1
EXE RANK
Khardesh`s
Fexe Kullanıcısı
Ventrilonun ne olduğunu çoğunuz biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için söyliyeyim. Ventrilo skype, team speak gibi bir toplu konuşma programıdır. Özellikle cs, dota, usko, wow, sro gibi oyunlarda çok kullanılır. Şahsen ben öyle yapıyorum :drool: Başkalarının vent serverlarına girdiğimizde başkaları özellikle yabancılar daha doğrusu yabancı taklidi yapanlar serverı basabiliyor. Biz de kendi serverımızı kuralım...
Geçelim kuruluma...
Sabit IP yapacağımız için ilk önce No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP adresine giriyoruz.
Create account`a tıklayıp üye oluyoruz.
Giriş yapıyoruz....
Host/Redirects bölümünden add host`a tıklıyoruz.
Gerekli bilgileri girdikten sonra Create Host butonuna tıklıyoruz.(Başka hiçbir yeri ellemiyoruz)
No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP ile işimiz bitti sayılır. Şimdi bu aldığımız hostu çalıştırmak için aşağıdaki linke girip işletim sistemimize göre programı indiriyoruz.
Download a Free Dynamic DNS Update client for your dynamic IP
İndirdiğimiz programı kurup daha sonrada çalıştırıyoruz.
Üyelik bilgilerimizle giriş yaptıktan sonra programdan
gerekli işlemleri yapıyoruz ve programlada işimiz bitmiş oluyor.
NOT : Programın yeni sürümünün görünüşü biraz farklı ama ayarlar aynı yapılacak. Zaten halledemeyecek kadar değişmemiş...
Şimdi sırada IP nizi sabit IP yapmak, server için gerekli portları açmak ve portları güvenlik duvarınıza eklemek var. Bu işlemler için aşağıdaki sitede resimli anlatımlar mevcut. Tüm modem türleri var ...
Port Açmak
Port Açma
İkisi de aynı...
Şimdi sırada vent server programları var.
İlk önce aşağıdaki linke girip server programımızı işletim sistemimize göre yükleyelim. Bize lazım olan server programs.
Ventrilo - Download
Programı indirip kurduktan sonra kurduğumuz dizine gidiyoruz. Vent_srv.ini adlı dosyayı not defteriyle açıp düzenliyoruz.
İNİ'yide ayarladıktan sonra Başlat-Programlar-VentSrv-Ventrilo Server'i çalıştırıyoruz.
Eğer yukarıdaki tüm işlemleri hatasız yaparsanız Ventrilo Server bu şekilde çalışır.
Daha sonra ventrilo clienti çalıştırıyoruz.Ve aşağıdaki ayarları sırasıyla giriyoruz.
ve Serverimiz artık kullanıma hazır.
Ventrilo Serverde admin olarak giriş yapmak için boş bir yere sağ tıklıyoruz.
Yeni Kanal Oluşturma
Admin girişi yaptıktan sonra boş bir alana sağ tıklıyoruz ve aşağıdakileri yapıyoruz.
Gerekli işlemleri yaptıktan sonra yeni kanalımız hazır.
Giriş Mesajı Oluşturma
Adminliğe giriş yaptıktan sonra yine boş bir alana sağ tıklıyoruz. Server admine gelip ordan Guest MOTD`ye tıklıyoruz. İstediğimizi yazıyoruz.
Emeğe Saygı. Anlatımın bir kısmı benim. Alıntı yaptığım yerler için deTheCoMMaNDo`ya teşekkür ederim...
En son aşağıdaki adrese girip no-ip.biz den aldığımız host ve port u yazarak serverin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.Ben birkaç kere vent server kurdum....
Eğer sorunuz ve yardıma ihtiyaç duyduğunuz , yapmakta zorlandığınız yerler varsa söyleyin, yardımcı olalım... Sabitlenirse iyi olur....
Geçelim kuruluma...

Sabit IP yapacağımız için ilk önce No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP adresine giriyoruz.

Create account`a tıklayıp üye oluyoruz.

Giriş yapıyoruz....

Host/Redirects bölümünden add host`a tıklıyoruz.

Gerekli bilgileri girdikten sonra Create Host butonuna tıklıyoruz.(Başka hiçbir yeri ellemiyoruz)
No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP ile işimiz bitti sayılır. Şimdi bu aldığımız hostu çalıştırmak için aşağıdaki linke girip işletim sistemimize göre programı indiriyoruz.
Download a Free Dynamic DNS Update client for your dynamic IP
İndirdiğimiz programı kurup daha sonrada çalıştırıyoruz.

Üyelik bilgilerimizle giriş yaptıktan sonra programdan

gerekli işlemleri yapıyoruz ve programlada işimiz bitmiş oluyor.
NOT : Programın yeni sürümünün görünüşü biraz farklı ama ayarlar aynı yapılacak. Zaten halledemeyecek kadar değişmemiş...
Şimdi sırada IP nizi sabit IP yapmak, server için gerekli portları açmak ve portları güvenlik duvarınıza eklemek var. Bu işlemler için aşağıdaki sitede resimli anlatımlar mevcut. Tüm modem türleri var ...
Port Açmak
Port Açma
İkisi de aynı...
Şimdi sırada vent server programları var.
İlk önce aşağıdaki linke girip server programımızı işletim sistemimize göre yükleyelim. Bize lazım olan server programs.
Ventrilo - Download
Programı indirip kurduktan sonra kurduğumuz dizine gidiyoruz. Vent_srv.ini adlı dosyayı not defteriyle açıp düzenliyoruz.

İNİ'yide ayarladıktan sonra Başlat-Programlar-VentSrv-Ventrilo Server'i çalıştırıyoruz.
Eğer yukarıdaki tüm işlemleri hatasız yaparsanız Ventrilo Server bu şekilde çalışır.

Daha sonra ventrilo clienti çalıştırıyoruz.Ve aşağıdaki ayarları sırasıyla giriyoruz.

ve Serverimiz artık kullanıma hazır.

Ventrilo Serverde admin olarak giriş yapmak için boş bir yere sağ tıklıyoruz.

Yeni Kanal Oluşturma
Admin girişi yaptıktan sonra boş bir alana sağ tıklıyoruz ve aşağıdakileri yapıyoruz.

Gerekli işlemleri yaptıktan sonra yeni kanalımız hazır.
Giriş Mesajı Oluşturma
Adminliğe giriş yaptıktan sonra yine boş bir alana sağ tıklıyoruz. Server admine gelip ordan Guest MOTD`ye tıklıyoruz. İstediğimizi yazıyoruz.
Emeğe Saygı. Anlatımın bir kısmı benim. Alıntı yaptığım yerler için deTheCoMMaNDo`ya teşekkür ederim...
En son aşağıdaki adrese girip no-ip.biz den aldığımız host ve port u yazarak serverin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.Ben birkaç kere vent server kurdum....
Eğer sorunuz ve yardıma ihtiyaç duyduğunuz , yapmakta zorlandığınız yerler varsa söyleyin, yardımcı olalım... Sabitlenirse iyi olur....