Zeki Müren kazandırmaya devam ediyor

2
EXE RANK

yasar_95

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
yasar_95
Zeki Müren kazandırmaya devam ediyor
"Alkışlarla yaşıyorum" diye yola çıktı, taçlandırıldı
12 Ocak 2011 Çarşamba, 12:19:30
590713_detay.jpg

Zeki Müren'in “Ben Zeki Müren” adlı şarkısında yer alan “alkışlarla yaşıyorum” sözünü kendine ad olarak seçen video sitesi alkislarlayasiyorum.com, internet dünyasını mercek altına alan blog Webrazzi'nin internetin en iyilerini belirlediği 2010 anketinde kendi kategorisinin birincisi oldu.
2004 yılında kurulan sitenin amacı zihinlerde bir köşeye terk edilmiş videoları, ses kayıtlarını ve fotoğraf içeriklerini arşivleyip ziyaretçilerin beğenisine sunmak. Vertigo Plus adlı şirket tarafından yönetilen sitede ayrıca en çok “alkış alanlar” sıralaması da bulunuyor.
Sitenin fikir babası ve şirketin ortağı olan Fatih Aker kuruluş hikayesini; "Çok sağlam bir arşivim vardı. İnternette 1995'lerde ODTÜ'lü öğrencilerin yaptığı popüler olmuş bir telefon şakasının kaydını arıyordum. Bulamadım, sonra hard diske kayıtlı kendi arşivimden ulaştım. Ardından arşivimi internet kullanıcılarına açtığım bir kişisel blog oluşturdum. Çok rağbet görünce, profesyonel bir site oluşturduk. Şu anda 130bin üyemiz var ve ayda ortalama 3 milyon ziyaretçi çekiyoruz" diye özetliyor.
2011 yılında site artık bu işten kar etmeye de başlayacak. Aker en büyük başarılarının bir zamanlar ATV'de yayınlanan ve kanal arşivinde bile bulunamayan Şok adlı programın beş altı skecini elde edip yayınlamak olduğunu söylüyor. 80'lerin çizgi film jenerikleri, elliler ve altmışlarda Türk sanatçılarının, Barış Manço'nun Belçika'da kaydettiği "Ride on Miranda" gibi, enterasan ses kayıtları en ilgi çeken videolarmış.
Şu an video kategorisinde ilk sırada "Petrol fiyatlarının Ahu Tuğba fiyatlarına etkisi" adıyla sanatçının bir film sahnesi var. En favori ses kaydı Timur Selçuk'un "Panayır Gülü" parçası olurken, Fotoğraflarda ise en popüler, Fenerbahçe'nin Celta Vigo ile 30 Kasım 2006'da Barcelona Nou Camp stadında yaptığı maçta, stadın demir parmaklı kapısına Fenerbahçe'li taraftarlarca kazınmış bir küfür.

Geri