3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2635]
Öncelikle su,süt ve şeker bir tencerede kaynamak üzere ateş üzerine alınır. Diğer tarafta irmik sıvıyağ ile birlikte kavrulur. Şurup kaynar kaynamaz ateşten alınıp, kavrulan irmik üzerine dökülüp, tencerenin kapağı kapatılır. Helva pişerken, peynir ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Pişen helva içine sadeyağ ve önce peynirin yarısı ilave dilir. Dairesel şekillerle karıştırılır.(Dairesel yapma sebebi;peynirin kopmadan helva içinde sünmesi) İlk sıcağı çıkan helva içine kalan peynir ilave edilip, aynı şekilde karıştırılır. Sıcakken servis tabağına alınıp, üzerine fıstık ve tarçın serpilir.
[attachment=o2636][attachment=o2637]

- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker (arzuya göre daha az olabilir)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100-150 gr tuzsuz Antep Peyniri veya kaşar loru
- Çekilmiş Antep Fıstığı
- Tarçın

Öncelikle su,süt ve şeker bir tencerede kaynamak üzere ateş üzerine alınır. Diğer tarafta irmik sıvıyağ ile birlikte kavrulur. Şurup kaynar kaynamaz ateşten alınıp, kavrulan irmik üzerine dökülüp, tencerenin kapağı kapatılır. Helva pişerken, peynir ince uzun şeritler halinde dilimlenir. Pişen helva içine sadeyağ ve önce peynirin yarısı ilave dilir. Dairesel şekillerle karıştırılır.(Dairesel yapma sebebi;peynirin kopmadan helva içinde sünmesi) İlk sıcağı çıkan helva içine kalan peynir ilave edilip, aynı şekilde karıştırılır. Sıcakken servis tabağına alınıp, üzerine fıstık ve tarçın serpilir.
[attachment=o2636][attachment=o2637]