Ventrilo Server Kurulumu [Sabit IP] Resimli Anlatım

1
EXE RANK

Khardesh`s

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Khardesh`s
Ventrilonun ne olduğunu çoğunuz biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için söyliyeyim. Ventrilo skype, team speak gibi bir toplu konuşma programıdır. Özellikle cs, dota, usko, wow, sro gibi oyunlarda çok kullanılır. Şahsen ben öyle yapıyorum :drool: Başkalarının vent serverlarına girdiğimizde başkaları özellikle yabancılar daha doğrusu yabancı taklidi yapanlar serverı basabiliyor. Biz de kendi serverımızı kuralım...

Geçelim kuruluma...
moz-screenshot-1.png
moz-screenshot-2.png

Sabit IP yapacağımız için ilk önce No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP adresine giriyoruz.

63885452.jpg

Create account`a tıklayıp üye oluyoruz.

77746323.jpg

Giriş yapıyoruz....

85265188.jpg

Host/Redirects bölümünden add host`a tıklıyoruz.

25099647.jpg

Gerekli bilgileri girdikten sonra Create Host butonuna tıklıyoruz.(Başka hiçbir yeri ellemiyoruz)

No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP ile işimiz bitti sayılır. Şimdi bu aldığımız hostu çalıştırmak için aşağıdaki linke girip işletim sistemimize göre programı indiriyoruz.

Download a Free Dynamic DNS Update client for your dynamic IP

İndirdiğimiz programı kurup daha sonrada çalıştırıyoruz.

79668256.jpg

Üyelik bilgilerimizle giriş yaptıktan sonra programdan

54653195.jpg

gerekli işlemleri yapıyoruz ve programlada işimiz bitmiş oluyor.

NOT : Programın yeni sürümünün görünüşü biraz farklı ama ayarlar aynı yapılacak. Zaten halledemeyecek kadar değişmemiş...

Şimdi sırada IP nizi sabit IP yapmak, server için gerekli portları açmak ve portları güvenlik duvarınıza eklemek var. Bu işlemler için aşağıdaki sitede resimli anlatımlar mevcut. Tüm modem türleri var ...

Port Açmak
Port Açma

İkisi de aynı...

Şimdi sırada vent server programları var.

İlk önce aşağıdaki linke girip server programımızı işletim sistemimize göre yükleyelim. Bize lazım olan server programs.

Ventrilo - Download

Programı indirip kurduktan sonra kurduğumuz dizine gidiyoruz. Vent_srv.ini adlı dosyayı not defteriyle açıp düzenliyoruz.

1234zvb.jpg

İNİ'yide ayarladıktan sonra Başlat-Programlar-VentSrv-Ventrilo Server'i çalıştırıyoruz.

Eğer yukarıdaki tüm işlemleri hatasız yaparsanız Ventrilo Server bu şekilde çalışır.

123456d.jpg

Daha sonra ventrilo clienti çalıştırıyoruz.Ve aşağıdaki ayarları sırasıyla giriyoruz.

1123123123.jpg

ve Serverimiz artık kullanıma hazır.

1234snl.jpg

Ventrilo Serverde admin olarak giriş yapmak için boş bir yere sağ tıklıyoruz.

123123r.jpg

Yeni Kanal Oluşturma

Admin girişi yaptıktan sonra boş bir alana sağ tıklıyoruz ve aşağıdakileri yapıyoruz.

yenikanaloluturma.jpg

Gerekli işlemleri yaptıktan sonra yeni kanalımız hazır.

Giriş Mesajı Oluşturma

Adminliğe giriş yaptıktan sonra yine boş bir alana sağ tıklıyoruz. Server admine gelip ordan Guest MOTD`ye tıklıyoruz. İstediğimizi yazıyoruz.

Emeğe Saygı. Anlatımın bir kısmı benim. Alıntı yaptığım yerler için deTheCoMMaNDo`ya teşekkür ederim...

En son aşağıdaki adrese girip no-ip.biz den aldığımız host ve port u yazarak serverin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.Ben birkaç kere vent server kurdum....

Eğer sorunuz ve yardıma ihtiyaç duyduğunuz , yapmakta zorlandığınız yerler varsa söyleyin, yardımcı olalım... Sabitlenirse iyi olur....

anlatım için ty.

Teşekkürler :)

süper pylşm.

Sağolun arkadaşlar...

Süper Paylaşım Kardeşim Helal.

teşekkürler ahmet

Teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler. bunun videolu anlatımını yaptım bende.

Çok iyi paylaşım. :) Teşekkürler Emeğe #Sabit..

Siz sağolun arkadaşlar... Mert ver video`yu onu da koyak kesin sabitlenir :D

güzel paylaşım sagol :)

Teşekkürler

Teşekkürler. :)

amad saol da venrilo deil lan ventrilo :001_cool:

alıntı yazsana bılader (ç)alıntı yapmaya nekadar mehillisiniz.

Adam Ugrasmis beyler :D

sağol ganga güzel paylaşım :R

Eyvallah kardesım.

Geri