Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


1-İyi bir dut ağacından yapılı bir fıçı bulun.
2-Şarap yapımında üzümün kalitesi ve şaraba uygun olup olmadığı çok önemli. Ona göre üzüm seçimi yapın. (Yüzde 50 şarabın kalitesini etkiler)
3-Şarabı kendinize yapacaksanız muhakkak salkımlarını tanelerinden ayırınız ve sadece taneleri kullanınız.
4-Üzüm tanelerini güzelce büyük bir kapta eziniz.
5-Şarabın rengi nasıl olmasını isterseniz mesela kırmızı şarap, ezilen tanelerin suyu ile beraber fıçıya doldurunuz.
6-Şimdi en önemlisi taze şarap suyunun içindeki şeker oranı. Yürt dışından getirdiğim bir şeker ölçme aleti ile şeker oranı yüzde 20-22 arasında olmalı. Eğer şeker az ise üzümün suyundan bir tencereye doldurunuz ve tüpün üstünde ısıtmaya başlayınız ve şekeri yavaş yavaş ilave ederek eritiniz ve sonra fıçıya karıştırarak ilave ediniz. Şeker oranı normale geldiğinde fıçının üst kapağını hafif aralı bırakınız çünkü bir gün sonra içindeki malzeme kaynamaya başlıyacak. Kaynama yaklaşık 8-10 gün devam ediyor ve git gide yavaşlıyor.
7-Yaklaşık bu şekilde 20 gün beklemesi gerekiyor ve hergün üzerinde biriken köpükler temizlenmesi gerekiyor. Yirminci gününden sonra kaynamanın tam bittiğine emin olunduktan sonra fıçının içindeki sadece suyu alınarak diyer çöp ve dibindeki tortular atılarak fıçı güzelce su ile temizleniyor. Temizlikten sonra ayırdığımız üzüm suyunu tekrar fıçıya dolduruyoruz ve fıçının ağızını hava almıyacak şekilde sıkıca kapatıyoruz.
8-Yaklaşık bir ay sonra yavaş yavaş içilmeye başlanıyor ama nekadar fazla bekliyor ise şarap daha güzel oluyor. Fıçının karanlık ve serin yerde olması daha uygun ve ilk havanın don yapmasından sonra daha berrak ve hoş oluyor.
2-Şarap yapımında üzümün kalitesi ve şaraba uygun olup olmadığı çok önemli. Ona göre üzüm seçimi yapın. (Yüzde 50 şarabın kalitesini etkiler)
3-Şarabı kendinize yapacaksanız muhakkak salkımlarını tanelerinden ayırınız ve sadece taneleri kullanınız.
4-Üzüm tanelerini güzelce büyük bir kapta eziniz.
5-Şarabın rengi nasıl olmasını isterseniz mesela kırmızı şarap, ezilen tanelerin suyu ile beraber fıçıya doldurunuz.
6-Şimdi en önemlisi taze şarap suyunun içindeki şeker oranı. Yürt dışından getirdiğim bir şeker ölçme aleti ile şeker oranı yüzde 20-22 arasında olmalı. Eğer şeker az ise üzümün suyundan bir tencereye doldurunuz ve tüpün üstünde ısıtmaya başlayınız ve şekeri yavaş yavaş ilave ederek eritiniz ve sonra fıçıya karıştırarak ilave ediniz. Şeker oranı normale geldiğinde fıçının üst kapağını hafif aralı bırakınız çünkü bir gün sonra içindeki malzeme kaynamaya başlıyacak. Kaynama yaklaşık 8-10 gün devam ediyor ve git gide yavaşlıyor.
7-Yaklaşık bu şekilde 20 gün beklemesi gerekiyor ve hergün üzerinde biriken köpükler temizlenmesi gerekiyor. Yirminci gününden sonra kaynamanın tam bittiğine emin olunduktan sonra fıçının içindeki sadece suyu alınarak diyer çöp ve dibindeki tortular atılarak fıçı güzelce su ile temizleniyor. Temizlikten sonra ayırdığımız üzüm suyunu tekrar fıçıya dolduruyoruz ve fıçının ağızını hava almıyacak şekilde sıkıca kapatıyoruz.
8-Yaklaşık bir ay sonra yavaş yavaş içilmeye başlanıyor ama nekadar fazla bekliyor ise şarap daha güzel oluyor. Fıçının karanlık ve serin yerde olması daha uygun ve ilk havanın don yapmasından sonra daha berrak ve hoş oluyor.
