Yeni Nokia 3D Multi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1yang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1
EXE RANK

1yang

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.forumexa.com
1yang
nokia-multi-touch-p-app1.jpg

Cep telefonu ve benzer cihazlarda multi touch konseptine artık yabancı değiliz, Apple ve iPhone (ya da iPod Touch) sağolsun. Dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Nokia’dan ise henüz aynı anda birden fazla dokunuşu algılayan bir dokunmatik ekranlı cihaz henüz çıkmadı ortaya. Geçen hafta ortaya çıkan Nokia’nın yeni patenti bunun pek yakında değişebileceğinin göstergesi oldu. Patente göre Nokia bir anlamda 3 boyutlu jestleri algılayabilen, basınç ayrımı yapabilen (ekrana ne sertlikte basıldığını algılayabilen) ve multi touch destekli bir ekran ve arayüz teknolojisi geliştiriyor.
Bunun birkaç önemli anlamı olacak. Birincisi, ve açıkca, Nokia yakın gelecekte multi touch destekli cihazlar geliştirmeye başlayacak. İkincisi, ben şahsen basınç ayrımı yapabilen ekranlar deyince Nokia’nın resistive ekranları terk etmeyeceğini anlıyorum. Biliyorsunuz Apple’ın ve birkaç firmanın daha ekran teknolojisi tercihi kapasitiften yana.
Ben, yine şahsen, resistive ekranları tercih ediyorum. Başlıca sebebim daha geniş giriş ve kullanım seçenekleri sunuyor olmaları.
Görünüşe göre Nokia rakiplerinin oyunlarını görüyor, ve multi touch konseptini yeniden yorumlayarak arttırıyor. Bakalım bunların hepsi bize yakın gelecekte ne getirecek…

Geri