Soğanlı Tart (Fransa)

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
LeqaL` <3
Hamur için :155 Gr un
155 Gr tereyağ (küp şeklinde doğranmış)
4 Çorba kaşığı buzlu su

Diğer Malzemeler :

1 Kg soğan (ince kıyılmış)
45 Gr tereyağ
1 Çorba kaşığı zyağı
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
1 Küçük kutu krema
Bir tutam muskat
60 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Derin bir kabın içerisine un ve tereyağını koyun
Parmak uçları ile iyice karıştırın
4 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırma işlemine devam edin
(gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
Hazırladığınız hamuru top haline getirin ve şeffaf folyoya sarın
Buzdolabında 20 dakika dinlendirin
Daha sonra 26 cm çapındaki tart kalıbına hazırladığınız hamuru dağıtın ve
tekrar buzdolabına koyun
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın
Hazırladığınız hamuru çatal ile deldikten sonra 10 dakika pişirin Diğer tarafta kalın dipli bir tavada tereyağı ile zyağını ısıtın
İnce kıyılmış soğanları arada bir karıştırarak 30-35 dakika kavurun
Üzerine üç kaşık unu serpiştirin 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Başka bir kabın içerisinde yumurta, krema ve muskatı iyice çırpın
Karışımı rendelenmiş peynirin yarısı ile soğuyan soğanların içerisine yavaş yavaş ekleyin
 
Geri
Üst