Özdeyişler , Vecizeler

YANLIŞ YAPMAK Yetenekli insanlar için yaptıkları yanlışlar bir coşku kaynağıdır. Onlar, yanlışlarından bir şey öğrendiklerini düşünür ve yeniden işe koyulmak için sabırsızlanırlar. SEMERKAND ŞUBAT 2003-S:34

YANLIŞ YAPMAK Hiç hata yapmamış insan hayatının en büyük hatasını yapmış demektir...

YANLIŞ YAPMAK Yanlış yapan yanlışını kabul etmediği sürece kendisinden başka herkesi suçlar*.

YANLIŞ YAPMAK "Hayata yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok" SARTRE

YAPIT Her yapıt, ustasını gösterir, tanıtır. ÖĞRETMENİ BAŞARIYA GÖTÜREN YOL-ALİ ERKAN KAVAKLI-S:175

YAPIT Bir insanın yapıtı ne kadar büyükse çağdaşları tarafında o kadar az anlaşılır. Çağdaşları onun başına yengi defnesini yalnızca ölüm durumundayken takarlar. KAVGAM-ADOLF HİTLER-S:200

YAPMAK Yaptığın kadar insansın. BEN

YAPMAK Aynası iştir kişinin sözüne bakılmaz*. ZİYA PAŞA

YAPMAK-İZLEMEK Evrende bir izleyici olup, olup biteni izlemektense, bir oyuncu olmayı ve değişik bir şeyler yapmayı seçerdim*. ÖĞRETMENİM LÜTFEN BU KİTABI OKUR MUSUN-HASAN YILMAZ-S:160.

YAPMAK – PİŞMANLIK Yaptığın şeylerin pişmanlığı zamanla geçer ama yapamadığın şeylerin pişmanlığı hiç bir zaman geçmez...

YAPMAK-SAMİMİYET Bir kimsenin herhangi bir konuda söylediklerinde samimi olup olmadığını nasıl anlarız? -o kimsenin söyledikleriyle yaptıklarının uyup uymadığına bakarak SEMERK-EKİM 2002-S:10

YAPMAK-MEMNUNİYET Kendine ben yapacağımı yaptım diyebiliyorsan herkesin memnun kalması da kendiliğinden olur. TÜRK AYNŞTAYNI-O.SİNANOĞLU-S:250

YARARLI İNSAN Yararlı insanlarla birlikte olanlar onların yararlarını görürler ve bu bereketle yararlılardan olurlar*. SEMERKAND-ARA 2002-S:5

YARARLI İŞ Kendini yararlı işlerle oyala, yoksa o seni kötü şeylerle oyalar. ÖĞRETMENİ BAŞARIYA GÖTÜREN YOL-ALİ ERKAN KAVAKLI-S:46-İMAM ŞAFİ

YARARLILIK Herkes her işe yaramaz, herkes bir işe yarar. HİLAL TV

YARAŞIRLIK Herkes yaraştığı yere geçmeli*.

YARDIM Bir adam köprü kurar, bin adam geçer ÖZBEK ATASÖZÜ

YARDIM Bir el tut ki, o da seni tutsun

YARDIM İSTEMEK Yardim almaya alışanlar emir almaya da alışırlar IV. MURAT

YARGILAMAK Yargılamayın ki yargılanmayasınız. ABRAHAM LİNKOL

Geri