Taze Fasulye Ograten

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem 1 Kg taze fasulye
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
250 Gr kıyma
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
100 Gr kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
66.jpg

  • Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın.
  • 2 cm genişliğinde keserek kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün.
  • Soğanı ince kıyın ve 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
  • Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu çekince salçayı ekleyin.
  • Haşlanmış fasulyeleri kıyma harcına ilave edin.
  • Tuz ve karabiber serpip bir müddet kavurun.
  • Kıymalı fasulyeyi bir fırın tepsisine alın.
  • Kalan 2 çorba kaşığı tereyağına unu ekleyip karıştırarak hafif kavurun.
  • Un kavrulunca azar azar sütü ilave ederek unun topaklanmaması için karıştırın.
  • Kaşar peynirini rendeleyip yarısını beşamel sosa ekleyin.
  • Beşamel sosu fasulyelerin üzerine yayın.
  • Fasulyenin üzerine kalan kaşar peynirini serpip fırında üzeri kızarana dek 15 dakika pişirin.
  • Üzeri kızardığında fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst