17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- Yarım kg. dolmalık biber
- 3 soğan
- 1 kase pirinç
- 1 tutam taze nane
- 2 çorba k. kuş üzümü
- 2 çorba k. dolmalık fıstık
- Zeytinyağı
- Tuz,toz şeker,dolma baharı
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ayırın. Diğer tarafta zeytinyağında soğanı ve fıstıkları soteleyin. Daha sonra pirincini ilave edip tekrar karıştırın. En son tuzunu ve şekerini ilave edip az su ilavesi ile pişirip demlendirin. Pirinçler yarı kıvamda pişmiş olacak.
Daha sonra maydanoz ve taze naneyi de içine doğrayarak biberlerin içini doldurun. Tencereye yerleştirin. Biraz sıvıyağ, tuz ve şeker ilave edip sıcak su ilavesi ile pişirin. Tenceresinde bir gece bekletip buzdolabında birkaç saat soğutarak buzgibi ikram edin.
- Yarım kg. dolmalık biber
- 3 soğan
- 1 kase pirinç
- 1 tutam taze nane
- 2 çorba k. kuş üzümü
- 2 çorba k. dolmalık fıstık
- Zeytinyağı
- Tuz,toz şeker,dolma baharı
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ayırın. Diğer tarafta zeytinyağında soğanı ve fıstıkları soteleyin. Daha sonra pirincini ilave edip tekrar karıştırın. En son tuzunu ve şekerini ilave edip az su ilavesi ile pişirip demlendirin. Pirinçler yarı kıvamda pişmiş olacak.
Daha sonra maydanoz ve taze naneyi de içine doğrayarak biberlerin içini doldurun. Tencereye yerleştirin. Biraz sıvıyağ, tuz ve şeker ilave edip sıcak su ilavesi ile pişirin. Tenceresinde bir gece bekletip buzdolabında birkaç saat soğutarak buzgibi ikram edin.