felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
* Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür.

* Kendini bilmek ruhunu bilmektir.

önemli olan ;hayatta '' en çok şeye sahip olmak '' değil, '' en az şeye ihtiyaç duymaktr ''...

herşeyin en mühim noktası , başlangıçtır...

Eger biri sizi üzerse, duydugunuz aci onun kendisinden degil, sizin ona verdiginiz degerden geliyordur, bu degeri her an ortadan kaldirma gücünüz vardir...

Nedeni olan nasıl'a katlanır.

KENDİ ALEVLERİNİZDE YANMAYA HAZIR OLMALISINIZ: ÖNCE KÜL OLMADAN KENDİNİZİ NASIL YENİLEYEBİLİRSİNİZ?
*Anlamaya başlamanın ilk işaretlerinden biri, ölme isteğidir.

sevgi yalanla büyürse sonunda kendini ipin ucunda bulursun

"İnsanları niyetimizle değil, eylemimizle etkileriz. Niyet, ancak eylemde açık seçik ifade edilirse, karşı tarafa ulaşır. Bir şeyi de unutmamak gerekir: Niyet sevgi dolu olsa bile eylem öfkeli ve korkutucu ise, karşımızdaki ancak o öfkeyi görür ve korku yaşar." Doğan Cüceloğlu

"Tanrım bana, değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceklerim için sabır, ama en önemlisi, ikisinin arasındaki farkı anlamak için akıl nasip et." Çin Tapınak Yazısı

"Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün, gülistan olursun
Diken düşünürsün, dikenlik olursun" Mevlana

az ama bu az'ı tam olarak bilmek ,çok ama yüzeysel bilmekten daha iyidir.

Yirmi yüzyıl önce Epiktetos demiş ki;
"Kader, eninde sonunda, şöyle ya da böyle günahlarımızın bedelini önümüze koyar..
Görünen ya da görünmeyen zaman içinde herkes günahlarının bedelini öder. Ektiğini biçer.
Bunu bilen adam, kimseye kızmaz, gücenmez, kimseyi aşağılamaz, itham etmez, kimseden nefret etmez, kin tutmaz..
Bunu bilen adam, karşılaştığı aksiliklere şaşmaz.
Önüne çıkan maddi-manevi engellerin kendi günahlarından başka bir şey olmadığını bilir ! "

Yaşlanarak değil, yaşanarak öğrenilir.Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.
Peyami Safa

İnanmanın, sevmenin, ideal yaşamanın ve hakkı savunmanın bedeli ağırdır.

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur
Necip Fazıl

Önemli olan; hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.

Hiç bir şey bir fikirden daha tehlikeli değildir. Eğer o fikir sahip olduğunuz tek fikirse.

Atatürk diyor ki,
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben,
et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...
İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade
edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her
köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için
uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların
rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların
özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa
Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması
ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

küstah insanlar her zaman yukarıya bakarlar ama ben daima aşağıya bakarım çünkü zaten yukardayım

Geri