Vicdan-ı red'çilerin DİKKATİNE ...

20
EXE RANK

OttoMaNs* ;яeiz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.com
OttoMaNs* ;яeiz
VİCDANI RETÇİLERİN DİKKATİNE; ÇANAKKALEDE CEPHEYE GİDEN OĞLUNA BİR ANANIN NASİHATI; OĞUL,Dayın Şıpka'da Ağaların sekiz ay evvel Çanakkalede şehit oldu.
BAK, Hayattaki son yongam sensin! Bu bayrak inecekse, Minareden ezan sesi kesilecekse; sütlerim sana haram olsun; ÖLDE KÖYE DÖNME.......öldüler köye dönmediler...

Hala vicdanınız reddediyormu? Vicdansız redçiler o şehit analarının kınalı kuzularının suçu neydi ? onlar sizler için öldü sizin gibi işe yaramaz korkak nesil için ! eminiz ki kemikleri sızlıyordur binlerce mehmed'in ...

Sözlerimiz tamamen vatan bekçiliğini ülke bütünlüğünü korumakla görevlendirilmekten korkup kaçanlaradır ( vicdan-ı red çilere )

Bu işi bu kadar büyütmemek lazım bence Mehmet.

Bedelli Askerlik ile gelecek paranın % 75'lik payı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek. Buda gerçekten güzel bir gelir olacak. Şahsi olarak insanın biraz zoruna gidiyor bu durum ama sonucunu göz önünde bulundurursak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yarayacak o yüzden içimiz rahat olmalı.

Diğer bir ayrıntıyı da belirtmekte fayda var Türkiye'nin bir savaş durumu içinde olmaması bunu dahada avantajlı kılıyor. Savaş hali içinde olsak haklısın, böyle bir uygulamanın yanlış olduğunu desteklerim. İnsanımız biraz Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ters baktığı için karşı çıkıyor buna kimse hayır diyemez.

Ben ne rütbeli komutanlar biliyorum çocuklarına paşa gibi askerlik yaptıran. Ne rütbeliler biliyorum çocuğuna askerlik yaptırmayan.

Şunu da unutmamakta fayda var milletimiz bir savaş durumunda işini gücünü ailesini bırakıp savaşa gidecek kadar cesur yüreklidir unutmamak lazım. Sözüm sana değil yanlış anlama. Benim sözüm tüm medya birliğine: Bu konuyu haber diyerekten fazla gündem konusu yapmanın anlamı yok.

15 ay askerlik yapan Mehmetçik, 6 ay askerlik yapan Mehmet, 1 ay askerlik yapan Mehmet Bey, Vicdan-ı Red Memoş benzetmesini mantıklı bir şekilde yargılarsak yanlış olduğu kanısına varabiliriz.

Herkesin vicdanına kalmış bir durum. Parası olan gitmesin olmayan gitsin gibi düz bir mantık çıkarmak yerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin işine yarayacak olması düşünülmeli...

Burç

Burç abi sende haklısın sonuçta para yabancıya gitmiyor askerimizde kalıyorda şöyle bakınca biraz ters geliyor ya .s

Burç şuan bizi savaş durumundan uzak tutan tek şey "700.bin" lik hazır ordumuzdur , yoksa emin ol çevremiz her an başımızı ezmek isteyen düşmanlarla dolu.

Bakarsan dünyadaki süper güçlerin orduları hali hazırda duruyor en iyi örnek ABD neden profesyonel orduya geçiş yapmayıp "1.419.683" askeri bünyesinde barındırıyor ?

Burç abi sende haklısın sonuçta para yabancıya gitmiyor askerimizde kalıyorda şöyle bakınca biraz ters geliyor ya .s

Orası öyle gözümde bunda ters bakılacak bir durum yok. Şu bir gerçek ki bizim milletimize her şey ters geliyor.

Mesela şöyle bir örnek verelim. İstiklâl Marşı'mızın ilk kıtasında ki
Korkma! sözü orda milletimizin korktuğundan değil cesaret için vermesinden ileri geliyor. Tarihten biliriz ki biz Türk'lerde korku yoktur. Bizim sorunumuz korku değil 'kendimizi kontrol edememedir'...

Bu konuya da bu görüşle bakarsak ters bir durumun olmadığını sadece ani kararlar ve yorumlar olmamamız gerektiğini biraz düşünceli, iradeli ve muhakememizi korumamız gerektiğini öğreniriz.

Bu iş kötü olsa zaten başka Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere çokça kuruluş tepki verirdi.

Biliyorum ki bu durumda tıpkı anayasa değişikliği gibi olacaktır. Başta konu hakkında hiçbir şey bilmeyenler olmak üzere
'aha ülke bölünüyor gidiyoruz satacaklar topraklarımızı' gibi aptal aptal sözler söyleyecekler ve bir zaman sonra herşeyin yolunda olduğu göreceklerdir.

Herkes rahat olsun hiç kimsenin bir şey sattığı yok, olmayacakta.

Burç şuan bizi savaş durumundan uzak tutan tek şey "700.bin" lik hazır ordumuzdur , yoksa emin ol çevremiz her an başımızı ezmek isteyen düşmanlarla dolu.

Bakarsan dünyadaki süper güçlerin orduları hali hazırda duruyor en iyi örnek ABD neden profesyonel orduya geçiş yapmayıp "1.419.683" askeri bünyesinde barındırıyor ?

Mehmet şahsın olarak işi biraz savaşa çekmişsin lakin bu saatten sonra öyle bir şey mümkün değildir. Zaman gösterecektir ki birebir savaş yerine tıpkı Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonraki soğuk savaş dönemi devreye girecek ve ülkeler arasında ki soğuk çatışma aktif olacaktır.

Bahsettiğin ülke ABD'de biraz korku olduğundan dolayı askerlerini hali hazırda tutuyor. Şu bir gerçektir. 10 ülkeden 7'si ABD'ye içten içe düşman. Bunların içinde İtilaf grubu içinde yer alan İtalya-Fransa vb. ülkelerde var. ABD dediğin ülkenin ordusu 5 para etmeyecek askerle doludur ki bunun örneğini Irak'a girdiğinde gördük kaç sene aradan sonra kaç milyar dolar zararla çıktı. Sömürdüğü petroller savaş maliyetini zar zor karşıladı ve binlerce askerini öldürttü.

Şimdi söyle sen ABD yerine olsan ve bu kadar düşmanın olduğunu bilsen onca askeri bünyende barındırmaz mısın?

Bizim Düşmanımız sence ABD'den azmı burç ?

italya - fransa - ingiltere en iyi dediğimiz almanya + rum kesmi + yunanistan + israil birde suriye çıktı başımıza .

bunlar bizim dostumuz diyebilirmisin ?

Bizim Düşmanımız sence ABD'den azmı burç ?

italya - fransa - ingiltere en iyi dediğimiz almanya + rum kesmi + yunanistan + israil birde suriye çıktı başımıza .

bunlar bizim dostumuz diyebilirmisin ?

Global Dünya şartları itibari ile İtalya - Rum Kesimi + Yunanistan + Fransa + Suriye iç karışıklıkların ve ekonomik krizlerin olduğu bir ülke. Bunların kendilerine faydaları yok dışarıya zararları hiç olamaz Mehmet.

En basitinden bir örnek vereyim. İsrail ve Yunanistan ülkelerinde çıkan orman yangınını söndüremeyecek kadar basit beceriksiz ülkelerdir. Türkiye'den yardım istemeseler ülkelerinin yarısı şimdiden kül olmuştu. İşin garip tarafı da şu ki dost bildikleri ülkelerden hiç yardım gelmedi. Tek yardım Türkiye'den ve Pakistan'dan geldi. Bu onlara gerçekten büyük bir ders oldu.

Yunanistan iflasını verdi ve askeri kuvvetlerine aldığı 4 milyar dolarlık savaş malzemesini ücretlerini ödeyemedikleri için aldıkları ülkelere geri vermek zorunda kaldılar. İsrail desen önünde İran gibi bir tehlike varken asla ve asla Türkiye'yi tehdit edemez. İran buna izin vermez.

Şu yüzyıl itibari ile bütün ilişkiler hiç olmadığı kadar iyi gidiyor. Dünya'da dönen oyunları hiçbirimiz net olarak bilmiyoruz o yüzden net yorumlar yapmak yanlış olur. Tek tahmin yürütebileceğimiz durum şudur. Bu dönemden sonra ulusal savaşlar olmaz. Olacaksa da bölgesel çatışmalar olur örneğini Filistin-İsrail çatışmalarında görüyoruz.

Korkmamıza asla gerek yok...

Burç düşmez kalkmaz bir allah diyorum ve vicdan-ı red olayına büsbütün karşıyım .

Allah Türkü korusun ve yüceltsin diyorum

:)

Bu yorumun üstüne de bize güzel bir ÂMİN demek düşer.

Konu içinde güzel bir münazara oldu yorumların için teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim burç

Vicdani red miş allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu kişileri
HER TÜRK ASKER DOĞAR

vicdan-ı red olen sehıtlerımızın o hakkı yokmuydu . yazık o ınsanlara sehıt olan askerlerımız ıstermıydı 20 yasında toprak olmak vıcdanı retmıs . bıraksınlar gıtsınler annelerın yanında otursunlar . SEHİTLER OLMEZ VATAN BOLUNMEZ.

Geri