adam! sen de nereden çiktin? Namazimi berbat ettin.

-Selam verdin, ben de aldim.

-Yahu ben sana degil, meleklere selam verdim.

-Erenler, ben de melegim.

-Ulan defol git suradan!...senden melek mi olur?

-Kizma birader!...senin gibi Müslümanin benim gibi melegi olur...

Nasil Becerdin?
Bektasi, evinde misafir oldugu icin, karpuzcuya ugramis: -iyi karpuzun var mi? -Kurabiye gibi baba,...

Bektasi, evinde misafir oldugu icin, karpuzcuya ugramis:

-iyi karpuzun var mi?

-Kurabiye gibi baba, güven bana!

-Peki öyleyse iyi bir tane ver bakalim.

Karpuzcu birini seçip vermis.Baba erenler, almis ve eve gitmis.

Bektasi, yemekten sonra, konuklarinin önünde karpuza gururla biçagi vurmus.fakat o ne?ilk biçak darbesinden sonra etrafi koku salmis. Karpuz ikiye ayrilinca, fos diye çürüyen içi masaya yayilmis.Tabii her taraf berbat, Bektasi ise mahçup olmus. Baba, sabahi zor etmis ve solugu karpuzcuda almis:

-Erenler, seni tebrik ederim?

Karpuzcu sasirmis:

-Hayrola baba, beni niye tebrik ediyorsun?

Bektasi:

-Ulan kesmeden, delmeden o karpuzun icine nasil siçtin, dogrusu sasip kaldim. seni onun icin tebrik ediyorum.

kabahat Sende Değil!
bir köyde yagmur duasina çikarlar.Bektasi de istemeye istemeye bunlara uyar, cemaatin arkasi sira ...

bir köyde yagmur duasina çikarlar.Bektasi de istemeye istemeye bunlara uyar, cemaatin arkasi sira giderken, eline geçirdigi bir agaç dalini, kendi tarlasinin bir kösesine saplayarak, basini yukari kaldirip, söylenir:

-bizim tarla da iste burasi...

Rastlanti bu ya, yagmur duasi yapilir yapilmaz, bulutlar kendini gösterir.Kara bir bulutun kendi tarlasi üzerine gittigini gören Bektasi sevinçle kosar.bir de ne görsün, ceviz büyüklügünde dolu, bütün ürünü berbat etmemis mi?O vakit basini yukari kaldirir; söyle söyler;

-Kabahat sende degil, sana tarlayi gösteren pezevenkte!...

Kusur Görmeyizki..
"sizin hırkalarınızın yenleri neden bu kadar genis olur?" Mevlevi aciklamis: "Baskalarinda görd...

"sizin hırkalarınızın yenleri neden bu kadar genis olur?"

Mevlevi aciklamis:

"Baskalarinda gördügümüz kusurlari örtmek icin."

O da sormus:

"Ya sizin hirkalarinizin yenleri niye bu kadar dar olur?"

Bektasi aciklamis:

"biz hic kimsede kusur görmeyiz ki..."

Ne Düşünüyor?
bir bektasi, merkebine odun yükleyip sehre gelirken karsidan tüccar kilikli iki adam peyda olarak:...

bir bektasi, merkebine odun yükleyip sehre gelirken karsidan tüccar kilikli iki adam peyda olarak:" Su zindikla alay edeli! " diye Bektasiye yanasip selam verince Bektasi de durur, merkebi de.

Tüccarlar isaretle:

- Bu esegin ne düsünüyor?

- Odun tasimaktan yorgun düstü de, artik kasabada ticaret etmeyi düsünüyor!

Tek Benmiyim?
Manevra varmış.Mehmet elde tüfek yerde yatıyormuş.Komutan gelip sormuş : -Düşman önden geli...

Manevra varmış.Mehmet elde tüfek yerde yatıyormuş.Komutan gelip sormuş :

-Düşman önden gelirse ne yaparsın?

Mehmet cevaplamış. Şu yandan, bu yandan, arkadan gelirse, diye tekrar sormuş komutan. Mehmet bunları da cevaplamış.

Komutan en sonunda :

-Ya düşman tepeden gelirse? deyince.

-Bu memleketin tek askeri ben miyim komutanım?

Geri