Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Gece saat O'na doğru..

Küçük İskender..

Annem sürekli "hiçbir şey yemiyorsun, kurudun kaldın" deyip duruyor; ben ne kazıklar yiyorum kimse bilmiyor." Küçük İskender

Hiçbir zaman ilk görüşte aşka inanmadım.
En büyük aşklar ilk ölüşle başlar! --------------ELÇİN GELİR--------------------

en mutlu anında yolda yürürken bir rüzgar eser de, burnuna o'nun kokusu gelir ya. heh işte o'nunla aynı parfümü kullananların allah belasını versin. murathan mungan

Düzen bu: Kadın ağlar, erkek bakar.. Kadın duyar, erkek duymaz.. Kadın sorar, erkek susar.. Kadın gider, erkek içer.. [Can Yücel]

Aşıklara haber vermek isterim:
Kalbin tüm meseleleri yalnız kalpte halledilir, çünkü bir hissin hakkından ancak başka bir his gelir.

Ümitsiz bir aşkın panzehiri ise nefrettir.

...Peyami Safa

Su kadar olamasamda, benimde kaldırma kuvvetim var...
Baksanıza etrafımdaki g..tlere ! :

k. İskender

Aşk ağırdır diyenlere inanma sevgili; Sen iste ben tutarım ucundan.Aşk dediğin nedir ki hem, iki kalp kefesi ağırlığı!"OğuzBaL"

Seninle yaşlanmak istiyorum. Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyım istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının, dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım... CAN YÜCEL

Tabii ki bir insanı sevebilirsiniz, eğer onu yeterince tanımıyorsanız. "
Charles Bukowski

Hayat sana hep ekşi limonlar sunuyorsa, Sende tekila ve tuz iste .. //pablo neruda//

Oyuncağın kırıldı diye üzülme çocuk.. Büyüyünce kalbin paramparça olacak ! [Cemal Süreya]

Üçüncü kişiye gerek yok
Ayrılık zaten Aşk'a ihanet olur..
.Almaya satmaya
Aramaya veya bulmaya
Laf arası sormaya da gerek yoktur..
...Ayrılık ya da İhanet sonrası
Gözyaşı dinmez
Bir Kadın ömrünce çantasından zaten ıslak mendilini
eksik etmez..

Emre GÖKCE

Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen, 'yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun' [Monteigne]

Sustum sandılar. Susmuş gibiydim oysa.. Gülmüş gibiydim ağlarken.. Beni hep mutlu gösteren maskem! Düşme e'mi yüzümden.. [Sunay Akın]

Ayrılık ya da İhanet sonrası
Gözyaşı dinmez
Bir Kadın ömrünce çantasından zaten ıslak mendilini eksik etmez.."
Emre Gökce

Merhamet olmazsa kalp kiracında
Tahtında kurtarmaz seni tacında Bir kara sevdanın darağacında Seninde ipini çeken bulunur...

*Cemal Safi*

Seni görmediğim günler bir çakır diken büyüyor göz
bebeklerimde
Bir çocuk ağlaması başlıyor, kulaklarımda uzun uzun
Ellerim bir yerlere yapışıyor, kurtaramıyorum
Ya ayaklarım, o benim zavallı ayaklarım
...Öyle şaşkın, öyle kararsız, öyle çaresiz ki
Seni görmediğim günler
Karanlıktayım, katran gecelerdeyim
Cehennem misali bir yerdeyim
Bir demir nasıl paslanır, bir elma nasıl çürürse
İşte öyleyim...

Ümit Yaşar OĞUZCAN

Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım: Karanlığa o kadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi! düşüncenin kuduz köpek gibi kovalandığı bu ülkede, düşünce adamı nasıl çıkar?" [Cemil Meriç]

Adına yoksulluk dediğimiz şey, yokluktan değil, çokluktan kaynaklanır.Hakkına razı olmayanların çokluğundan...''( İbrahim Tenekeci

Geri