17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 bayat pide
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 250 gr. kıyma
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Süre:30 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip fırın kalıbına yerleştirin. Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
- 1 bayat pide
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 250 gr. kıyma
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Süre:30 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip fırın kalıbına yerleştirin. Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.