1
EXE RANK
jockeя
Fexe Kullanıcısı
Sophos laboratuvarlarından, Apple Mac işletim sistemlerini etkileyen yeni bir kurtçuk (worm) tespit edildiği bildirildi. OSX/Tored-A isimli kurtçuk bulaştığı bilgisayarlarda bulunan e-posta listelerini kullanarak yayılmakta. Bu da Mac malware tarihinde bir ilk çünkü eski trojanlar ve virüsler gene ellikle P2P ağlarından ya da websitelerinden buluşan kurtçuklardı.
Apple işletim sistemlerinde çıkan malwareler, Windows seviyesinde olmasa da, son yıllarda ciddi bir artış göstermekte. Bu da Mac güvenliği konusunda uzmanları ve Mac geliştiricilerini düşündürmekte.
Yeni çıkan bu kurtçuğun kaynak kodu incelendiğinde şu şekilde bir açılış bilgisine sahip olduğu görülüyor,
/ First Mac OS X Botnet
/Backdoor.OSX.Raedbot.C ,Reconnaissance worm/bot
Yine ayrıca kurtçuğu yazan kişi kodların arasına şu şekilde komik bir yorum da eklemeyi ihmal etmemiş,
Kod:
For Mac OS X !
If you are not on Mac please transfer this mail to a Mac and sorry for our fault
Kod:
[Mac OS X için!
Eğer bir Mac üzerinde değilseniz lütfen bu maili bir Mac'e yollayın, karı
/(c) Ag_Raed , Tunisia
Apple işletim sistemlerinde çıkan malwareler, Windows seviyesinde olmasa da, son yıllarda ciddi bir artış göstermekte. Bu da Mac güvenliği konusunda uzmanları ve Mac geliştiricilerini düşündürmekte.
Yeni çıkan bu kurtçuğun kaynak kodu incelendiğinde şu şekilde bir açılış bilgisine sahip olduğu görülüyor,
/ First Mac OS X Botnet
/Backdoor.OSX.Raedbot.C ,Reconnaissance worm/bot
Yine ayrıca kurtçuğu yazan kişi kodların arasına şu şekilde komik bir yorum da eklemeyi ihmal etmemiş,
Kod:
For Mac OS X !

Kod:
[Mac OS X için!

/(c) Ag_Raed , Tunisia