Zeytinyağlı, Bulgurlu Enginar Dolması

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler (4 Adet)
2 adet İzmir enginarı (küçük, soyulmamış olmalı)
1 limon
1/4 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 küçük havuç
1 küçük patates
2 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 küp şeker
Tuz

Yapılışı

Sebze yıkama kabına limonun yarısını sıkın ve üstünü suyla doldurun. Enginarları güzelce yıkadıktan sonra çanak kısmından başlayarak ikiye bölün ve limonlu suya atın. Sırayla enginarların tüylü iç kısmını keserek alın ve limonlu suya tekrar bırakın. Eğer bu işlem sırasında enginarlar dışarıda beklerse kararır.
Havuç, soğan ve patatesleri küp küp doğrayarak düdüklü tencereye alın. Limonun diğer yarısını da sıkarak suyunu tencereye ekleyin. Zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip ocağın altını açın. 2 dakika tahta kaşıkla karıştırıp bulguru ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kısın. Limon suyunda bekleyen içi alınmış enginarları tek tek düdüklü tencerenize yerleştirin. Bulgurlu sebzeli karışımı kaşıkla enginarların içine doldurun. Bulgurlu karışımın boşalttığı yere enginarları oturtabilirsiniz. 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 kesme şekeri koyup eritin. Bu suyu enginarların üzerine gezdirip düdüklü tencerenin kapağını kapayın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirip ocağı kapayın.
Düdüklü tencerenin kendi kendine soğumasını bekledikten sonra kapağı açın ve enginarları servis tabağınıza alın. Tencerenin dibinde kalan fazla içi enginarların yanına koyarak servis yapın. Dilerseniz dereotu ya da maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst