Tavuk Göğüslü Vişneli Ekmek Tatlısı

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
4 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı su
1 ½ çay bardağı çekirdeksiz vişne
1 poşet hazır tavukgöğsü
2 ½ 5 su bardağı süt

Üzeri için:
Vişne taneleri

Tost ekmeklerinin kabuklarını bıçak ile keserek çıkartın ve kalan kısımlarını küçük küpler şeklinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın, 160°C'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Fırından alıp soğutun.
Toz şeker, su ve vişne tanelerini bir tencereye alın, karıştırarak 2-3 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp soğutun, ekmekleri ilave edip vişne suyunu tamamen çekinceye kadar bekletin.
Tavukgoğsünü süt ile karıştırarak pişirin, kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alıp soğutun.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın.
Servisten önce tavukgoğsünü buzdolabından çıkartıp mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Kupların dibine bir miktar vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayın, üzerine tavukgoğsünü yayın. Tekrar vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayıp üzerine tavukgöğsü yayın.
Vişne tanelen ile süsleyin, soğuk servis yapın.
 
Geri
Üst