Yalancı Mantı Tarifi

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Malzemeler
4 kişiliktir
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan,tuz,karabiber
SUYU:
3 su bardağı su
1 et bulyon,
çok az salça(renk vermesi için)
SOS:
1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ
ve tabi ki de sarımsaklı yoğurt:)
Tarifimiz adından da anlaşılacağı gibi yalancı:)neden???benim gibi yufka açmayı bilmeyenler ve canı eşiyle birlikte ev mantısı çekenler için.
Hazırlanışı
Yufkalarımızı üst üste yayıyor ve ortadan ikiye bölüyoruz.Bu arada kıymanın içine soğanımızı güzelce doğrayıp içine karabiber ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harcımızı koyuyor ve kol böreği şeklinde sarıyoruz. Bunu 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu parçaları borcama güzelce dizip ,200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bir tencerede çok az salça ile sıvıyağı kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu atıyoruz. Su iyice Kaynıyor. Pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine güzelce gezdiriyoruz.
10-15 dk yani suyunu çekene kadar tekrar fırınlıyoruz. Bu esnada 1 tatlı kaşığı salça,margarin ve sıvıyağ ile sosumuzu hazırlıyoruz. Mantımız suyunu çekince fırından alıp,tabaklarımıza koyuyoruz. Üzerine de yoğurdumuzu ve sosumuzu döküyoruz…Ve eşimize senin için ellerimle mantı açtım:)deyip afiyetle yiyoruz:):)afiyet olsunnnn:)
 
Geri
Üst