Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Yapayalnız kalsam da,
Bu kainatı terk edemeyişim yer yüzünün güzelliğinden değil...
Her şey yar'yüzünden...

Elçin Gelir

Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni sense araya korkular koydun yasaklar koydun... Ahmet Selçuk İlkan

Çelişkili kuvvete dönen yapışkan bir ölü var korkulan otobanın ortasında viraj yaratan. bir dedektif hissiyle yaklaşırken dünyaya ay toprak tutarken elini cetvelle çizilmiş suyun gözlerini düşürmüş bir genç kız gibi mağrur ve diken diken; arabanın bagajında bir ölü var direksiyondaki cesetle hayatı tartışan...KÜÇÜK İSKENDER

İçimde ışıltısını hissettiğim yeni hayat, uzakta bir yerde, belki erişilmez bir ülkedeydi ama hareket ettikçe ona yaklaştığımı, en azından eski hayatımı arkada bırakabildiğimi seziyordum. (Yeni Hayat-Orhan Pamuk)

Dürüst insan arıyorum. (Diyojen)

Telafisi olmayan şeylerin izahını istemiyorum, YAPMAYIN!

Vazgeçtim bu dünyadan ama seni yalnız bırakmak var ya, o koyuyor adama...
Shakespeare

Herkes kırılamaz, ipince bir dal olmak gerekir kırılmak için,Ama dünya kütüklerin...// Yılmaz Odabaşı //

Garip değil mi..? Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, İlk vazgeçeceği kişi siz olursunuz... Freud

Kimi sevsem, onun hep uzakta bir sevdiği vardı, unutamadığ ilk aşkı
ya da onu terk edip giden sevgilisi. Kimi derinden sevsem, o bir
başkasını derinden hatırlardı... Öylesine çok sevdim ki onlari,
baskalarına duydukları sevgiyi anlatmalarını sessizce, içim acıyla
kanayarak dinledim.Beni yitirmekten hiç korkmadılar; çünkü o...nlara göre
fazla iyiydim; bu yüzden ilk anda vazgeçebilirdi benden...
Cezmi Ersöz

Hem kimseler duymasın hem cümle alem bilsin istiyorum.../can dündar/

Çabuk unutulurdu ıslak bir öpücüğün yakıcı tadı belki de.. Kalp göğüs kafesine o kadar yüklenmeseydi eğer... Can Yücel

Neden hayatında biri yok diye soranLara,: Hani bazen durakta belli bir otobüsü beklersiniz ya on ...dakika, onbeş dakika, yirmi dakika beklersiniz geLmez. Bu arada başka aLternatiflerde geçer ama binmezsiniz. Nede oLsa "beklemişsinizdir o kadar" boşa gitsin istemezsiniz. Sormayın artık bana.! Herhangi biriyle değil, be...klediğime “değecek” olanla devam etmeliyim bu yola!.. Durakta yaşLanmak oLsada işin ucunda...

Can Yücel

‎"Faili meçhul bir sevdanın zanlısıyım."araz romanından...kahraman tazeoğlu

Birgün
Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar; Bu kadar aşıksın Mevlaya;
şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana. Peki bana ne kadar aşıksın der;
Mevlana hanımına şöyle der; Sen benim;Yaradan’dan ötürü yaradılanı
sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin. Ve herkesi olduğu gibi
...kabul edişimsin. Sen benim; Bugünüme şük...ür ve yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan avuç içimsin...

Yüz
yüze konuşurken söze; "kusura bakma" diyerek başladı. ben de
"kusur"a bakmamak için yüzümü çevirdim...Küçük İskender

Mesela pastanın mumlarına üflediğim gibi üflesem yüreğime, geçer mi verdiğin sızı?//Dedde.

‎''Okey'de beklenen son taş gibisin. Biliyorum beklemekle gelmezsin. Zaten gelme ! Çünkü sen gelirsen ben biterim''K.iskender

Yalnızlığın topuklarına sıktım sen giderken! Kör,topal idare ediyoruz işte...
Oğuz Bal

üzülmeyin dostlarım, ezbere bilirim latince sözcüklerini hayvanlar ansiklopedisini.adını bilmemiş olmaktan utanmayacağım asla tabutumun içine girecek olan ilk böceğin... SUNAY AKIN

Geri