Karışık Komik +18 Fıkralar.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Büyük Adam
Atatürkün öldüğü 1938 yılının 10 Kasım günü, İstanbul Üniversitesinde ders okutan bir Alman profesörü, derse girdiğinde öğrencilerinin üzgün halini görünce, yüreği paramparça olmuş bir halde, üniversite rektörüne telefon ederek:
-Bugün ders vermeyeceğim, ne yapayım dersiniz?
-sizin memleketinizde büyük bir adam ölünce ne yapılırsa onu yapın.
Rektörün bu sözlerine karşılık profesörün cevabı şu olur:
-Almanyada hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi...

Buyrun
Tiyatroda, ünlü oyuncu rolü gereği uşaklarına bağırır:
-"Atımı getirin!"
O sırada münasebetsiz bir seyirci
-"Eşek olsa olmaz mı?" diye seslenir.Oyuncu hiç istifini bozmaz:

-"Hay hay! Buyrun beyefendi!.."

Bu Kadar
Duyguya teyzesi 1 milyon lira verir. Küçük kız hiçbir şey
demeden parayı cebine atar. bunun üzerine annesi müdahele
eder:
-"Duygucum, teyzene ne demelisin?"
Duygu cevap vermez.Anne bunun üzerine ipucu vermek ister:
-"Baban bana para verdiği zaman ben ona ne diyorum
Duygucum?"
Duygunun birden gözleri parlar ve teyzesine döner:

-"Hepsi bu kadar mı?"

Boşuna
Memleketin bir köyüne doktor 6 ayda bir gider, birkaç gün kalir ve baska yere gidermis. Derken; ayni köye doktor geldigi gün dügün bitmis ve gelin bi krizle bayilmis. Olayi çakmayan köylüler gelin öldü diye feryadi figan ediyorlarmis. O gün köye gelen doktor
" bir de ben göreyim" diyerek ölüm olayina el koymak üzere olay yerine gitmis.Bakmis bebek gibi güzel olan gelin ölmemis bayilmis. Doktor
-"Gelini su odaya alin müdahale edecegim" der. Odada gelini ayiltir ve bi güzel *iker.Bu sirada bi köylü anahtar deliginden içeriyi dikizlemektedir.Dirilen gelini gören köylüyü bi sevinç alir.Baslarlar duaya
-"Allah razi olsun dohtur bey" falan.Doktorun isi biter ve gider. Aradan 6 ay geçer ve ayni doktor yine ayni köye görevlendirilir. Bakar köylü yine agliyor.
-"Vay muhtarimiz seni nasil kaybettik" derken doktorun geldigine sevinen köylü.
-"aman doktor muhtarimiz öldü. Suna bi bakiver" Doktor bakar ki; muhtar öleli bir hafta olmus. Mosmor olmus. Doktor köylülere
-"Ya kardesim neden bi doktora ***ürmediniz adam öleli uzun zaman olmus."
Bu sirada köylülerden biri

-"Ulaa desene biz bir haftadir muhtari bosuna *ikiyorduk.Tüh bee.."

2 Rekat
Fakir cobanin surusune hastalik girmis,oyunlar, kuzular telef oluyor, kosmus, nefesi kuvvetli bir hocaya.Hocaefendi,
-"Her koyun oldukten sonra iki rekat namaz kil!" demis.Coban namaza baslamis ama, nafile, koyunlar, kuzular sapir sapir gidiyor.Elde son bir kuzu kalinca, coban namazi kesmis, kara kara dusunuyor,kuzu da oynasirken yogurt bakracini devirmesin mi?
-"Bana bak!" demis:

-"Simdi iki rekat da sana kilar, gonderirim ha! Otur oturdugun yerde!"

bizi De
Adam otele gelip resepsiyona kaydını yaptırırken memur sorar:
-Sabah kaçta kalkmak istersiniz efendim?
Adam başını sallayarak:
-Hiç gereği yok. ben her sabah saat beşte kendim zaten uyanırım.
Bunu duyan resepsiyon memurunun yüzü güler:
-aman ne iyi. Uyandığınız zaman, bizi de uyandırabilir misiniz efendim?

Bisiklet
Meksikalinin biri bisikletle Amerikadan ülkesine dönüyormus.Elinde bir torba, agir agir sinir kapisina gelmis. Kapidaki görevli,
Meksikalinin elindeki torbadan suphelenmis ve aramak istemis.Torbayi acinca kum dolu oldugunu gormus.Arastirmis karistirmis ama kumdan baska bir seye rastlayamamis ve Meksikalinin gecmesine izin vermek zorunda kalmis.Aradan iki hafta gecmeden ayni Meksikali yine bisikletle ve elinde bir
torbayla, ayni sinir kapisindan gecmek istemis.ayni gorevli yine torbadan suphelenip aramis ve yine kumdan baska bir sey bulamamis.
3 böyle 5 böyle...Her seferinde ayni sekilde gecen bu adamda hic bir sey bulamamak görevliyi
cildirtiyormus ama yapabilecegi bir sey de yokmus. 1 yil sonra görevli bir barda icki icerken, sinirda arayip durdugu Meksikalinin da ayni barda oldugunu görmus. Hemen yanina gitmis ve
-"Artik sana bir sey yapamam. Cok iyi biliyorum ki sen sinirdan bir sey kaciriyordun.
1 yildir icim icimi yiyor,lütfen bana ne kacirdigini söyle"demis.
Meksikali hafifce kafasini cevirip umarsizca mirildanmis:

-"Bisiklet"

Bir Kaza
Kasabanın oduncusu papazın evine odun ***ürmüş.Odunları kömürlüğe boşaltırken, nasıl olduysa olmuş,bir tanesi gitmiş alt kattaki pencerenin c***** kırmış.Oduncu çok telaşlanmış ve özür dilemek icin papazı aramış ama bulamamış.aynı telaş içerisinde evine dönmüş ve kapıda kiliseye derse giden oğluyla karşılaşmış.Çekmiş oğlunu kenara olanları anlatmış ve
-"Bak oğlum papaz efendi sorarsa babam boşaltırken bir kaza olmuş ve çok özür diliyor dersin" demiş.Çocuk da telaşlanmış ama yapacak bir şey yok kilisenin yolunu tutmuş.Papaz o gün yaratılış hakkında konuşuyormuş.ve oduncunun oğluna
-"Söyle bakalım sen dünyaya nasıl geldin?" diye sormuş.Oduncunun oğlu da kekeleyerek:

-"Babam çok özür diliyor, boşaltırken bir kaza olmuş!"

Bilim
bir matematikci, bir biyolog, ve bir fizikci sokak kahvesinde oturmuslar yolun karsi tarafinda ki binaya girip cikanlari gozluyorlarmis. Once binaya iki kisinin girdigini gormusler. bir sure gecmis uc kisinin binadan ciktigini gormusler.
Fizikci : " Olcme hassas degildi"
Biyolog : " Uremislerdir"
Matematikci: "Simdi iceri bir kisi daha girerse bina tam olarak bos olacaktir."

Beş Var
İki kişi arasındaki konuşma :
-saat kaç?
-Beş var
-Kaça beş var?
-Bilmiyorum, akrebini kaybettim.

Berber
Bıçkın delikanlının biri...Berber dükkanından içeriye kafasını uzatmış, o sırada müşterisinin saçını kesmekte olan berbere;
- Usta, demiş, tıraş olacağım, sırada bekleyen var mi acaba? Usta, başını kaldırmış,eliyle 2 işaretini yapmış:
- İki kişi var. İki saat sonra gelirsen yaparım tıraşını.Delikanlı,
- Tamam, oldu ustam, demiş ama gidiş o gidiş... İki gün ortalıkta yok. İki gün sonra ayni berberin kapısında görünmüş:
- Usta, taş olacağım, sırada bekleyen var mı? Bu kez, 3 işareti yapmış usta...
- Üç kişi var. Üç saat sonra gel.
- Tamam, oldu ustacığım, demiş delikanlı ama gidiş yine o gidiş. Üç gün sonra yine kapıda...Delikanlının, iki üç günde bir kapısına gelip ayni soruyu sorduğunu ama hiçbir zaman sac kestirmeye gelmediğini gören usta,sonunda fena halde meraklanmaya başlamış:
- Bu delikanlı deli mi divane mi? Neden böyle yapıyor? ve tamam usta, dedikten sonra nereye gidiyor? Yine bir gün, ayni diyalogun ardından, yanındaki çırağa seslenmiş:
- Oğlum, demiş, çaktırmadan takip et su herifi bakalım. Buradan ayrılınca nereye gidiyor? Çırak yarim saat sonra kapıdan girerken, usta merakla sormuş:
- Adamı takip ettin mi?
- Ettim usta.
- Nereye gitti peki?
- sizin eve usta

Benim Suçum
Buyuk bir sirketin ust duzey yoneticilerinden biri bir gun Newyork uzerinde balonla dolasmaya cikar. Aksilik bu ya kaybolur ve pusulasi da yoktur.Inmek icin uygun bir yer ararken bir gokdelenin uzerinde bir adam gorur ve alcalarak sorar.
-Pardon! ben su an neredeyim?
Adam:
-Yerden 500 feet yukseklikte ve bir balonun icindesin!
Istedigi cevabi alamayan Yonetici sinirlenerek sorar:
-sen bir muhendissin degil mi!
Adam:
-Evet dogru! Nereden bildin?
Yonetici:
-Cunku basim belada ve sana bir soru soruyorum. verdigin cevap 100% dogru fakat hic bir isime yaramiyor.
bunun uzerine Adam:
-sen de bir yoneticisin degil mi?
Yonetici:
Evet! sen nereden bildin?
Adam:

-Cunku ayaklarin yerden 500 feet yukseklikte, bir balonun icindesin.Pusulan yok,kaybolmussun ve berbat bir durumdasin.fakat simdi bu benim sucum oluyor!

benim Odanın Anahtarı
Üç kiz ölmüs, cennetin kapisinda siraya girmisler.En büyük melek, kizlari karsilamis ve sormus:
-"Cennetin kapisinidan girmeden önce size küçük bir sorum var. Hayattayken iyi kizlar miydiniz?"
ilk kiz atilmis:
-"Sayin melek hazretleri! Inanin ben daima iyi bir kiz oldum. Evlenmeden önce kimseyle olmadim gibi evlendikten sonra da olmadim"
Büyük melek yardimcisina donmus:
-"Tamam bu kiza altin anahtari verin"
Ikinci kiz;
-"Sayin melek hazretleri! ben evlenmeden kimseyle olmadim ama evlendikten sonra dayanamadim!"
-"Bu kiza da gümüs anahtari verin" demis melek hazretleri.
Sira üçüncü kiza gelmis;
-"Sayin melek ben her önüme gelen erkekle evlenmeden önce ve sonra doyasiya birlikte oldum" demis...Büyük melek söyle bir saginaa ve soluna baktiktan sonra yardimcisina fisildamis:

-"Buna da benim odanin anahtarini verin"

Ben Senin Yaşında
Küçük Mustafa ders çalışıyor, babası da köşesinde kahve içiyormuş.bir aralık Mustafa sormuş :
-Baba, elektirik nedir?
-Elektirik?...Elektirik, şey!...Vallahi, ben de bilmiyorum oğlum.Ne kötü her gün görüp kullandığımız şey halbuki.
Mustafa boynunu bükmüş, tekrar çalışmaya koyulmuş.bir zaman sonra tekrar seslenmiş :
-Baba!
-Ne var oğlum?
-Gök gürültüsü neden olur?
-Gök gürültüsü mü?Şey!Gök gürültüsü...Doğrusu ben de bilmiyorum...
Çocuk tekrar çalışmaya başlamış çaresiz.biraz sonra tekrar seslenmiş :
-Baba!
Ardını getirmediği icin babası merak etmiş :
-Ne vardı oğlum, birşey mi soracaktın?
-Hiç! deyip, boynunu bükmek zorunda kalmış çocuk.Babası devam etmiş konuşmaya :
-Söyle bakalım, ne soracaktın?.
-Yoo...Öyle pısırıklık etme, sor oğlum, sor!ben hayatta bütün öğrendiklerimi sora sora öğrendim.

Ben De Pederim Ama
Bildiğiniz gibi bazı hristiyanlar papazlara Father-Peder-Baba derler. Komünist rejim zamanında Rusyadan zar zor kaçıp New Yorka yeni gelen Salamon, metroda bir papazın yanına oturmuş. O güne kadar hiç papaz görmediği icin de sormuş
Af edersiniz efendim, sizin gömleğinizin yakası neden ters?
Papaz Çünkü ben bir pederim demiş.
Salamon ben de bir babayım ama gömleğimin yakası ters değil.
Neden siz yakanızı ters takıyorsunuz? diye yine sormuş.
Papaz biraz düşünmüş ve Beyim ben bir çok insanın pederiyim demiş.
Salamon benim de çok çocuğum var. tam dört kızım ve dört oğlum var. ama yakam ters değil diye cevap vermiş.
Papaz ben yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca insanın babasıyım deyince Salamon gülmüş ve
Beyim demiş ben sizin yerinizde olsam yakamı ters takacağıma pantalonumu ters giyerdim

2 Dönme
Iki tane dönme dag basinda yapayalniz kalmislar.Ikisinin de cani sevismek istiyormus.
-"sen beni yap"
-"hayir sen beni yap",derken biri
-"ben bir soru sorayim bilirsen sen beni bilemezsen ben seni yapacagim" demiş.
Digeride kabul etmis.birincisi sormus
-"Damdan dama gezer miyav miyav der" demis.
Arkadasi
-"Bildim , timsah" demis.
Soruyu soran
-"ay nerden bildin çapkin geç arkama!"

Başka Kimse Yok Mu ?
Ateistin biri dağ başında kayak yaparken ıssız bir yerde uçurumda aşağı düşmeye başlamış.(fikra bu ya) aniden bir dal parçasına tutunmuş ve can havliyle imdat yokmu kurtaran diye bağırmaya başlamış. Derken o onda belirsiz bir yerden ulvi bir ses duyulmuş. "Kulum seni ancak ben kurtarırım." Ateist biraz şaşkınlık biraz tereddütten sonra tekrar bağırmaya başlamış. İmdaaat yokmu başka kurtaran..!

Baş Ağrısı
bir kizilderili reisinin basi cok agriyormus
Büyücü ve diger kabilenin bilgeleride olmak üzere kimse basagrisini gecirememisler.
Bas agrisinin dayanilmaz izdirabindan bikan sef , yanina bir tercüman alip sehre inmeye karar vermis.bir eczaneye gitmisler, Tabi eczane yetkilisi bizimkileri görünce korkudan
neyapacagini sasirmis.Kisa bir sessizligin ardindan sef Konusmaya baslamis, Ardindan tercümani
-"Sefimiz bir aspirin istiyor" demis
Yetkili titreyerek hemen bir aspirin vermis ve sef yine konusmaya baslamis.Ardindan tercüman :
-"Sefimiz bir prezervatif istiyor" demis.
Yetkili hemen birde prezervatif vermis. Sonra sef prezervatifi acmis icine aspirini koyup kapsul seklinde saripyutmak icin hazirlanmis ki Eczaneci
-"aman efendim durun o öyle kullanilmiyor!" diye bagirmis ardindan tercüman elini kaldirarak:

-"Dur, telaslanma birazdan sefimiz bas agrisinin amina koyacak.."

Barmen
O gun barda her sey sakindi, piyanist beylik parcalarindan birini calarken millet masalarda pokerin tadini cikartiyor bir yandan da
viskilerini yudumluyordu, derkeen, iceriye bir adam geldi ve bara yaklasip:
- Hey barmen, herkese benden bir viski, sen de ic bir tane.
Barmen bardaklari parlattigi kirli bezini birakip bu yagli musterinin istegini memnuniyetle yerine getirdi, bir bardak ta kendi ict. Bu is
bir kac tur gerceklestikten sonra adam barmen artik parayi isteyince adam:
- Ne parasi barmen sen verdin biz ictik. dedi
bunun uzerine barmen adami bir guzel patakladiktan sonra kapi disari etti.
- Ertesi gun yine ayni adam ayni bara gelip:
- Hey barmen, herkese benden bir viski, ama sana yok viski, sen icince sapitiyorsun.

Baribie
Adam kizina Barbie almak ister ve bir oyuncakciya girer.
- Vitrindeki Barbie bebek kac para ? diye sorar.
Satici
- Hangisi beyim ? ve devam eder :
- Barbie spora gidiyor 19.95 usd
- Barbie alisverisde 19.95 usd
- Barbie discoda 19.95 usd
- Barbie plajda 19.95 usd
- Barbie bosandi 265 usd
Adam sasirir.
-Neden hepsi 19.95 de bosanmis olan 265 usd ?
Satici cevaplar :
- Cok basit Bosanmis Barbie ile birlikte ; Kenin evini, arabasini, mobilyalarini da aliyorsunuz.

Geri