19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Malzemeler
4 kişiliktir
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan,tuz,karabiber
SUYU:
3 su bardağı su
1 et bulyon,
çok az salça(renk vermesi için)
SOS:
1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ
ve tabi ki de sarımsaklı yoğurt
Tarifimiz adından da anlaşılacağı gibi yalancı
neden???benim gibi yufka açmayı bilmeyenler ve canı eşiyle birlikte ev mantısı çekenler için.
Hazırlanışı
Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine soğanımızı güzelce doğrayıp içine karabiber ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada 1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz…Ve eşimize senin için ellerimle mantı açtım
deyip afiyetle yiyoruz
afiyet olsunnnn
4 kişiliktir
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan,tuz,karabiber
SUYU:
3 su bardağı su
1 et bulyon,
çok az salça(renk vermesi için)
SOS:
1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ
ve tabi ki de sarımsaklı yoğurt

Tarifimiz adından da anlaşılacağı gibi yalancı

Hazırlanışı
Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine soğanımızı güzelce doğrayıp içine karabiber ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada 1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz…Ve eşimize senin için ellerimle mantı açtım



