Şifalı Bitkiler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zencefil : İştah açar. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarını giderir.
 
Zerdaçal : Mîdevî ve gaz söktürücü etkiye sâhiptir.
 
Zerdeçal : Curcuma longae Midevi, gaz söktürücü ve safra artırıcıdır.
 
Zeytin : Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
 
Zulumba : Rhizoma Zedoariae İştah açıcı, uyarıcı, idrar artırıcı, balgam ve gaz söktürücüdür.
 
FASÜLYE

Çiğ iken tanelerinde zehir bulunan, fakat pişirildiğinde yok olan, tane ve yapraklarından faydalanılan bir bitkidir. Romatizmal ağrılara iyi gelir, böbreğe çok yarayışlıdır, şeker hastalığına iyi gelir.
 
FESLEĞEN

Akdeniz ikliminde yetişen bir bitkidir. İştahı açar, bağırsaklara iyi gelir, hazımsızlığa iyi gelir.
 
FINDIK

Karadeniz ‘de yetişen bir bitkidir. Akciğere iyi gelir, soğuk algınlığına iyi gelir.
 
GÖZ OTU

Kırlarda yetişen bir bitkidir. Göz iltihabına iyi gelir, mideyi kuvvetlendirir, göz nezlesine iyi gelir.
 
HANIMELİ

Sarı ve beyaz çiçeklere sahip bir bitkidir. En çok çiçekleri ve yaprakları kullanılır. Astıma iyi gelir, midede su toplamasına mani olur, karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
 
Yeşil çayın faydaları
Kafein içeriğinden dolayı çay, kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olup damar sertliği riskini azaltıyor. Diş minesinin kuvvetlenmesinde ve dişlerin çürümelere karşı korunmasında önemli rol oynuyor. Yeşil çayın canlılık verici etkisi, içerdiği kafein ile yakından ilgilidir. İshali durdurur. İçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir. Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve cilde canlılık kazandırarak bazı rahatsızlıkları giderir. Vücuttaki toksinleri atar, yaşlanmayı geciktirir. Migreni geçirir, depresyonu önler. Zayıflama rejimlerine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sürekli kullanımı, romatizma hastalığının tedavisinde faydalıdır. Çay yazın dinlendirmekle kalmayıp serinlik hissi de verir.
 
Zencefilin Faydaları nelerdir?

Zencefilin mide bulantısı, hazım problemleri, dolaşım ve artrit gibi geniş bir alanda faydaları mevcuttur. Zencefil kökünün faydalarından biri hamilelik veya seyahat esnasında meyanda gelen bulantıya iyi gelmesidir. Zencefil aynı zamanda mide rahatsızlığını sakinleştirme ve safra akışını geliştirme özellikleri ile de tanınır. Mide kramplarını rahatlatması ve dolaşımı da düzeltmesi zencefilin yararları arasındadır. Zencefil trombositleri daha az yapışkanlaştırarak sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi destekler bu da sırasıyla dolaşım problemlerini azaltır.
 
Geri
Üst