Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Lisanı ağızda olanı değil lisanı gönülde olanlara yâr et bizi.
Tebessümü simasında olanı değil tebessümü gönülde olanlara kat bizi.
Aşkı tende sananlara değil aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi.

Mevlana

"Öfkeliydim, kendime karşı öfkeli. Hep böyle olurum. Aylarca sessiz kalırım, neredeyse konuşmayı unutacak kadar, sonra birden baraj yıkılır ve ne varsa; neyi tutmuşsam herşeyi koyuveririrm, bitmez tükenmez bir gevezelik başlar ve daha susmadan pişman olurum."

"Artık yoluma hiçbir engel çıkmayacağı duygusuna sahiptim. Engel yokmuşcasına yürümem yeterliydi. Düşüş işte böyle başlar."

"Tünelin ucunda ışık görünmezse bile, ışık varmış gibi yürümek ve ışığın görüneceğine inanmak gerekir."

"Beklediğim yarınlar dünde kaldı."

Doğunun Limanları - Amin Maalouf

"biz aslında karşımızdaki insanı sevmiyoruz onun bizde yarattığı duyguyu,heyecanı ,hissi seviyoruz . sevgiyi degil sevilmeyi seviyoruz. işte insan bu kadar bencil "
nietche

her kötü huy,insanın kendi çevresine ördüğü hapishane duvarının bir taşıdır.kötü huy sahibi,kendi eliyle kendini çevresinden ve içinde yaşadığı toplumdan tecrit eder"
d.cüceloğlu-savaşçı-

stefan zweig , SATRANÇ:

"...ama boşlukta, zamansızlıkta geçen bir dört ayın ne kadar sürdüğünü hiç kimse ne bir başkasına, ne de kendine anlatamaz, ölçemez, gözünde canlandıramaz; insanın çevresindeki bu hep aynı hiçliğin, bu hep aynı masa, yatak, leğen ve duvar kağıdının ve hep hep aynı suskunluğun, insana bakmadan yemeğini içeri iten hep aynı gardiyanın, insanı çıldırtacak kadar boşlukta dönüp duran hep aynı düşüncelerin insanı nasıl yiyip bitirdiğini ve yıktığını kimse kimseye anlatamaz..."

Sana tuhaf gelebilir ama içimde derin bir dürüstlük duygusu vardı ve bu dürüstlük asla ama asla bi erkeği kandıramayacağımı söylüyordu.Günün birinde sabahlara kadar bıkmadan çene çalabileceğim bir delikanlı bulacağımı düşünüyordum;onunla konuştukça herşeyi aynı gözle gördüğümüzü anlayacak,aynı heyecanları duyacaktık.İşte o zaman aşk doğacaktı.Bu dostluk,güven üzerine dayalı bir aşk olacaktı.Kandırma üzerine değil.

YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT.(Susanna TAMARO)

"İnsan var olduğuna inanmak için mi kendini anlatır? Öyle ise susacağım...

Mehmet Eroğlu' Düş Kırgınları

Duyarlılığa hiç yer yok. Zaman da. Ne güzel bir olgu, yaşam ve ölümü düşünmek yerine, daha ciddi, gerçekçi konularla uğraşan insanlar var."

Tezer Özlü' Yaşamın Ucuna Yolculuk

"Kimse yaşadığımız mevsimin, günlerin ve gecelerin yaşamın kendisi olduğundan söz etmiyor. Her an belirtilen bir öğretiye bizler hep hazırlanıyoruz. Neye?"

TEZER ÖZLÜ' ÇOCUKLUĞUN SOĞUK GECELERİ

Dünya nasıl olması gerekiyorsa öyle. Kendini kurtaramayanı hiç kimse kurtaramaz."

PAVESE

Kötü ,dünya üzerinde sürekli dolaşır ,insanları hazırlıksız yakalamayı severdi.

Paulo Coelho
Şeytan ve Genç Kadın

Zihninin istediğin her şeyi yaşamına çekecek manyetik bir güç olduğunu bir an önce anlamalısın.Yaşamında bir eksiklik varsa ,bu ,düşüncelerinde bir eksiklik olduğundandır.

Ferrarisini Satan Bilge
Robin S.S

Bildiklerimi herkes bilebilir, yüreğimdir yalnız bana ait olan...

Genç Werther'in Acıları
Johann Wolfgang von Goethe

Hayatınızdaki tüm engeller beynizdedir.
O engeller ve olumsuz düşünce beyninizde olduğu sürece
kolunuz olmus,bacagınız olmuş,hatta yüksek kapasiteli bir beyniniz olmuş hiç önemi yok.

ahmet şerif izgören-süpermen ve uğur böceği kitabından.

Nasıl bittiyse bundan öncekiler,
Bu da biter..
Bite bite, sonunda ben de biterim,
Olur biter...

*Aziz Nesin

Midem bulanıyor bozuk süt içmiş gibi,
Oysa bir şey içmedim;
Sütü bozuk insanlar bulandırıyor midemi..

*Oktay Rıfat H.

"Nedensiz ve sebepsiz sevdim seni,
Belki de bir nedeni olsa, aşk olmazdı bunun ismi.."

*Oğuz Atay

"İstediğim tek şey
Gece başını yastığa koyduğunda,
Aklına gelebilmek.."

*İ. Berk

Ben ölseydim, o belki ağlardı.
Ama o ağlasaydı;
Ben ölürdüm..

*Özdemir Asaf