Gidenlerin ardından kalanlar

Beni deli bir sevdaya sürükledin.Uzun zamandır hasret
kaldığım duygular denizinde yüzüyorum şimdi.Geçmişin
karanlığından adı batasıca acılardanhiçlik
duygusundan ve yalnızlığın hüznünden kurtardın.Dünyayı
yeniden yaşanır kıldınhayatıma yeni heyecanlaryeni
umutlar ekledinHayal etmenin ne kadar
güzel olduğunu öğrettin.Teşekkürler sevgilim.
Dünyada herkesin bir eşibir ruh eşi var
biliyorum.Kimisi hiç bulamadan göçüp gider
hayattan.Kimisi şanslıdırbulur ve mutlu yaşar.Ben de
o şanslılardanım işte.Çünkü buldum seni.Çıkmasaydın
karşımahayat boyu sürecek bir arayışın içinde
olacaktım.Her karşıma çıkana “İşte bu o” diye sarılıp
yanılacaktım.
Mutsuzluk mutsuzluğu kovalayacakumutsuzluk hayatımın
her yanını saracak ve ben senin yokluğuna
alışacaktım.Ama varsıniyi ki varsın.Teşekkürler
sevgilim
Hayatıma ilk kez birine güvenmenin ne emek olduğunu
anlıyorum.İlk kez hiçbir kaygı duymadan yaşıyorum
aşkı.İhanetlerinyalanların yer almadığı bir
sevda bizimkisi.Oysa karşımdakilere her an bir şey
yapacakmış gibi bakardım
daha önce.Yaptılar da…Hoyratça harcadılar
duygularımı.Güzele dair ne varsa
yok ettiler.Çaresizgüvenmeden.Yüreğimi korumak için
öğrenmek zorundaydım.
Her sevdanın derin bir yara açtığı yüreğimin bir başka
darbeye daha dayanacak gücü kalmamıştı çünkü.Ve sen
sildin bütün bu kötü anıları.Sevdaninsan sevgisini
yeniden aşıları içime.Teşekkürler sevgilim…
Aşkımızı güzelleştirmek için çabalıyorsunbu bana onur
veriyor.Bir aşk için çaba göstermeli.Bunun en iyi
kanıtısın sen.Beyninleyüreğinle seviyorsun beni.
Benliğini adadın aşkımıza.Bil ki ben de
öyleyim.Biliyor musunsensiz geçen anları da
seviyorum.Çünkü sana kavuşma anım daha da
yaklaşıyor.Sadece bu
heyecan için bile binlerce kes teşekkür etmeliyim
sana.Teşekkürler sevgilim
Zamanı birlikte ve en iyi şekilde tüketiyoruz.Bu kez
zaman bizim lehimize
işliyor.Her anımız unutulmayacak tatlar
bırakıyor.Birlikteyken huzurunsonsuz
mutluluğun ne demek olduğunu anlıyoruz.Öyleyse
şükredelim mi tanrıya sevgilim? Sarılalım mı
birbirimize hiç ayrılmamak üzere? Ve dua edelim mi
herkese ruh eşlerini bulsunlar diye? Haydi öyleyse…

Öyle küçükken öyle kocaman umutlarlan baslamıstım ki aska...Herşey baska olacaktı.. Bende o filmlerdeki asıklar gibi bir ask yasayacaktım. Kendi masalımı kendim yaratacaktım. Benim askım bambaska herkesinden güzel olacaktı. Peri kızı ile prens benim ask masalımda bir arada olcaktı.

Yaptım!!! Yarattım kendi masalımı. Yasadım seni ve beni. Bulusturdum peri kızı ile prensi. O küçücük yüregim senin avuçlarında büyüdü. İmrenilecek bir ask yarattık yasadık.. Peki herşey nasıl bu kadar güzel oldu... Mutlaka birşeyleri katmayı unutmus olmalıydık. Böyle kusursuz aska kurban olan ben büyümeyi unutmusum...

Hesapta yoktu birgün büyüyecegimiz. Büyüdükçe insanın kendi masalını kendinin yazamayacagını anladım. Yazılan masalların sonun oldugunu öğrendim. Belki geç belki erken bir son. Benim masalım erken bitti diyemem. Belki geç bile kalmıs bir bitişti..

Belkide Zamansız Açtım İçimi...
Yüregim Şeffaftı... Aklımsa Deli..
Ben Geldim Sen Kaçtın Hep Bana İnat
Bir Vardın Bir Yoktun Hep MasaL Gibi..

Belkide Zamansız Açtım İçimi...
Yüregim Şeffaftı... Aklımsa Deli..
Ben Geldim Sen Kaçtın Hep Bana İnat
Bir Vardın Bir Yoktun Hep MasaL Gibi..

Yok olusların hayırlı olsun bana. Simdi unutma zamanı yasanmıslıkları. Baska masallaröyküler bulma zamanı. Seninlen büyüttügüm yazdıgım var ettigim masalımı unutma zamanı.

Şimdi tekrar bir masalın içindeyim. Senin var olmadıgın benim yazmadıgım hayatın bana sundugu bir masalın içindeyim..Acı vermiyor bu bana. Çünkü ben öğrendim masallarla büyümeyi.. Biliyorum artık herşeyi benim idare edemeyecegimi. Ben biliyorum artık her acının gömülebilecegini..

Ne Kara Kaşına.. Ne Kara Gözüne..
Ben Tek Bir Sözüne Tutulup Kaldım..
Değmedi Bir Kere Ellerin Yüzüme!
Gel Gör ki Bin Yıldır Sanki Vardın...

Biliyorum zor olacak sana yeni bir yasam. Belkide sendede vardı suç. Belkide ben getirmedim bizi bu hale. Belkide benim çocuklugumdan çok senin içindeki çocuk verdi zararı bize. Yada çocukluklarımız degilde biz verdik birbirimize zararları.. Çocuklar masum olmazmıydı. Aynı bizim ilerde yasayacak çocugumuz gibi.

Ben genede çocukluguma veriyorum tüm hatalarımı..
Çok erken tanıdım seni! Sana geç kalmak isterdim bende. Geç yakalamk isterdim seni ve askı. Daha güzel daha imkanı olan masallarda rol almak isterdim. Bu defa ben yazmadan var olan masalda yer almalıyım.

Şimdi hoşçakalın bitmişliğim.. Bu vedalar eskisi kadar yakmıyor canımı..

Çünkü Masallarla büyümeyi öğrendim ben...

Gerektiği kadar sevilmeli sevgili ve gerektiği kadar verilmeli değer..

Aşk bilmecesinin en kısa sözcüğüdür "acı"..
Ya çekersin uzun uzadıya sancısını...
Ya da acı vererek sevgiliyeçıkartırsın acısını..

Kıyamadım...!

Sözcükler dizildi boğazıma bir bir..
Söylemek istedimsöyleyemedim..

Kıyamadım kıymetlim...!

Yutkundum...
Yutamadım...

Nefesimi zorlayan yerdetam orda iştekala kaldı sana dair söyleyeceğim tüm sözler..

"Ya haykırmalıyım tüm gücümle kulağınaya boğulmalıyım sessizce.."

Artık saat ayrılığı vururken..
Bu kadar mı hızlı kovalardı akrebi yelkovan..
Bu kadar mı sona hızlı yaklaşacaktık..
Bir "elveda" sözcüğü can çekişiyor dilimde...
Bir çıksa ağzımdankendime gelecek tüm yaşamım..

"Sen" den ibaretti her şey..
"Sen" den sonrası bir adım sessizlik..
"Sen" den öncesi koca bir çığlık..

Kıymetlim...!

"Hoşçakal" ımı bırakıyorum yüreğine usulca..

Kıymetini bil..!

Bir sabah olsa binbir umutla
Güneş bile açsa.. Açmaz saçma
Kendine iyi bak deme.. Denmez saçma
Kendime bakarım elbet sen hiç korkma
Kendine kalıyor insan eninde sonunda

Uykusuz gecelerin sessizliginde bogulmakdi kelimelerimin tek istedigi .
Kayiplardan kayiplara bilinmedik anilarin hatrina yok etmekdi belkide ..
Bendim kaybolan benligimdi yok olan
cikmaz sokaklarin labirentlerin icinde ...
Oylesine sessizlik hakim olmusdu 4 bir tarafimi .
Sukut baglamis sanki dillerini .. Lal dusmus sanki tam ortalarina .
Iste oylesine sessizligin hakim oldugu gunden gunlerden ...

Bir varmis bir yokmus dedigim masallardan cok oldu geceli ... Hayatimdaki kahramanlarin masal kahramanlarindan farkida yokdu aslinda ..
hepsi bir varmis bir yokmus misali ellerimin arasindan ucup gitti ..Tutamadim ellerimin icinde saramadim canlarini canima .. Buz tutmus yuregim birakiverdi kendisini ben benligim sessizligin gurultusune kapilip cokdan birakmisdi ruzgarin yeline .. Savruldu ordan oraya y i k i l d i .. Benligini cikaramadi yureginden . Senliklerimle savasdim cogu zaman . Ozlem oldun cikdin karsima elim kolum bagli oturdum karsisinda . Ya bekleyecekdim seni ya da bekliyecekdim baska siklari yokdu zaten . Beklemek .. Atesden siddetliymis anladim . Atesin karanligi aydinlattigi vakitlerde . Ben ben'den vazgecdim .. Seni beklemekdeydim . Beklemek oturdu yuregimin sol kismina gurbet yaninda Acitti canimi farkinda olmadan icden ice yaraliyorlardi . Ben her gecen gun onlarla soz kavgasi yapmakdan usanmisdim .
Yari aydinlik gunlerde .. sen'i haykirmakdaydi sol tarafim ismin hecelerdi harf harf . Oyle ya beklenilen vuslatti . Oyle ya beklenilen kavusmakdi . Beklenilen ask'di . ve ask bekleme zamanindan sonra bize gulecekdi ! b i l i y o r d u m .

A S K I M I Z I N sonu vuslat olacakdi gorebiliyordu .
A S K I M I Z I N sonu biz'li bitecekdi .

Sensizlik ve sessizlikdi her gece usulca kapimda duran her gece sensizligi bana hatirlatan oysa sen kalbimin icinde bi yerlerdeydin . Oyle alisdirmisdim yuregime seni hissediyordum her gecen gun o senin sicakligini o senin kokunu hissediyordum . Evet sen'din ! ama onlar bilmiyordu sensizligi her gecen gun benligimde senligimi kazandigimi her gecen gun benliklerimden kurtulup senliklenlidigimi bilemiyorlardi .. a n l a y a m i y o r l a r d i ..
Karanlik odamda sen'in hayalin aydinlik veriyordu . Gunesim olup cikiyordun odamin kenarindan . Iste bu ask'di ben oyle koymusdum adina ..
Her gecen sen'lesen ve benligimden benligimi kazandiran(di) : a s k ..
Ve ben her gecen gun sessizligin gurultusune ragmen . . v a z g e c m e d i m beklemekden ! bikdigim gunler oldu elbet ama biliyordum vuslatti sonumuz .. Mutluluk ! baska bir mutlulugu kabul etmezdi zaten yuregim bilirdi onunla mutluluk kazanirdi benligi bilirdi onunle gulerdi bu solgun yuzu ..

Mutluluk zaten ask degilmiydi ? ya onunla gulmek aglamak
iste tam oydu a s k ( di )..

(...) sonra bir muzik calardi . Onunla senin sarkin oluverirdi . sevda dolu satirlar ne guzelde bizi anlatirdi . O'nsuz calan sarkilarda hep yanlizlik hissedersin sol yaninda o n s u z l u k .. Onsuzken tadi cikmazki notalarin cikan muzikden . anlam kazanmazlar .. Oysa o yanindayken hep anlamli olurlardi karsinda ne guzelde sizi anlatirlardi ! Iste buda askdi . Onsuz tadi olmazdiki hicbirseyin ! onsuz sanki kuru bir colde bir insandin gunden gune biten gunden gune harap olan Gunden gune benligini kaybeden .. ( ona ) ac susuz ..

Iste boyleydi sensiz gunlerim : sensiz her gune gun ekledim .. En cok buralarda ben sana susadim ! askimiza dostlugumuza kisacasi yuzume gulduren tek arkadasima ..
Hayat elbet geri verecek sevdigimi diye kendimi avuttum .. ve senle dolu gunlerim bir varmis bir yokmus misali karanliga karisdi ...
Beklemekdi ; tek istegim .. seni olumune kadar beklemek ..
Beklemek vuslattir benim lugatimda boyle yazar ! beklemek ; atesden siddetlidir fakat akla yar gelince ..

Dokulur ardi ardina sen'li kelimeler
' Seni seviyorum '

Hasret olur iste Ozlem olur kalemimin dokudugu . Askin bir atesdir icimde sonup dinmeyen her gecen gun alevlenen .. Icimi delik desik eden bir cam parcasi
Gittikce keskinlesir gittikce yanar gittikce kan akitir
Ama yinede senden vazgecemez bu yurek .. Yinede senden bir parca ister .. Oysa ki bir parcan dunyalara bedel ..
Icimden dokulen sen kalemimin dokudugu sen ..Kordugumlere atar bu sevda beni ..
Bir ucu mutluluk / bir ucu sensizlik ..
Sensizligi secerim nedense .. Sabir dilerim her gece Rabbimden.
Sensizlik her nekadar zor gelsede yorgun yurege
Sensizligi her gece yeniden yeniden alevlendiririm kor gecelerde ..
Ve sen cozulmeyen bir kordugum olursun ..
Seni bana baglayan seni -ile ekiyle bana baglayan ..
Kimsecikler gir(e)mez aramiza ..
Sadece sen ve ben . Duslerimde cikarsin karsima . Kacamakli bakislarinLa bakarsin yine dokunamam sana dokunamazsin /
..Iste oyle birseysin ki bende .. Dokunmaya bile kiyamam //

Kuru yapragin ardinda sakladigim bencillerimi bir ates parcasi yapip savuruyorum ordan oraya ..
Hersey Kül hersey bitmis ..
Sensizligi idam masasinda idam ettirmek uzereyken
Mutluluguma celme takiyorlar buralarda ..
M u t l u l u k / bizden uzak ..
Saklambac oyununda ..
Sakli gizli yaralarimin ustune basiyorlar . . .
Ne kadar insafsiz zaman ne kadar da acimasiz ..
Mutluluk hayallerde bile uzakda . . .
Yokmu bir caresi ? ?

Zaman beni her şeye alıştırdı alıştırmasına da bir yalnızlığıma alışamadım... Üşüyorum sensiz....
Sıcaklığını değişmem aşkın hiç bir şeyine ... Sen gittiğinden beri bedenime kışlar çöktü... Buz kesiyorum sensiz...
Ellerini ver...
Hayat bana nispette... Günleri kovalayan diğerleri yıldırım gibi... Yine bayram yine seyran...
ve bilirsin ki
bayramlar hakkını almadan gider bizim şehrimizden...
Senden yana yetim benden yana öksüzdürler... Bu seferkinde harçlık niyetine öpücük kondursan bayramın alnına..
Bir gelsen gönlümün limanına gerçek bayramım gelse...
Yeminler tutsun ki sözlerimi son bayramım olsa gam yemem..
Adını zikreden kaçıncı şiirime nokta koydum bilmiyorum.. Kapı deliklerinden sızma ya da mum alevinde oynaşan ışıklarla iddialaşıyorum...
Ben onsuz veda etmem dünyaya... Dünya hazineleri serseler önüme altın kadehlerden mis kokulu şarapları cennette dökseler yoluma ben
yarimsiz dönüpte "keşke" demem...
Onun olduğu cehenneme bile gözüm kapalı girmezsem yazdığım şiirlerce lanet yağdırsın bana leylalar şirinler aslılar...
Bilinsin ki onun tek bir gel deyişi mesafesidir bana cehennem.

Umutlar var ve hırçın: Sonra kırmızı şarap tadında seni düşünmek.
Her yudumda kaçmak özgürlüğe.
Hani kurak bir dereye sel akın eder ya hani kel bir tepede ansızın açıverir ya çimenler yem yeşil.
Ben sevdamı yazarım aylardır yazarım da bir türlü durak bilmez kalemim.
“SEVGİLİ! ” sen ki en bahtsız yaşımda elimden tutup beni mutluluk limanına ***üren kadın!
Sen ki gözlerimde ki matlığı söküp alıp ışıltılı bir yaşam veren hürriyet; Sen ki …
Zaten seni tarif etmeyi başarabildiğim gün cennetten bir mekan tutacağım kendime.
Küçükken söylediğimiz bir şarkı sözleri vardı hatırlar mısın? Bir kuş soğuktan donarak
bir cama konuyor sonrada çocuk onu içeri alıyor.
Sıcaklığın etkisiyle kuş canlanıyor kanat çırpmaya başlıyor.
Bende o kuş misali sevgisizlikten yalnızlıktan insanların kalleşliklerinden çekinip donmuş bir
haldeyken senin gözlerine kondum.
Ve sen bana öyle baktın ki öyle sevgiyle sardı ki bakışların beni; yeniden hayat buldum canlandım.
Şimdi senin varlığının bilinciyle yaşıyorum.
Yanımda olduğunu ve hep olacağını bildiğim için ne olursa olsun YAŞAMAK tan zevk alıyor ve
hayata güvenle umutla istikrarla bakıyorum.
“seni seviyorum” demenin verdiği o büyük o kutsal o nurlu sevinç yok mu!
işte o sevinci her an yaşamak için o saadeti her lahza tatmak için ve her nefeste tüm
benliğime SEN’ i katmak için …. HOŞGELDİN! ….
Arzularım ilk günkü gibi taze bakışlarım ilk an olduğu gibi heyecanlı.
Seni yeni doğmuş bir bebeğin anaya hasreti gibi taşıyorum bağrımda.
Ve sen şimdi yanımda olmasan da; HAYALİN BAŞUCUMDA …
Şimdi yeniden soğuyacakmış mevsim yeniden kar yağacakmış başkentin caddelerine.
Bana ne! ben senli hayalin doruk noktasında senli bir mutluluğun en şahikasında:
Barış türkülerimi hiç usanmadan okuyup ve hiç yorulmadan senli yarınlara koşarak …
Şimdi yasla başını omzuma; yangın yeri gibi gözlerin:
Daya gözlerini gözlerime bak:
Ben seni yazıyorum; seni yaşıyorum; seni anıyorum:
başkentin orta yerinde bedenim; oysa ruhum şimdi senin yanında
Sen olana dek boş bir beden bu milyonlarca yıldız başımda
Kusura kalma sevgili!
beklide haddime değil ölesiye sevmek seni Sen öyle özelsin ki …
Ve şimdi dünyanın bütün yıldızları Ankara’nın göklerine dolacak senin nurundan bir dirhemde
olsa ışık almak için; çünkü sen öyle güzelsin ki…
Şimdi ben şarkı sözlerida ki kuş olup pencerene konmak isterdim bir daha.
Ve ben şimdi kollarına sarılmak başucunda kalmak isterdim.
Ve ben seni yaşamak için bir ömür boyu milyonlarca umut verdim..
“SEVGİLİ! ” Bir fısıltı olup kulağına doğru geliyorum. Yüreğine yerleşeceğim
ve adını yazacak bütün tarihler ve ben bir ömür değil bin ömrüm olsa yine seni seveceğim.
Sevgiyle kal …
Unutma! her lahza SEN diye çarpan bir kalp var her nefeste seni düşleyen bir yürek var.
Sana; BEN varım. …
Ve ben ki bu sevgiyle çok bahtiyarım.

Müzik bitti sevgilim. Gecikmiş adımlarını yüreğime atma. Ben müziğimi dinledim dansımı yaptım. Ve artık oturdum yerime.
Sen? Gözlerini kapayarak sadece dinledin. Bazen aralandı göz kapakların. Seyre daldın müziğin ritmindeki beni.
Oysa kalkmalıydın yerinden sarılmalıydın bedenime. Başını başıma dayayıp ruhunu ruhumla beslemeliydin. Arada dokunmalıydı dudakların saçlarıma. Nefesini duymalıydım tenimde. Ellerim büyümeliydi ellerinin içinde. Aşkın soluğunu çekmeliydik içimize.
Aşkın soluğu yalnız alınmıyor sevgili.
Dinleyebilir miyiz bir gün bir yerlerde aynı şarkı sözleriyı? Gözlerin gözlerime akar mı yeniden? Ben senin yeşilindesen benim bal gözlerimde buluşabilir miyiz? Ellerin uzanır mı ellerime içine çekebilir misin sözlerinle beni? Dalar mı bakışlarını en derinlerime? Dansımızı düşler mi yüreğin?
Dans sevmez korkak adımları. İhanet sayar. Alınan nefeste içe çekilen müzik coşku ister bağışlamaz geciken adımları birbirine uzak kalan bedenleri.
Belki yeni bir müzik başlar yeni bir yerlerde.Senin olmadığın benim olduğum o bir yerde. Ve bana akan bir çift gözün olduğu bir yerlerde.
Senin içinde başlayabilir yeni bir müzik senin olduğun benim olmadığım bir yerlerde. Bu sefer korkak atma adımlarını. Müziği dinle bedenini bırak notaların ritmine eşlik et yükselsin ruhun aşka.
Aşk affetmez gecikmeleri. Fazla beklemez verdiği randevuda. Sabırsızdır heyecanlıdır çünkü kıpır kıpır duramaz ki yerinde koşmak ister.
Koşmak koşmak.. Yoruluncaya kadar.
Bizim müziğimiz bitti sevgilim. Gecikmiş adımlarını yüreğime atma.
Oysa yükselmiştim aşka. Minik bir serçe kuşu gibiydim. Kanat çırpıyordum sana. Birlikte konarız sandım aşkın evine. Ama ben yoruldum. Geciktin sen. Gücüm yoktu ki beklemeye. Tutamadın beni yükselişimde. Uçamadın benim olduğum yere.
Aşkın soluğu yalnız alınmıyor sevgili.
Aşk şimdilerle besler yarını. Sen aşkın yarınlarını beslemedin ki. Senin şimdilerin yoktu çünkü. Sen çarpan kanatlarımı da güçlendiremedin. Belki de sen uçmayı bilmiyorsun dansı bilmediğin gibi.
Aşkın soluğu yalnız alınmıyor sevgili. Üşütüyor aşkı bekletmek.
Aşk gökkuşağı gibidir. Sıkça göremezsin yaşam boyunca. Sayılıdır o güzelliğin yaşandığı anlar. İşte o an bir ödüldür. Sarıp sarmalanıp itina ile korunması gereken bir ödül.
Sen sana armağan edilen ödülünü koruyamadın sevgili. Gecikti adımların aşka. Ve müzik bitti.
Artık gecikmiş adımlarını yüreğime atma… Ben müziğimi dinledim. Dansımı yaptım. Ve oturdum yerime… Geriye kalan sadece.
"YALANCI ZAMAN"
Umutlar gene soldu bu gece karanlığında
Gene karlar yağdı çiçeklenen dallarıma
Zamansızlığın zamanımıydı yoksa bu
Zamansızlığın içinden gelen
Yoksa yalnızca yalancı zaman mı

Yitirilmiş zaman içinde
Kendimi arıyorum..
Çaresizbitkintükenmiş bir halde..
Korkularım acılarım birikmiş
Ağır geliyor artık..
Sebepsiz yere gidişlerayrılıklar
arkasından vurulan darbelergelen yalnızlıklar
Hepsinin yaktığı ateş büyük
Her gün yanıyorum..
Her gün ÖLÜYORUM..
Umuda açılan kapım kilitli..
Yüzümü döndüm acılarıma..
Koynuma aldım ÖKSÜZ KALMIŞ AŞKIMI...
Sahip çıktım içimdeki yalnızlığa...
Tek parça bedenimin yıkıntıları arasında
PARÇALANMIŞ YÜREĞİMİ saklıyorum..
Yüzümdeki tebessümün izleri yok olmuş..
Yaşlı gözlerle hayaline dalıyorum..
Hiçbir şey yokluğun kadar üşütmüyor beni
Ve hiçbir şey aşkın kadar ısıtmıyor..
Sessizlik sensizlikle birleşince
Dayanılmaz oluyor yüreğimin sancısı
Aldığım nefes bile yakıyor içimi
Dar geliyor bedenim..
Boğazımda düğümleniyor ''SENİ SEVİYORUM!!'' diyişlerim..
Öyle çoğalıyor ki hasretin
Taşıyamıyoruminan bu yükü KALDIRAMIYORUM...
Tut elimdenson ver çekilen acılara ne olur...
Albu can seninbu kalp senin
Sahip çık artık
OLMA SEBEBİM!!!

Benim bilgili becerikli çocuğum
Derse kalktığın zaman
Yüzünün kızarması neden
Üstte başta yok diye mi
Utanmak bize düşer çocuğum
Çalışmadığın içinse
Bildiklerin sana yeter
Notun önceden verilmiş
Bilmediğin şahıs zamirleri olsun