"Vefasızlık camiaya mal edilmemeli"

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
LeqaL` <3

18_258947_ergunpenbe_423.jpg

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ergün Penbe, UEFA Kupası'nı kaldıran futbolculara yapılan vefasızlığın camiaya mal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bizler bir yerlere geldiysek, o camialar sayesinde geldik" dedi. Penbe, Konyaspor'dan antrenörlük için teklif aldığını, kongre sonucunda çıkacak kararlar doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.
Eşi Gonca, oğlu 13 yaşındaki Berkay, 6 aylık ikizleri Ergün Ege ve Asya Nas ile birlikte baba ocağı Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'ne gelen Ergün Penbe, annesi Remziye ve babası İsmail Penbe ile hasret giderdi. Hisararkası sahilinde sandalla denize açılıp balık tutan ve mangal yapan Ergün Penbe, DHA'nın sorularını cevaplandırdı. Turkcell Süper Ligi'nde ilk kez antrenör olarak görev yaptığı Hacettepe'nin küme düşmesini, futbolcuların çok genç ve tercübesizliğine bağlayan Ergün Penbe, "Belki düşecek en son takımlardan bir tanesiydik. Fizik, kondisyon açısından takımımız gerçekten çok iyiydi. İş bitirme anlamında birkaç tecrübeli futbolcumuz olsaydı, çok rahat kümede kalabilirdik. Çok genç bir takımımız vardı, bunun da dez avantajlarını çok yaşadık. Çünkü, gol yediğimiz zaman çabuk oyundan kopuyorduk. Ama benim için iyi bir deneyim oldu. Çünkü futbolu yeni bırakmıştım. İlk deneyimi genç bir takımda yapmak benim için onur vericiydi. Benim eski kulübüm Gençlerbirliği'ydi. Onun bünyesindeki bir kulüptü Hacettepe. İlk profesyonel futbol hayatıma orada başlayıp, antrenörlük hayatıma bu kulüpte başlamak benim için değişik bir şey oldu. İnşallah bu bir basamak olur" dedi.
"KONYASPOR'DAN TEKLİF ALDIM"
Konyaspor'dan antrenörlük için teklifi aldığını belirten Penbe, "Konyaspor'la görüştüm. Önümüzdeki günlerde kongreleri var. Kongre sonucunda çıkacak kararlar doğrultusunda hareket edeceğim" diye konuştu.

Galatasaray'dan Rijakard'ın yardımcı antrenörlüğü için resmi bir teklif almadığını açıklayan Penbe, futbolculuğu döneminde de basamakları yavaş yavaş çıkıp, hedeflerine doğru ilerleyen bir kişiliği olduğunu, antrenörlük hayatında da aynı şekilde ilerleyeceğini söyledi. Penbe şöyle konuştu:
"Antrenörlükte de amaçlarım var. Bu nedir? Büyük takımlarda çalışmak. Öncelikle Galatasaray'da hizmet almak tabiki onur verici olur. Nasıl futbol oynarken hizmet verdiysem, teknik olarak hizmet etmek görevlerimden birisi olacak"
Penbe, Hacettepe'de görev yaptığı 7 ay içinde, futbolculuğa oranla teknik direktörlüğün daha zor olduğunu anladığını söyledi. Kimsenin annesinin karnından antrenör veya teknik direktör olarak doğ

Geri