"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

Alçalan insanların yükselen değerlerinden uzak duruyorum. ' Murathan Mungan '

Ne olurdu yani, Bir sene de insanlık moda olsa.. ' Ece Ayhan '

Hayatı gözyaşlarınla ödüllendirecegine, gülüşünle cezalandır. ' Paul Auster '

Sen aklıma gelince her şey gülümserdi. Ağaçlar şarkı söyler, rüzgâr tatlı eserdi. ' Sabahattin Ali '

Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. ' Winston Churchill '

Güven ruh gibidir, Terkettiği bedene asla geri dönmez. ' Shakespeare '

Ağlamak için gözden yaş mı akmalı, dudaklar gülerken insan ağlayamaz mı ? ' Victor Hugo '

Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın. ' Benjamin Franklin '

Madem ki bu zenginlikler senin, neden öteki dünyaya ***ürmüyorsun ? ' Benjamin Franklin '

Ana babaların çocuklarına gösterebileceği en büyük sevgi, onlarla kuracağı arkadaşlıktır. ' Henry Ward Beecher '

Bir şeyleri değiştirmek isteyen insan önce kendisinden başlamalıdır. ' Sokrates '

Garip değil mi ? Edepli edebinden susar, Edepsiz ben susturdum sanar. ' Sigmund Freud '

Sevilen kadın bütün kadınların en güzeli değil midir?

Manasız söz duymaktansa, horoz sesi duymayı tercih ederim; En azından öteceği zamanı bilir. ' İlhan Berk '

Kadın olmak: Her erkekte bir parça bırakmak değil, Bir erkekte bütün olabilmektir. ' Robin Sharma '

Dünyada biricik acı, sevildiğini sanmamaktır… ' Emile Zola '

Delikanlı sen yaşlılığın ne olduğunu bilmiyorsun ama ben gençliğin ne olduğunu biliyorum. ' Orson Welles '

Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. ' İbni Sina '

Seni kimsenin üzmesine izin vermeyeceğim dediğinde, "Bunu kendim yapacağım" demek istediğini anlamamışım.. ' Elif Şafak '

Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık, doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık. ' Bob Marley '

Kadın unutmaz; sadece sineye çeker. Zamanı geldiğinde ise iade eder.

En çok da 3 şey yorar insanı; Affetmek, İçi yanarken susmak ve olmayacağını bildiği halde hayal kurmak.. ' Chuck Palahniuk '

Yalnızlık dışarıdan gelmez; insanın içindedir. ' Özdemir Asaf '

Kimseyi suçlama, Suçlanacak biri varsa o da sensin. Sonuçta o sana küçük bir umut verdi, Sen ise ona herşeyini verdin. ' Cemal Süreya '

Yanında seni ısıtacak biri varsa, üşümek gerçekten güzeldir. ' Can Dündar '

Ve sana söylemek istediğim en güzel söz: henüz söylememiş olduğum sözdür

sende, ben, imkânsızlığı seviyorum, fakat asla umutsuzluğu değil. ' Nazım Hikmet '

Biz başka severdik. O yüzden başka sevemedik. ' Nazım Hikmet '

Sözcükler değişiyor, Anılar sözcüklerini değiştirmiyor.

Aşktın sen, gidişinden bildim seni... ' Cemal Süreya '

İnsanları tanımak denizleri bardak bardak boşaltmaktan daha zordur. ' Mevlana '

Kapımıza değil ; Kalbimize vuran buyursun ! ' Şems-i Tebrizi '

Geri