''Bize sabirsiz diyenler oldu. Ama bilemediler ki bizim icin zafer amac degil daha buyuk daha kudretli zaferlere ulasmak icin aractir. Hedefimizi belirledikten sonra hedefe bir an once ulasmak icin elimizdeki tum imkanlari riske eder, karsimiza cikan engelleri acimasizca asariz.
Bize insafsiz diyenler oldu. Biz hedefimize yoneldigimizde dusunme eylemini bir yana birakiriz cunku o asamada dusunmek fayda degil zarar getirecektir. O asamada bizim icin etik yoktur cunku dusunme eylemi de yoktur.Hedefe ulasma yolunda belki etige aykiri durumlarda bulunduk ama basarimizin sirri burada saklidir. Hedefinizi belirlediginizde, onunuze cikacak engelleri onceden hesapladiginizda, hedefe giden yolda artik dusunme ihtiyaci yoktur. Olaylar onceden yaptiginiz hesabin dogruluguna gore isleyecektir. Yaptigimiz hesaplara guvendik. O asamadan sonra neden dusunelim, istedigimiz gibi gelisen olaylari tersine cevirmek icin mi? Onceden hesapladigimiz uzere karsimiza cikanlara, bizi durdurmaya calisanlara hic acimadik. Hedefimize ulastiktan sonra da arkamiza degil onumuze baktik..''
General Radek
''Benim, kahraman bellediginiz kumandanlardan tek farkim aciksozlu olmamdir. Her yaptigim eylemi tum ayrintilarina kadar acikladim cunku hicbirinde bir yanlis gormedim. Onlar ise yaptiklarini degil sizin yapmalarini istediginiz, yaptiklarina inandiginiz seyleri anlattilar. Kahraman olmak kolaydir.''
General Radek