Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Ben olamayınca bu güller bu selviler yok
Kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok
Sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok
Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok

(Ömer Hayyam)

Demedim mi yolunu vururlar senin,
Demedim mi soğuturlar seni.
Oysa senin ateşin ben'im,
Sıcaklığın ben'im demedim mi?

Mevlana !

Hiç sevmediği halde neden hep değerli olur bırakıp giden ?
Ve neden hiç düşünmeden teslim olur kαlbin,
O seni sevmemişken..

(Pablo Neruda)

Aşk, uyumadan önceki son şey, uyandığı zamanki ilk şeydir...
(Aşkname)

Biyolojik savaşlarda ölmez bir çocuk, asıl sevgisiz kalınca ölür.
Ve "Git başımdan çocuk"tan sonra binip giderler uçan halılarına çocuklar.
(Kırk Güzeller Çeşmesi)

-Ey sevgili ! Yüzünü görmek benim için uğruna ölünecek bir hasret iken, o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?.. (Aşkname'den)

...Ne bitmez arzularımız vardır bizim, ne doymaz isteklerimiz.
Her vardığı durakta bir sonraki durağı özleyerek geçen fâni bir ömür...
(Kırk Güzeller Çeşmesi)

İç çekişlerimizle kurarız en uzun cümleleri...(Ali Şeriati)

"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım. Ben onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağ...açların gölgesinde dinlenirim. Lâkin siz bunların hiçbirini göremezsiniz." - Mevlana !

Ey göz! Sen ikisin, ben birim.Iki kisinin bir ferde saldirip onu öldürmesi zulüm degildir de nedir?!..Simdi agla o halde, ettigin zulmün cezasini cek bakalim!..(Kitab-ı Aşk)

Yüreğinin ***ürdüğü yere gidenlerin yolu, dönüşte psikiyatristten geçer.
D. Noel

Kadın, doğası gereği zayıftır; ama acıya en çok o dayanır. Kadının direncini kıran tek şey; hayal ettiği erkeğin boş çıkmasıdır.
Paul Auster

İlk önce konuşmaktan korkarsın sevdiğinle, Sonra ona aşık olmaktan. Bunlar neyse de, en son kaybetmekten korkarsın işte...
Sunay Akın

Aslında insanlar, bazen suçlu olduklarını kabullendikleri için değil, sadece karşıdaki sussun diye özür dilerler.
Paulo Coelho

Her 'başarılı' erkeğin arkasında bir kadın, Her 'başağrılı' bir kadının arkasında kesinlikle bir erkek vardır.
Can Dündar

Hayatından silmek istediklerini gerçekten sil, Çünkü geri dönüşüm kutusunda bekletirsen; sistemini yavaşlatır !
*Adam Fawer

Ne garip.. Çocukken yarın neler oynayabiliriz diye düşünürdük, Şimdiyse yarın hayat bize neler oynayacak diye düşünüyoruz.

- Can Dündar

Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, İlim insanın cehlini alsada; "Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır".
Fuzuli

Onunla göz göze gelince konuşmak istemezsin.
Çünkü o an susmak; gözlerine doya doya bakmak için en büyük fırsattır...

- İlhan Berk

Bil ki, bir mezar taşıdır insandan yarına kalan. Ve unutma, onu da başkası yaptırır, gerisi yalan...
Mehmet Akif Ersoy

Geri