Tas kebabi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER - 6 porsiyon

750 gr Kuşbaşı et
6 orta boy Patates
2 0rta boy Kuru soğan
1 adet Domates
1 yemek kaşığı Biber salçası( paprika)
1.5 su bardağı su
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz

YAPILIŞI

  • <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Soğanları soyduktan sonra yıkayın ve ince doğrayın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Patatesleri yıkadıktan sonra soyun ve küp küp doğrayın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Domatesi yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Etleri bir tencerede kendi suyunda 15- 20 dakika pişirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Et suyunu çekmek üzere iken soğanları ekleyin. Karıştırarak 10 dakika daha pişirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Patates hariç tüm malzemeleri ekleyin. 5-6 dakika pişmesini bekleyin, arada karıştırın.
  • Sıcak suyu ekledikten sonra patatesleri ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 10–15 dakika daha pişirin.
Pişirme işlemini düdüklü tencerede tüm malzemeleri birlikte koyarak daha kısa sürede pişirebilir, yakıttan tasarruf edebilirsiniz.
 
Geri
Üst