felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yüksek Dağların zirvesinde kartallara ve yılanlara rastlarsınız; oraya kimi uçarak kimi SÜRÜNEREK gelmiştir..

Kötülük, dedi Simyacı, insanın ağzından giren şeyde değildir. Kötülük oradan çıkandadır.

Uzakdogudan
"Hayattaki en zor sey karanlık bir odada bir kara kediyi yakalamaktır özellikle oda da karakedi yoksa"

"Dünyada 2 çeşit sınıf vardır. Bir sınıf asilller sınıfıdır diğer sınıf ise halk sınıfıdır ve halk asillere bağlıdır" Niçe

"Suyun yukarıya aktığını gördüğünüzde birisi bir iyiliğin karşılığını ödüyor demektir"(Afrika Halk Sözü)
- “Bir arıyı kibarca elinize alın ve kibarlığın sınırlılığını öğrenin”(Sufi Atasözü)

“Akıllı adam düşmanlarından, xxxxx bir adamın arkadaşlarından yararlanacağından daha fazla yararlanır”(Baltasar Gracian)
- “Gerçek genellikle görülür, ender olarak duyulur”(Baltasar Gracian)

Yokluk küçük ihtirasları yok eder ve büyük olanları alevlendirir, tıpkı rüzgarın mum alevini söndürüp yangını körüklediği gibi.”( La rochefoucauld)

iki şeyin sonsuz olduğunu düşünüyorum, birisi evren diğeri insanoğlunun aptallığı
einstein

ŞÜphelendİĞİmden Bİle ŞÜphelenİyorum!

Doğa insanı asla aldatmaz... İnsanı aldatan daima kendisidir.
Jean Jacques Rousseau

Son agac kesildiginde,
Son nehir kirlendiginde,
Son balik avlandiginda,
Paranin yenmeyecegini anlayacaksiniz.

Kutsal toprak ana, agaclar ve tum doga dusuncelerinizin ve yaptiklarinizin sahididir."

Winnebago bilgesi

Yüksekten vurmak icin alcaktan bakmak gerekir(Napolyon)
Ülkem icin bir sey yapmak istedigimde kendimi 20li yaslarimdaki gibi hissetmeye calisiyorum.(Atatürk)

insanların en faydalı olanı insanlara faydalı olandır.(H.z.Muhammed )
mekanın şerefi şereflendirenlerdendir.

Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler. - wieslaw brudzinski

Konfiçyus'dan öğüt

Birkaç saat mutlu olmak istiyorsanız, içki içiniz;
Birkaç gün mutlu olmak istiyorsanız, seyahat ediniz;
Birkaç hafta mutlu olmak istiyorsanız, evleniniz;
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsanız, doğa ile başbaşa yaşayınız;
Bir ömür boyu bedbaht olmak istiyorsanız, politika ile uğraşınız;

Hayat bir kavgadır ilk düşmanın sensin
Tyler Durden

"Herkes herkesle savaşır"

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır...

Yukarı çıkarken selam vermeyenin aşağı inerken selamı alınmaz...

"SEDARE.DOLOREM.OPVS.DIVINVM.EST"
"Ağrı dindirmek Tanrı sanatıdır."

"Bana göre, entellektüel olmak demek entellektüel konular hakkında bilgi sahibi olmak demek değildir; onlardan zevk almak demektir."
Chinua Achebe, Nijeryalı bir yazar

"Doğru bir yargının zıttı yanlış bir yargıdır. Köklü bir doğrunun zıttı ise fevkalade başka bir köklü doğru olabilir."
Niels Henrik David Bohr, Danimarkalı fizikçi ve kimyager

"Ah, Tanrı dünyayı yeniden yarataydı,
Yaratırken de beni yanında tutaydı;
Derdim: Ya benim adımı sil defterinden,
Ya da benim dilediğimce yarat dünyayı."
Ömer Hayyam

bir ağçtan milyonlarca kibrit çıkar , bir kibrit milmiyonlarca ağcı yakar

bazen ölmek daha iyidir.. s.king

hiç gercek olduğunu düşündüğün bir düş gördünmü.??? soluduğun gercekten havamı olduğunu zannediyorsun... klişe matrix felsevesi

aşksız soluk almak bu dünyada boşa zaman gecirmektir.

giritli bir filozof derki:
''Girit'li bütün filozoflar yalancıdır.''

aşk bir çingene çocuğudur yasa tanımaz. georges bizeth

Aşkım için herşeyden vazgeçerim, Fakat özgürlüğüm için aşkımdan'da vazgeçerim..!

<***he>

sofist gorgiasin muhtesem sözü:
hicbirsey var degildir
var olsa bile bilinemez
bilinse bile baskasina aktarilamaz

Bir Bilmece olarak dogdum
bir mualle olarak ölecegim...!

"Sevindirin, nefret ettirmeyin. kolaylaştırın, zorlaştırmayın."
hz. muhammed(s.a.v.)

"gözlerimden iki tanesinin kör olması beni sadece kör eder, ama diğer gözüm de körse o zaman ben bir zavallıyım."

''Bize sabirsiz diyenler oldu. Ama bilemediler ki bizim icin zafer amac degil daha buyuk daha kudretli zaferlere ulasmak icin aractir. Hedefimizi belirledikten sonra hedefe bir an once ulasmak icin elimizdeki tum imkanlari riske eder, karsimiza cikan engelleri acimasizca asariz.
Bize insafsiz diyenler oldu. Biz hedefimize yoneldigimizde dusunme eylemini bir yana birakiriz cunku o asamada dusunmek fayda degil zarar getirecektir. O asamada bizim icin etik yoktur cunku dusunme eylemi de yoktur.Hedefe ulasma yolunda belki etige aykiri durumlarda bulunduk ama basarimizin sirri burada saklidir. Hedefinizi belirlediginizde, onunuze cikacak engelleri onceden hesapladiginizda, hedefe giden yolda artik dusunme ihtiyaci yoktur. Olaylar onceden yaptiginiz hesabin dogruluguna gore isleyecektir. Yaptigimiz hesaplara guvendik. O asamadan sonra neden dusunelim, istedigimiz gibi gelisen olaylari tersine cevirmek icin mi? Onceden hesapladigimiz uzere karsimiza cikanlara, bizi durdurmaya calisanlara hic acimadik. Hedefimize ulastiktan sonra da arkamiza degil onumuze baktik..''
General Radek
''Benim, kahraman bellediginiz kumandanlardan tek farkim aciksozlu olmamdir. Her yaptigim eylemi tum ayrintilarina kadar acikladim cunku hicbirinde bir yanlis gormedim. Onlar ise yaptiklarini degil sizin yapmalarini istediginiz, yaptiklarina inandiginiz seyleri anlattilar. Kahraman olmak kolaydir.''
General Radek

Geri