Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Yenilen taraf aşık olur...(Aziz Nesin)

Aşk mektubuna başlarken ne söyleyeceğimizi bilemeyiz. Bitirirken de ne yazdığımızın farkında olmayız....(Rousseau)

Sevgililerine aşklarını itiraf eden kadınlar, en az seven kadınlardır...(Shakespeare)

Aşk, en tehlikeli bir ruh hastalığıdır....(Eflatun)

Aşkı bilenler normal kadınlardır...(Katherine Hepburn)

Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlar erkeklerin son aşkı olmasını ister...(Oscar Wilde)

Aşk için evlenen Istırapla yaşar....(İngiliz Atasözü)

Aşk, bir kişinin yararına, iki kişinin ortaklığıdır...(Kontes Nathalie)

Sevmek güzeldir. Bir daha sevmemek daha güzeldir...(Paul Geraldy)

Aşık olmayanlar, mükemmel bir erkeğin sıradan bir kadın yüzünden niçin ızdırap çektiğini anlayamazlar...(Marcel Proust)

Cinsellik bir zevk ve onur kaynağıdır. (Beatrice Faust)

Erkek az fakat sık sever, kadın ise çok ancak bir kez sever (Basta)

Kötülükler aşktan uzaklaşma oranında birtakım derecelere sahiptir ve kötülük aşka yaklaşmak için sarf ettiği güç oranında erdeme yaklaşmış olur. (Dante)

Kadınlar bizleri sevdikleri zaman her suçumuzu bağışlarlar. (Balzac)

Öpüşme belki kadınlar için erotik bağlılığın en yüksek derecesini temsil eden duygusal andır. (Rosalind Coward)

Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek...
Sevmek zevktir ama yalnız sevilmenin hiçbir zevki yoktur (Aristo)

Aşk utanma ve çekinmenin olduğu yerde vardır. (Montaigne)

Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır. (Victor Hugo)

Aşk yaşamdır deriz ancak umutsuz, inançsız aşk ölümden beterdir. (Albert Hubbart)

Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracaklarına duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Newton)

Aşktan söz ede ede insan aşık olur. (Pascal)

Aşk mutluluğunu evlendikten sonra da sürdürebilseydik, dünya cennet olurdu. Duygulu gönüller sevginin her türlüsü için duygulu değil mi? (J. J. Rousseau)

Aşk, coşku ve tutku olduktan sonra insan hiç sarsılmaz. Bunlar olmayınca yaşam neye yarar? (Stendhal)

Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler.
Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
Elif Şafak|Aşk

Artık aramızdaki uzaklıktan şık bir matem giysisi diktirebilirsin kendine !!
Bir tek hücreni bile istemiyorum.
Televizyonumun çekmediği bir kanal gibisin çünkü.
Sen git ,bambaşka hayatların yatak odalarında sıradan insanların tenlerini süsle!!!

(Küçük iskender)

Dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil, beni terkettiğin gecedir. Beni üzdüğün, yorduğun, yıprattığın gecedir. Bir kabahat mi gerçekten kendi dışında birine hayranlık beslemek? ! Gerçekten kırıyorsun beni,Bir nedeni yok. Yalnızca öptüm.

k.iskender

Kardeşim, aşk ateşinin alevlerinden kaçma! İmtihan için onun içine girersen ne olur? Kıyamet mi kopar?Allah'a yemin ederim ki aşk ateşi seni yakmaz. Çünkü sen Halil İbrahim'in oğlusun. Zaten eskiden beri o ateşe yabancı değilsin. Gir o ateşe, kirliliklerden arınırsan yüzün altın gibi parlar.

Mevlana

3075e150a5831e2e1da40858aa669a78_1268315097.jpg

Kafam cam kırıklarıyla dolu doktor. Bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor anlıyor musun?

[küçük İskender]

beedb4a0a08aa3366c1da97b3bfa019b_1268315309.jpg

Yeryüzüne yönelik en tehlikeli tehditken gökyüzü, beni terketmeye müsait misiniz?

[küçük İskender]

defd0dc35436056ab3e9f4e79a0bd8a5_1268315637.jpg

İnsan karanlıkta koklamamalı bir gülü, kör olabilir tutkusundan..

[küçük İskender

ceb4893f7bcb489873078adc28ddd77a_1268334773.jpg

Bırakmalı kibarlığı! Sonsun işte! Sonsun! Sonumda biletimi kesen yaman giyotinsin! Ben istiyorum! Ben istiyorum diyorum! Unut! Giyotin tek hamlede insin!

[küçük İskender]

Aşk tarihçesi olmayan bir eş zamanlılıktı...
Ne dünü vardı ne de yarını...
Bütün hükümleri 'an' üzerinden mühürleniyordu...
Bütün birikimleri an gelip hükümsüz kalıyordu...
Teminatı yoktu...
Aşkın bedeli yoktu...
Yoktu, hiçbirşeyi yoktu...
Aşk o ki birkez karanlık düşünce hikayenin orta yerine, yok oluyordu...
Sürekli kayan bir zemin üzerinde dik durmak mümkün olmuyor, gökten yıldızlar kayıp kayıp gidiyordu...
Öyle bir an geliyordu ki durdurmak istese bile insan kendi içindeki işleyişlere söz geçiremiyordu...
En acısı da parmaklar arasından kayıp giden bir avuç suya tanıklıktı...
Çare yok; aşk onu yaratan tarafından hikmek işte, mükemmelliği azaltılarak taratılmıştı...

Kapalı bir sandığın içinde günışığına çıkmayı bekleyen, kıymeti bilinmemiş bir define değilim ben...
Hakkımda soracağın her sorunun cevabı üç aşağı beş yukarı sende saklı zaten...
Beni keşfetmeye çalışmanı da, keşfettiğini sanmanı da istemem...
Tanımak zorunda değiliz birbirimizi, daha bir arpa boyu tanıyamamışken kendimizi...

(Bit Palas/E.Şafak)

Bir insanı sevmek gamhanesinde bir türlü huzura erememiş hikayeleri tomar tomar çıkartıp birer birer temize çekmek demektir...
Aşk ise o hikayelerin peşisıra dalıp sevdiğinin hayalhanesine, onun tasvir ettiğinden daha ötesi ve tezyin ettiğinden daha çirkiniyle karşılaştığın halde çıkmak istememektir oradan...

(Bit Palas/E.Şafak)

Kurtulduğumuzu sandığımız bir şeyin bize nasıl raptolduğunu gördüğümüz an yaşadığımız düş kırıklığı ile geri alabileceğimizi sandığımız bir şeyin ellerimizden nasıl kayıp gittiğini gördüğümüz an yaşadığımız düş kırıklığı akran sayılır zira…

(Bit Palas/E.Şafak)

Böyle bir şeydi mazi.Kilimin üzerine dökülüvermiş kırıntılara benzemezdi.İnsan canı istediği zaman penceresini açıp mazisini çırpamazdı…

(Bit Palas/E.Şafak)

Sarhoşların araba sürmeleri sakıncalıdır.Bunu herkes teslim eder.Ne var ki sarhoşların telefonu kullanmaları, araba kullanmalarından çok daha ölümcül sonuçlar doğurabildiği halde bu konuda hiçbir düzenleme mevcut değildir…
Sarhoşken araba kullananlar rastgele hedeflere çarpar: aniden karşılarına çıkan talihsiz bir ağaç, kendi halinde seyreden ilgisiz bir araç…
Ne bir kasıt vardır bu kazalarda ne de bir amaç.Sarhoşken telefonu kullananlar ise gidip mutlaka sevdiklerine çarpar…

(Bit Palas/E.Şafak)

Hayal gücümün geniş olduğunu söylerler. ‘Saçmalıyorsun!’ demenin en ince yoludur bu…

(Bit Palas/E.Şafak)

Kimlik de bir nevi refleks gibidir…
İnsanların yüzde sekseni kim oldukları sorulduğunda ‘Esas sen kimsin?’ diye sormadan önce boş bulunup kendilerini tanıtır…

(Bit Palas/E.Şafak)

İkiydi dünya.Günahı bu dünyada su, öbür dünyada ateş temizlerdi.Ateş bu dünyada uyarıcı, ahirette azaptı.Azabın arkasından gelirdi arınma.Benimse bu dünyada azapla ateş arasında bir acı gülümseme kadar payım vardı…

(İsimle Ateş Arasında / N.Bekiroğlu)

Esami’den bozma bir kelime olan esame; kocaman, ağır ve meşin ciltli lügatlere göre ‘isimler’ demekti.Ve hayat dediğin de şunun şurasında bir deftere iz düşülmüş bir isimden başka neydi ki?

Bedeli bir cennet sürgünüyle ödenmiş ve çok pahalıya mal olmuş bir aşkın peygamberinin soyundan gelen insandım ben…

Anlaşılan bebeğin annesinin kanını ve sütünü emerek büyümesi gibi gelecek de ancak geçmişi yiyerek var oluyor…

(Romantika / T.Özakman)

Aşk doğal afete benzer.İstemekle gerçekleşmez ki.Kendiliğinden gelir…

(Romantika / T.Özakman)

Git artık aklım çözülmeden
Bir karış ötesi yangın
Hazır değilim daha kül olmaya…

(Romantika / T.Özakman)

Allah’ın çetin kullarından Ömer Hayyam bir rubaisinde aşağı yukarı şöyle demiş:
‘Günah olmasa Allah’ın rahmeti neye yarardı?’
Ben de böyle düşünüyorum, üstelik hangi günah Allah’ın rahmetinden daha büyük olabilir ki?
Yoksa koca Hayyam da küçücük ben de yanılıyor muyuz?

(Romantika / T.Özakman)

Bir gün ‘’Aşk ihtilaldir’’ demiştiniz.Bu sözün anl***** şimdi anlıyorum…
Aşk gelince, gerçekten yeni bir dünya kuruluyormuş.İçimde varlığından haberi bile olmadığım yeni duygular keşfediyorum…
Eskiden göl balığıydım şimdi akıntıya karşı yüzen bir sazanım…

(Romantika / T.Özakman)

Eğer hayatınızın herhangi bir an’ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim…
Biri, o çocukluğumun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken…
Öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün…
Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu.Ama aslında bu kadar basitti işte:
Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın…

(Başucumda Müzik / K.Başar)

Mesele Tanrı’nın ne olduğu değil, bizim onda ne gördüğümüzdür…
Sevgi dolu olanlar merhameti görür, zalim olanlar şiddeti.Zeki olanlar aklı görür, aptal olanlar kör inancı.Alimler bilimi görür, cahiller mucizeyi…

(Bab-ı Esrar / A.Ümit )

Din zannettikleri, kitapta yazılanları harfiyen yerine getirmekti, sanki yaradanın gönüllü kölelere ihtiyacı varmış gibi…
İnanç zannettikleri onların kurtuluş garantisiydi her iki cihanda, sanki yaradan bir tüccarmış gibi…

(Bab-ı Esrar / A.Ümit )

İnce bir hüzün kremasıyla ustaca gizlenmiş sevinç kekleri…

(Aşka Şeytan Karışır / H.Altaylı)

Siyahla beyaz arasında bir pantone katoloğu dolusu renk…

(Aşka Şeytan Karışır / H.Altaylı)

İnsan olmak rahimlerde bir damla kanla başlıyordu…

(La|Sonsuzluk Hecesi / N.Bekiroğlu)

Bulmanın en sağlam yolu kaybetmek aslında…

(La|Sonsuzluk Hecesi / N.Bekiroğlu)

Değil mi ki susmak en çok söylemekti…

(Cümle Kapısı / N.Bekiroğlu)

Bütün sevinç v ümidi yok eden kader bolca gözyaşı getirse de bir an için başını kaldırıp çok yıldızlı bir göğe bakmak bile yaşamak için ayak diremeye yeterli bir sebeptir…

(Cümle Kapısı / N.Bekiroğlu)

Sevilen bir kadın can demekti.Bu yüzden en çok canım denirdi ona ortasında bir eliflik nefes hacmiyle…

Kalbin titreşimi parmak uçlarının titreşimiyle birleştiğinde ortaya çıkan sözün hükmü var…

Kalbimin ilk kıpırdadığı anı sığdıracağım ne kadar çok kelamım vardı benim.Yine de bir kıpırtısına kalbimin kelam yetiremedim…

Suretin de arkasındaki asladır iştiyakım…

(Yusuf ile Züleyha | Kalbin Üzerinde Titreyen Hüzün / N.Bekiroğlu)

Yeniden doğmak için ölmeli insan bir kere…

Tutsaklığın pazarına düştüm madem ki , zincirim aşktandır diye Yusuf’a satsınlar beni…

Ne olduğunu bilemeyişi, ne bildiğini bulamayışındaki kararsızlığındandı…

Kim kaderin Züleyha’yı köle etmek için önce Yusuf’u pazarlara düşürdüğünü tahmin edebilirdi ki…

Bir veda hazırladım ikimize.. Evet sevgilim, hala ikimiziz ayrılırken bile.. Binde bir ihtimal gibi sevdim seni.. Gözlerinden kendimi aşağı bıraktığımda artık çok geçti! Gözlerin, içine bir sürü aşk park etmişti.. Sen yeşil ışık yakarken tüm kadınlara.. Ben kötü sollama sonucu tam solumdan vurdum kendimi.. Kaza gibi sevmiştim seni..

Küçük iskender

868b11e352bcb5abd40f4cffe5218c5e_1270533219.jpg

Kanda biriktim! Kanda soğudum! Artık cehenneme el lazım artık cehenneme el lazım tabip! Çünkü ateş, söndüğü geceye mahsus ruh, maddede bir yantesir ihanet, korkunç sevdalara mahlas..

[küçük İskender]

64b8299d1597b8a5c7b9cb9c88642f6c_1270532897.jpg

Deniz değil, kâğıtlar beni tutan. Onun içindir sana yazamadığım..
[Ahmet Cemal]

Geri