Half-Life Model Viewer kullanımı resimli anlatım(beceremeyenler için)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berdun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eeeeeyyyyyyyyyywwwwww Kardesm

Eline sağlık cok isime yaradı:thumbup::thumbup1::thumbup1:

harika paylaşım eline sağlık..+teşekkür :D

Paylaşım için sağol.

Teşekkürler.

http://www.netbilgini.net/cs-15/153426-skin-yaptigim-programi-sunuyorum-size.html

bu konudaki programı hiç kimse model yapmayı beceremedi :D

bende resimli anlatım yapayım dedim :)

ilk açıldığında program şu şekilde :

adszbj.jpg

daha sonra sol üstten file tıklayıp ordanda baştaki load model e tıklıcaz ve karşımızı şu pencere çıkıcak :

adszyq.jpg

evet bundan sonra bilgisayar/c/sıerra/half-life/cstrike/model e girip ordan v_ak47(örnek olarak aldım) onu seçicez :)

yani :

adszwiy.jpg

seçtikten sonra şu görüntü çıkıcak :)

adszvvs.jpg

sonra alttan texture tıklıcaz ve ordaki aşağı inen seçeneklerden wood a tıklıcaz sakın orda seçili zaten demeyin aşağı çekip wood un üstüne tıklayın :) sonra şöle bi görüntü çıkıcak :)

adszhav.jpg

bu görüntüde okla gösterdiğim size: karşısında yazan rakam a çok dikkat ediniz :) orası bizim kilit noktamız

ve bundan sonra başka bi program devreye giriyo easy thumbnails freeware programram resim boyutu küçültme büyültme programı indirme linkkini vericem :) onun görünümü şu şekilde

adszftq.jpg

evet burdan ilk önce

adszqn.jpg

evet ben seçtiğinizin üstüne bir kez tıklayın ve yukarıdan settings e gelin

adszdq.jpg

geldikten sonra yukarıda max width: max height: resize: diye yer var ilk önce ordaki resize in karşısında sizde farklıdır resimde olduğu gibi stretch to fit olcak ve programı aşağıya alalım :)

ve sonra gelelim tekrar skin yapma programımıza
orda kilit yer dediğim resimde size : olan yer cs 1.5 de 128x92 dir ve tekrar dönelim easy thumbnails e :)

şimdi yukarıda programda max width: max height: yazan yerlere şunları yazcaz

max width: 128 max height: 92

ve sağ alttan make dicez ve masa üstümüze tn_(resim ismi) gelcek

o masaüstümüze gelen resmimizi paint ile düzenlicez şimdi

adszcx.jpg

ve bundan sonra saol üstteki dosyaya tıklayıp farklı kaydet dicez

sonra bi pencere önümüze gelcek ve en aşağıdan kayıt türü : karşından 256 renkli bit işlemi seçicez(bmp formatlı)

adsznbms.jpg

seçelim ve kaydedelim paint ekranına bişi gelcek onada evet diyelim :)

sonra model yapma programımıza geri dönelim ve orda texture bölümünde import a yıklayalım şekilde görüldüğü gibi :)

adszegc.jpg

ve ardından :

adszkte.jpg

aç dediğimizde

adszhmt.jpg

ortadaki yer böle oldu benim seçtiğim resimden dolayı tabikide sonra ordaki texture bölümünün yanındaki dullscreen e basıcaz mousemızle oak47nin üstüne sol tık ile basılı tutup sola ***ürdüğümüzde ak47 nin arka parçasında bizim resmimizin yerleştiğini göreceksiniz şekilde görüldüğü gibi :
adszgqc.jpg

dediğim gibi sadece bi parçası yerleşti o texture bölümünden wood adlı yeri değiştirerek başka parçalar seçerek o size ye dikkat ederek yapıyoruz

işte bu kadar

Half-Life Model Viewer link :http://chumbalum.swissquake.ch/files/hlmv125.zip

easy thumbnails : http://www.fookes.com/ftp/free/EzThmb_Setup.exe

walla yaptım lan analatımınıda yaptım vayy beee

valla teşekkür etmeyene çoook küserim nette arayın bulmassınız bunun resimli anlatımını

HERŞEY NETBİLGİNİ İÇİN :))))))
süper

nasıl işe yarıyor ki bende hiçbir program işe yaramıyor

hata veriyor

1 thumbail created hatası veriyor napacağım?

Tesekkürler.!

kardsm bi konuda sıkıntım varda msn verebilirmisin ordan soyleyim

Teşekkürler.

~`eleRine saqLik

Aslında bunları yapmak kolay ilk başlarda zor gelsene biraz üzerinde çalışılarak varılacak bir sonuçtur :) ama biraz uğraşmak gerek en azından bilmiyenler için bizim tuzumuz kuru olduğu için bilmiyenlere yardım etmekde güzel bir şey :) güzel konu

Teşekkürler.

teşekkrler krdesım

yaw bi turlu yapamadım olmuyo hata verıror sen yaparmısn bnm ıcın

Tessekkurler .

Her zaman aradıqım bir sorun war dı hiç bir yerde bulamadım Teşekkür ederim Kardeşim Eline Saqlıq Muck ♥

Geri