Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Eninde sonunda hepimiz öleceğiz... Ne zaman öleceğimize biz karar veremeyiz, ama arkada bir isim bırakmak için ölümle nasıl buluşacağımıza biz karar verebiliriz...” (halbad)

kocaman bir ateş yakacagiz
kagıt paralardan
tahvillerden
vasiyetnamelerden
vergi dosyalarından
...kira kontratlarından
ve borc senetlerinden
ve herkes
kendi cüzdanını da bu ateşin içine atacak...

Aşk!
-evet , şimdi hatırladım.
-bir zamanlar tanrıya ihanetimdi.

Yaşanan her an, unutmak zorunda kalacaklarımızı çoğaltıyor..Eğer insan unutmak istemezse, bir günü bile hatırlar on yıl sonra..Ve unutmak isteyen,bir günde unutur on yılı..Bir susacak vardı ve o hep bendim. Zaman bana, unutmakla affetmenin çok farklı şeyler olduğunu öğretiyordu.."Susacak Var/Kahraman Tazeoğlu

Hem istiyorum ki, değil yan yana, sonsuza dek böyle Can cana...

Aziz NESİN.

Ödünç
nefesler keser soluğu Tenimin terindeki tuzu kendi yaralarına Aşk diye
basan yar bilmez bunu..Kokumu sinme şimdi başkalarının ağız kenarına
derkenSus bitkileri büyütür bir kadın ağzında Ayrılık..Ve sonraKalp yetmezliğinden ölebilir bir Aşk.....Emre GÖKCE

Bir yalandır şimdi gelişin.
Belki yeni bir talandır...

Dönme!
Yolunda devam et...
......
Daha çok git.
Ezbere alınmış ayrılıklar koymaz bana!

Üstüme gelme,
Vakit sonbahar!

Üstüme gelme,
Ağzımda küfürler dolaşmakta...

Yoksulluğu anladık da sevmek neden kıt kanaat, yoksa yüreklermi yoksul? Kim biçmiş aşka fiyat ?
Mevlana

-"Bana hiç yalan söyledin mi?
"Diye sordum-"Hayır.." diye cevapladı.
Bana yalan söylemeni isterdim aslında...
Şaşırarak Sordu " Neden ?"...
Gülümseyerek cevap verdim"
...İnsan sadece kaybetmekten korktuğu şeyler için yalan söylermiş...

Öğrendim ki; kimi sevdiğin önemliymiş. Uzun yolu göze alamayana kelebek olunmazmış. Nefesi yetmeyenle dipte hazine aranmazmış. Aşkın ibadetini bilmeyene bayram bağışlanmazmış..
İclal Aydın

kyanuslar büyük sevdalar gibidir Tulyakova
seyredilmeğe gelmez,
Okyanus yaşanılır.

~Nazım Hikmet~

Kapital sistemin getirisi midir nedir? Doğduğum günden beri insanlar sürekli bir şeyler olabilmem için etrafımda bağırıyorlardı. 'Adam ol', 'Öğretmen ol', 'Doktor ol', 'Polis ol' vs. Bende daha genel daha kapsamlı bir şey oldum; bir Elf'e aşık...//Dedde

Ben sana uyandım, sen başkaları ile uyurken.

*K.İskender.

Dünya küçük demişlerdi, nerdesin?
İbrahim Tenekeci

vermeyen cânın sana bulmaz hayât-ı cavidan, zinde-i cavid ama derler ki kurbandir sana. (ey sevgili senin uğrunda canını vermeyen ebedi hayatı bulamaz. Sonsuza dek diri olarak anılan kişi, ancak sana kurban olan aşıktır.) fuzuli *kitab-ı aşk iskender pala

gözyaşının akmasına bir soğan değil bir hıyarda neden olabilir... K.i

Bunalıyoruz çocuk bunalıyoruz,Biçim veremediğimiz şeylerin biçimini alıyoruz..."...Şükrü Erbaş

Erken bastırmış bir yalnızlık ihtilali gibi merhaban. Bu yüzden zehirli akşam üstüleri bırakıyorum ve seni onarıyorum kendimi yaralayarak. Kahraman Tazeoğlu

Ne zaman adın geçse bir yerde,Üzerine bir bardak soğuk su içiyorum...
Bilirsin,Ölüler su döküldüğünde Rahata kavuşur.....

Gül Duman

Doğru insanı aramış herkes Aşık olmak için.. Kimse uğraşmamış doğru insan olmak için..

Geri