Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Önemli olan hayatta 'en çok şeye sahip olmak değil', 'En az şeye ihtiyaç duymaktır' !
[Platon]

Dünya güzel olsaydı; Doğarken ağlamazdık. Yaşarken temiz kalsaydık eğer; Ölürken yıkanmazdık. [Cemal Safi]

İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever. Önceki ve sonrakiler; Birer arayış, kaçış yada aldanıştır. [Goethe]

‎''Belki'' dünyasında..''Keşke'' kokan havayı solurken.. ''İyi ki'' dediğim tek nefesimsin... CEZMİ ERSÖZ

İyi oldu gelmediğin...

Kahraman Tazeoğlu.

Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya...

Mevlana

Turnayı gözünden vuranlar bizden değildir.. Turnanın kalbinden dem vuranlar bu tarafa..
(Birhan Keskin)

Ben de böyle yaşıyorum işte. Ayrı kalarak, hasret çekerek, uzaklara bakarak. Hep kaçıyorum onlardan, olmayana atıyorum adımımı. Yere bastığım ayağım çok acıtıyor içimi. Gelme sakın artık, Zaten geldiğinde ölürüm. Yaşat beni...Ömrünce kapatma kapısını bu aşkın # (Ceyhun Yılmaz)

Çok sevdiğin ama geri döndüremeyeceğin kişilerin en kötü yanı; Onları her hatırladığında, seni tekrar tekrar terk etmeleridir..."
Tolstoy

Sırtımızı yaslayıp uyuduğumuz taşları mı atacaklar kafamıza,taş kalpleri taç yaptık diye başımıza...
Özdemir ASAF

Sabredersin adı metanet olur, insanlara sabredersin adı hoşgörü olur, dileğe sabredersin adı dua olur, duygulara sabredersin adı gözyaşı olur, özleme sabredersin adı hasret olur, ...sevgiye sabredersin adı aşk olur... ( Mevlana)

Hayata karşı ilk küskünlüğümüz; yanımızda sandığımız kişileri, karşımızda görmemizle başlar. Anton Çehov

Siz 'kumarda kazanan aşkta kaybeder' yalanına inanın ! Unutmayın ki; Kumarda kazananlar aşkı satın alıyorlar... - Balzac

Seni başkasıyla gördüğümde beynime kan sıçrar.Bu kanlarla portreni
çizerim.Kabul ediyorum kötü ressamım ama seçtiğim rengi iyi bilirim. -Patrona Holi

Silahı çekip vuracaktın beni, böylece daha az acı
çekerdim.. Ama sen yaşarken öldürmeyi seçtin.. Stephen King

Unutma! Yüreğinde bir ismin imzası var. Ve sen
onu silemezsin, söküp atamazsın, ne kadar uğraşsan da seninle beraber büyür
içindeki sızı. İlk önce onu hissedersin başkasına dokunduğunda..Can Dündar

İnsanlar köprü kuracakları yerde duvar ördükleri için yalnız kalırlar." Newton

Geleceği merak etme, nasıl olsa gelecek. Ama geçecek olanı
iyi düşün, çünkü aklından silinmeyecek ! Balzac

Çok sevdiğin ama geri döndüremeyeceğin kişilerin en kötü
yanı; Onları her hatırladığında, seni tekrar tekrar terk etmeleridir !

Tolstoy

Garip değil mi ? Ulaşamayacağın kadar yüksekte sandığın kişiler, aslında eğilemeyeceğin kadar alçaktadır ! Freud

Geri