Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Sen beni hiç sevmedin ki" diye söylendi sigarasının dumanını şekilden şekile girmesini izlerken. Bu bir suçlama değildi "sevmedi" diye suçlanamazdı ki insan. "ßiraz" sevmişti ! Fedakarlık yapmadan elini taşın altına sokmadan uzaktan sevmişti... Dünya bunlarla doluydu zaten... Sevgilisini kocasından ya da karısından v...azgeçmeden seven sürüyle insan vardı. İşte şimdi onlardan biri,karşısına geçip özür dileyecekti... Sevmemenin özrü olurmuş gibi ya da sevilmemenin çaresi...

Hande Altaylı / Aşka Şeytan Karışır...

Tıpkı senin, kitabın ilk sayfasına yazdığın ve anl*****n içinde nereye gideceğimi şaşırdığım, kocaman bir cümlede olduğu gibi sorguya-soruya-tepkiye yer vermeyiş: Seni seviyorsam bundan sana ne ki?(Paulo Coelho, Simyacı)

bitmemiş bir ömrün yalanısın
sen: kâbuslarımın tabiri
çocukluğumun arta kalanısın!
öldüreceğim kendimi dudaklarınla
dudakların etle, şehvetle seferber
...sen! bana inen son kutsal kitap
son fakir yatır
son aciz peygamber!

bir martıyı ağlattın işte
bir çocuk garanti intihar eder artık.
K.İSKENDER

Ben kimi sevsem, önce kendini terkeder.....<Cezmi ERSÖZ>

Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti.
Asıl eksiklik, çareyi başkasında ar...amaktı.Hayatın matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor.İnsan tek başına mutsuzsa başka biriyle de mutlu olamıyor.

CAN DÜNDAR

ne kadar iyi bilsem de vedalaşmaları, yine de hazırlıksızdım böylesine!!...<Cezmi ERSÖZ>

Bir dakika hatta bir saniyede verilen veya verilmeyen bir karar,bir tereddüt anı,insanın hayatı üzerinde ne uçsuz bucaksız neticeler doğurabiliyor." .Sabahattin ALİ, KAĞNI-SES

Gözlerine kefilim ama , sözlerine asla . . .

öyle sever gibi bakma bana alışık değilim...yilmaz erdogan

"aşkı tek kişilik yaşamanın mevsimidir şimdi..."

Tanrının sana verdiği bir ders bu; yüreğinin kapılarını başkaları için aralık tutarsan, elinde kalmış biricik hazineni de alır senden"Canan Tan-Yüreğim seni çok sevdi.

Bazen yıldızları süpürürsün farkında olmadan,
Güneş kucağındadır, bilemezsin.
Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür,
Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
...Uçar gider, koşsan da tutamazsın...

William Shakespeare

Ezilme pahasına, karşıdan karşıya geçerken sevmiştim onu. Birgün hiçbir şey demeden çekip gitti. Zaman her şeyin kocakarı ilacı.. Ağrıların üstünü toz bağladı.. ///

aşk agaca çıktımı itfaiye çagırmalı..çünkü aşk "pisi pisi" ye gelmez..

d.i.över

Ama bir kadın "ben üşüyorum." dediğinde, bunun cevabının "üstüne bir şey al" , "istersen bir taksiye binelim" , "eve geldik zaten" türünden bir söz olmadığını "ÜŞÜYORUM" dediğinde kadının "BANA SARILSANA" demek istediğini ve ona sarılmak gerektiğini öğrenmek epey zamanımı aldı... (ahmet ALTAN)

Terzi olsa da babam
sökük dikmesini beceremem
beni yalnızca sen anlarsın
iğnenin deliğinden geçsin
diye ipliklerin
...bir anlık ıslatıldığı dudaklara
takılıp kalan annem
sunay akın

Dün kopan bir yapraktı, düşen bir kuru daldı
Bugünden güzel değil bulacağın yarında
Aç ellerini bir bak yanan avuçlarında
Dün gitmiş, yarın yok, bize bir gün kaldı...
< Ümit Yaşar OĞUZCAN>

Hayatta
insanın başına gelebilecek en kötü şey, doğruları bilip yanlışları seçmek
istemesi midir? K.Başar

Adım, dudaklarında son dakikalarını yaşayan bir sigara gibi. Birazdan
yeni sevgilin gelecek. Onun dudaklarını adım kokmasın diye bitirmeden
atacaksın beni... (Adam Fawer - Olasılıksız)

Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin; ''sen bakarken ...soyunamıyorum'' deme şeklidir

Geri