Komik Fıkra Arşivi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan juani-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Temel ile Dursun Sultanahmette gezinirken bir turist gelip kendilerine bir adres sorar.
Turist ingilizcealmancafransizca sorar fakat bizim lazlar anlamaz...
-Ula dursun bir yabanci dil ögrenemedik gitti der Temel
Dursun: -Ula neye yarayacakki bak adam üç dil biliyor yine derdini anlatamiyo

Temel hastalanmis doktora gitmis. Doktor Temel'i muayne ettikten sonra yeni dogum yapmis bir kadinin memesinden süt emerse hastaliginin iyi olacagini söylemis. Temel kara kara düsünerek doktorun yanindan çikmis.
Nerden bulacagini kimden isteyecegini düsünürken aklina arkadasi Dursun'un karisi Fadime gelmis. "O yeni dogum yapmisti rica ederim" demis ve kapiya dayanmis. Kapiyi Fadime açmis Temel "Dursun evde mi?" diye sormus Fadimeye. Evde yok yanitini alinca Temel utana sikila derdini açmis. Fadime de "N'olacak ula alti üstü bir kaç damla süt hem sevaptir gir içeri demis" Fadime memesini açmis Temel'in agzina vermis. Temel memeyi emmeye baslamis. Temel emdikçe Fadime tahrik olmus. Dayanamaz duruma gelmis. Temel'e "Ula Temel baska birsey de ister misin?" diye sormus. Temel Ayip olmaz mi?" diye yanitlamis. Fadime ihtirasli bir sekilde "Niye ayip olsun?" diye cevap vermis.
Temel -"Iyi öyleyse bir iki tane de bisküvit ver bari içim ezildi".

Temel İngiltere'ye gidecekmiş. Lisan öğrenmesi gerek. Dershaneye yazılmış. İlk derste "come" yani "gel" demeyi öğretiyorlarmış. Temel bu işe akıl erdirememiş. Öğretmene demiş ki - Bu nasıl iştur come yazaysun kam okuysun peçi cel olduğunu nasıl anlaysun?

Temel Mazeret Temel askerliğini yapıyormuş. Bölükte kırk ere izin vermişler. Geç kalırlarsa çadır hapsi var ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kırk kişiden otuz dokuzu da geç kalmış hep aynı mazeret: - Atla istasyona celeydum. At çatladi tren kaçti geç kaldum. Derken kırkıncı da tamamlanmış Temel çıkagelmiş. - Senin de mi atın çatladı diye sormuşlar. - Hayır demiş. Yoldaki otuz tokuz at leşini geçemedum.

Baki`ye dostlari sorarlar kac cesit dost oldugunu. Baki uc cesit dost vardir der. Bir dost gida gibidir sen onu her gun arasin. Bir dost vardir ilac gibidir gereginde ararsin. Bir dost daha vardir hastalik gibidir o seni arar

Temel İngiltere'ye gidecekmiş.Arkadaşı Cemal İngilterede trafiğin soldan olduğunu ve bunu unutmasının Temel için oldukça tehlikeli olacağını söyleyip dikkatli sürmesini öğütlediğinde Temel: "Merak etme geçen gün Rize'den Samsun'a soldan gittimdi bunun nekadar tehlikeli olduğunu bilirim daa !!!

Yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş:
Savaşta siperdesin sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?
Temel heyecanla cevap vermiş:
-Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım.
Komutan tekrar sormuş.
-Peki karşıdan geliyorsa?
-Karşıya ateş açarım komutanım.
-Arkadan geliyorsa ?
Temel dayanamamış;
-"Komutanım bu ordunun benden başka askeri yok mu?" demiş.

Temel işhanında çay ocağı işletmektedir.
Üst kattaki işyerlerinden biri seslenir:
-Temel efendi dört çay yap. Biri açık olsun.
Çaycı Temel cevap verir:
-Abi hangisi açık olsun?!

Temel Ankara'da bir bakan tanıdığına gider ve kendisini bir işe koymasını ister...Bakan
-Nasıl bi iş isteysun?
-Hapushanede gardiyan olarak çalışmak isteyrum..
Bakan şaşirur ama Temel'in işini de yapar...Temel bakanın yanından ayrılırken hiçbirşey demez...Bu durum karşısında fena halde bozulan bakan Temel'e:
-Ne biçim adamsun... der demez Temel:
-Ey gidi bakanum senun bana emeğın çoktur. Teşekkür da bişe midur? Sen hele içeri düş de ben sana gözüm gibi bakarum

Temel dar bir ayakkabı almış sıkışa sıkışa gidiyormuş. Dursun bu durumu görünce:
-Temel niye sıkışık ayakkabı aldın?
Temel bir sandalyeye oturup ayakkabılarını çıkarırken:
-Dursun bileysun kız evlendi ev aldi. Borç bağa kaldi oğlan araba aldi. Onun borci da bağa kaldi. Senun anlayacağın benim borcum gırtlağa dayandi. Ben da sıkışık ayakkabi aldım ki çıkarttığımda sanki borcum yokmuş gibi bir oh çekeyim

Kahvede dertli dertli oturan Temel'e candan arkadaşi olan İdris sorar:
-Ula Temel sen hastamisun nesun?
-Sorma İdris hastayim . Ama doktora gidecek param yoktur.
-Sen Doktor Kadir Bey'e git hem iyudur hem de hesaplidur. Hem ikinci gidişte vizitenin yarısını alır.
Ertesi gün Temel doğru Doktor Kadir Bey'e gider:
-Merhaba doktorum işte ben yine geldum.

Temel karısını doğum için hastahaneye getirir. Ve heyecanla bekler. O sırada birisi sorar:
-Kaçıncı çocuğunuz efendim?
-Onuncu uşağım.
-Peki kaç yıllık evlisiniz?
Temel:
-Yeni evliyiz.
Arkadaş şaşırarak;
-Fakat nasul olur?
-Haçen niye anlamayusun? Hanım orda bir doğuruyu ben de burda dokuz doğuruyum.

Temel Amerika'da trafik polisidir. Bisikletle yol trafiğini ihlal eden bir papazı durdurur:
-Dur ceza yazacağım.
-Ceza mı? Yazamazsın.
-Haçan nedenmiş o?
Papaz gülerek cevap vermiş:
-Benim sağ kolumda İsa sol kolumda Meryem var.
Temel hemen atılarak:
-Uy da yazacuğum. Bisiklete üç kişi bineysun.

İhtiyar Temel doktora gider sol ayağı ağırmaktadır.
Doktor muayene eder:
-"Yaşlılıktan yaşlılıktan!"
Temel doktorun teşhisini beğenmez!
-"Doktor bey haçan sağ ayağum da aynı yaştadır o niçun ağırmayi?

Maç haberini telefonla yazdıran Temel hatlardaki arıza nedeniyle Trabzonspor sözcüğünü kodluyormuş:
-Trabzon'un T'di Trabzon'un R'si Trabzon'un A'sı Trabzon'un B'si...
-Temel sen ne diyorsun? Ne biçim kodlama bu böyle?
-Trabzon'da ha bu harfler yok midur?

Temel ile Dursun teravih sonrası sohbet ederler. Temel sorar:
-Ula Dursun sen oruçlu iken kaç hamsi yiyebilursun?
-100 tane.
-Hayır yiyemesun.
-Niye yiyemeyecekmişum da?
Ula Dursun birini yedun mi orucun bozulur. Kalan 99 hamsiyi oruçsuz olarak yersun

Temel'in çocuğu 18 yaşına basar. Temel oğluna güzel bir hediye alır.
Oğlu:
-Baba sen 18 yaşına basmış olsaydın nasul bir hediye isterdun?
Temel:
-18 yaşıma tekrar dönebilseydim başka bir şey istemezdim.

Temel bir gün İstanbul'da gezerken 61 plakalı bir araba görür.
Ve arabanın lastiğini bıcakla patladır. Sonra da karşısına geçio oturur.
Yoldan geçen biri:
-Kardeşim lastiği niye patlattın? Diye sorunca
Temel:
-Dur ula memleket havasi aliyrum

Temel'e sormuşlar:
-Hangi nefesleri çok seversin_
Temel cevap vermiş:
-Cigaramun ilk nefesiyle kaynanamın son nefesini.

Temel tabanca almak için silahçı dükkanına girer ve sorar:
-Bana bir tabanca lazım.
Dükkancı sorar:
-Peki nasil bişe istersun?
Temel:
-5 kişilik olsun

Geri