felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yüksekten uçanlar, yüksekten düşer...

[FONT=Franklin ***hic Medium]Zorluklar Başarının Değerini Artıran Süslerdir..[/FONT]

Anlamıyorlar beni; bu kulaklara göre ağız değilim ben... -NİETZSCHE-

Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister.
Yetmiş yaşına gelince, yine dünyayı değiştirmek ister,
ama yapamayacağını bilir

Nerede olursan ol, bulunduğun yeri derin kaz!

Aşağılardadır kaynak!
Bırak varsın bağırsın karanlık adamlar:
"Herzaman aşağılardadır - Cehennem!" -NİETZSCHE-

Yalnızlık paylaşılmaz,paylaşılırsa yalnızlık olmaz.

Şarabı şarapçıdan iyi kimse içemez...

İnsanların maddi yaşam koşullarını belirleyen onların bilinçleri değildir, bu maddi koşullar onların bilinçlerini belirler. (Karl Marx)

Bana yalan söylemiş olman deil artık sana inanmamam sarsıyor beni!!!

Yarin,gerİ Kalan ÖmrÜmÜn İlk GÜnÜdÜr...

insan geçmişi bilerek geleceği düşünerek bulunduğu anı hesapsızca yaşar

son hiçbirşeyin bitişi değildir, aksine sonsuzluğun başlangıcıdır

Rüzgar Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp ***üreceği Sadece Tozdur...

Cennete Girmenin Tek Yolu İyilik Yapmak.Ama Kötülük Olmasa İyilik Diye Bir Kavram Olmazdı.Ozaman Kötülük Cennetin Anahtarıdır....

Akıl Defter Değildir

Bir şan ve şeref ölümü olan ölümümdü beni yanlış yollara sapmaktan, kanamalardan ve peritonitten koruyan; ölüm ve ben bir tarih üzerinde anlaşmıştık; randevuya erken gelirsem orada bulamayacaktım onu; arkadaşlarım, ölümü düşünmediğim için istedikleri kadar kabahatli bulsunlardı beni: Ölümü yaşamaktan bir dakika bile geri kalmadığımı bilmiyorlardı onlar.
Bugün hak veriyorum onlara: İnsanlık halinin tümünü, hatta tedirginliğini bile kabul etmişlerdi; ben ise güven duymayı seçmiştim ve aslında kendimi ölümsüz sandığım doğruydu; kendimi önceden öldürmüştüm ben, çünkü ancak ölüler ölümsüzlüğün tadını çıkarabilirlerdi...(...)

Jean - Paul Sartre

(....) Hayatta her zaman bir yol bulunur, mecrasından çıkmış kendine bir başka yol yapan nehirler gibi.

(...) İyi yürekli akılsız bir xxxxx, kötü yürekli akıllı aptallar kadar mutsuzdur. Bilinen bir gerçek bu...İşte ben iyi yürekli, akılsız aptalın biriyim. Sen de zeki, kötü yürekli bir aptalsın. İkimiz de mutsuzuz, ikimiz de acı çekiyoruz.

Dostoyevski

bin bahar görsede taş yeşermez. mevlana

Geri