Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Ruhum kan kaybederken, nasıl tutardım seni şimdi bir deniz gibi, neticesi olmayan bir sebep gibi? "ortalık yerde, durup dururken sevmiştim seni.."

[küçük İskender]

Ben neden senin avuçlarına bakarken kendi hayat çizgimi aradım !? Ben neden hava durumu sunucularının bölgelerdeki gözyaşı miktarlarını da belirtmesini bekledim,yağmurlarla birlikte !? Ben neden bütün süpermarket raflarında senin konserveni aradım ?! Ben neden senin telefon numaralarını kutsal kitaplarda bir şifreye denk düşürmeye çabaladım ?! Ben neden soğuk suyla yıkanırken hep sen üşüyorsun sandım !?

[küçük İskender]

Madem gidiyorsun , öyle bir bakarak terket ki beni ; Aklım kanasın. Bari delirdiğime değsin !

[küçük İskender]

Aslında tamamen bir konsantrasyon meselesi delilik. Delirdim artık ve tek ayağının üstünde durabiliyor içimdeki fizik kuralları !

[küçük İskender]

Psikolojim yırtılmışsa , yarım bırakılmışsam ve görünmeyen adamlar tarafından görünür kılındıysam içimdeki garip tümörü evlat edinmeme kim engel olabilir? Bir şifreyim ben de , beni çözmeye kalkışıcaklarla nasıl yakınlaşabileceğimi hesaplıyorum. Arkeolojimle ilgilenen bir neslin sırdaşıyım. " Aşklarım buz tuttu.Bünyemi... yıkamıyorum. Pis tütüyor. - ' Evet , buyrun.Bir zamanlar bendim!' diyerek açıyorum telefonlarımı.

[küçük İskender]

Acınası tesadüflerle ayrılıyorsun molekülden. Ateşler içinde bırakıyorsun sana biriktirdiğim suyu. Oysa hiç sansım kalmadı
yeniden doğmak için, bana ait olduğu belirtilen külden. Al bu külü de ***ür, al bu külü de ***ür, Diğer taraflara üfle muzaffer bir hain gibi ayrıl tertemiz hayal hikayemden..

küçük iskender

O gece içimden sağ çıksaydın eğer ölen ben olurdum! O gece hayatın lekesiz bir anında seni intihar ettim. Şimdi katil benim...

[Kahraman Tazeoğlu]

Yani şimdi gözleri sana benzeyen bir kızım olmayacak mı? Yani şimdi başkaları mı sevecek seni? Ben saçlarını okşadığım zaman ellerin öksüz kalırdı. Şimdi gidiyorsun, git..

[Kahraman Tazeoğlu]

Küçük bir yaradaki büyük bir kabuk gibi, büyük bir yaradaki küçük bir kabuk gibi, kanar gibi, kanatır gibi, birlikte kanar gibi beni düşünmüşsün!
[küçük İskender]

Yakınlaştıkça kaybolan bir kente dönüşürdün Keşfedilmezim olurdun içinde yolculuk etsem de... Günahkar mevsimimdin.
Hiç umut yoktu sende o yüzden vazgeçilmezdin, vazgeçilmezimdin...

Cezmi Ersöz

Patladı işte gençliğimin en lüzumlu penceresi. Adını adıma sapladım: İntiharlar kanadı!

[küçük İskender]

armak uçlarıma hapsettim seni, dokunduğum her yerde seni hissediyorum, canım yanıyor..

cemal süreyya

Nehirlere karışan zehirli atıklar gibi ağır ağır akarak kanıma karışmakta yokluğun..! Hiç sormadım, neydi başka elbiseler içinde bulduğun, aynı askıyla dolaba kaldırılan iki güzel yelektik biz.. Güveye benzer bir şey oldu suskunluğun!..Anladım ki: aşk naftalinlenmiyormuş meğer, eğer kanıtlanmıyorsa suçun..!

küçük iskender

Bunlar da geçecek şüphesiz. Seni unutmama kaç yüzyıl kaldı ki? Bir küsme, bir burulma biçimiyle gidişinin ardından şehrin gri cephelerine fevkalade ağır bir el bombası gibi düşen bunaltının bıraktığı korkunç acının unutulmasına kaç yüzyıl kaldı ki..

iskender

Sen benim sustuğum sözcüklerle körebe oynayamazsın.
Kustuklarımı poşetlere doldurup konteynırlara atıp kurtulamazsın.
Sen benim cümlelerimin üzerinden atlayamazsın. Ben cümlelerimi birleştirip boynuna dolarım. Uçlarını bileklerime bağlarım. Sen uzaklaşırsan ikimiz de ölürüz...

küçk iskender

Özne olmayı bırakıp zamir oldum, edat oldum, yüklem oldum ama senin gibi aşk ile ihanet arasında bağlaç olmadım asla!
[küçük İskender]

Kiraladığım katiller bile öldüremedi içimdeki seni. İçimde sahip olduğun yere kanıp dokunamadılar sana. Anladım ki seni sadece oraya yerleştiren yok edebilirdi. Seni
sana verdim aklandım

İhanet, rütbesini yükseltmez insanın sırtını daha kolay döner sadece sevgililerinin intiharlarına. Demek terkettin beni? Aferin. Al sana seyyah bir manolya.

k.iskender

Her sevgiliye biraz önsöz gibiyim! Her güzel şeyin içinde tek kanadı kopmuş bir sinek/çehresi mehrem bir psikopat! Dağları kaldırıp dağlara kadeh diye tokuşturan muazzam öfkem! Varlığınla aklandım suretinle lekelendim. Şimdi... Ruh'ta köpüren şaheser rengin tersindeyim. Aslında... Ne benden öncede ne de kendimden gerideyim!
[küçük İskender]

Demek terkettin beni? Aferin. Al sana bir madalya. Bir savaş diye başladığın bu aşktan
muzaffer çıktın yalnızlığa. Yine mandalina koklamak, yine sevdalarda yeni görevler almayı beklemek düştü bana..
[küçük İskender]

Geri