Özdeyişler , Vecizeler

UYUM Çevrelerine uymak için kendilerini yontanlar, tükenip giderler R.HULL

UYUM Gürültü için akordu bozmak yeter. SHAKESPEARE

ÜCRET İşçinin alın teri kurumadan ücretini veriniz*. SEMERKAND-EKİM 2002-S:9

ÜLKÜ İnsan bir iş için ölmez, bir ülkü için ölür*. KAVGAM-ADOLF HİTLER-S:145

ÜMİT Tek savaşçı kaldığı sürece ümit vardır. YOLCU–21.SAYI-S:8

ÜMİT Ümidini yitiren insanın başka yitireceği kalmaz ÖĞRETMENİM LÜTFEN BU KİTABI OKUR MUSUN-HASAN YILMAZ-S:230 –BOİSE

ÜMİTSİZLİK En büyük felaket günahların ağırlığı altında ezilerek ümitsizliğe düşmektir.

ÜSTÜNLÜK Okuduğunu, duyduğunu kolay bir şekilde ve kendin anlatabiliyorsan üstünsün. M. KIRCI

ÜSTÜNLÜK İnsan hep kendinden üstün gördüğünü kabul ve taklit eder*. İSLAM FIKIH ANSİKLOPEDİSİ

ÜZÜNTÜ Bütün dünya benim olsa gamım gitmez nedendir bu

Çün ezelden gam ile bina olmuş bedendir bu YAVUZ SULTAN SELİM- SEMERK-ARA 2001-S:36

ÜZÜNTÜ-DÜŞMAN Üzüntünden söz etme düşmanına, yüzüne karşı üzülür, ardından güler*. GÜLİSTAN-SADİ-S:148

VAAZ Vaaz halk içindir, yüksek tabaka için değildir*. SEMERKAND-ARA 2002-S:30

VAKIF İlam hukukunda şöyle açıklanır: Bir malı başkasının sahiplenemeyeceği şekilde mülkiyetini Allah a ait kılarak kullanım hakkını tasadduk etmektir. SEMERK-KASIM 2001-S:12

VAKIF HİZMETİ Vakıf hizmeti, toplumları uygarlaştıracak ve seviyesini yükseltecek olan en doğru yoldur. ELMALI HAMDİ- SEMERK-KAS 2001-S:13

VESVESE Gözünle görmeyip kulağınla duymadığın konularda kalbine gelen şüpheler şeytandandır. SEMERKAND-TEM 2002-S:11

YABANCI DİLDE EĞİTİM Yabancı dilde eğitim yaptırdığın zaman insanlar düşünemez duruma gelir*. TÜRK AYNŞTAYNI-O.SİNANOĞLU-S:425

YALAN Ey iman edenler! Yapmadığınız şeyleri niçin söylüyorsunuz*. SAFF 22

YANLIŞLIK Kabul edilen bir yanlışlık kazanılmış bir zaferdir. Gascoigne

YANLIŞ YANITLAMA KORKUSU Yanlış bir yanıt verme korkusu, yanıttaki yanlıştan daha çok utanılacak bir eylemdir*. KAVGAM-ADOLF HİTLER-S:381

YANLIŞLIK Kabul edilmiş bir yanlışlık kazanılmış bir zaferdir*. SEMERK-ARALIK 2001-S:15

Geri