Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Yağmuru seviyorum diyorsun,yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun...Güneşi seviyorum diyorsun,güneş açınca gölgeye kaçıyorsun...Rüzgarı seviyorum diyorsun,...rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun...İşte,bunun için korkuyorum;Beni de sevdiğini söylüyorsun... William Shakespear

Offff... dedi. -Ne oldu? dedim -hiiiiiç, dedi.-Herşeyi... bırak gel benimle, dedim. -Olur mu ? dedi. -Topu topu bi tabak fazlakoyarız soframıza, dedim. -Olmaz, dedi. -Neden? dedim. -Aynı tabaktan yeriz,dedi. -Bir daha Sevdim....... .k.iskender

AŞK nedir diye mi soruyorlar..? De ki: Kimki bu soruyu sorar, demek ki anlamaz;Kimki anlar, zaten bu soruyu sormaz.. Hz Mevlana

Yüreğim,toparlan gidiyoruz!ya da toparlandım gidelim!Arafta kalakalmak yakışmadı bize...Bir adım atalım hadi,'yâr' deyip susalım;'yâr'dandır deyip razı olalım..!- İ.Tenekeci

Bir hatayı iki kere tekrar etmeyen en mükemmel insandır...Einstein

Adını kimselere söylemeden ölmek isterdim. Ah SEVGİLİM! sen beni bir de AYRILIĞINDA görseydin...

Güneşe gözlerini dikip bakarsan gözün bozulur...

Gözlük takarsan güneş bozulur...// Özdemir Asaf

Yalnızlığa dayanırım da bir başınalığına asla, Yaşlanmak hoş değil değil duv...arlara baka, baka.
Bir dost göz arayışıyla, saat tıkırtısıyLa... Korkmam geçinip gideriz biz mutlulukla,
Ama; ''Günün aydın olsun, akşamın iyi olsun'' diyen biri olmalı.
Bir telefon sesi çalmalı ara sırada olsa kulağımda.
Yoksa zor değil, hiç... zor değil, demli çayı bardakda karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya.
Ama; ''Çaya kaç şeker alırsın?'' Diye soran bir ses olmalı ya ara sıra

‎''Sen'' dedi ''intihar'' gibisin. Hem cesaret edilemeyen, hemde herkes tarafından en az bir kez düşünülen. İşte öyle güzelsin...
( KÜÇÜK İSKENDER )

Pişik mi oldun aşk? Neden böyle paytak paytak koşarsın bana...//Dedde.

Düş'tüm" dedim."Hayır"dedi kesince."Düş olsan farketmezdim seni..."

O'nunda vardı 3.şahıs tarafından açılan bir yarası...
Sırf yarası kabuk bağlasın... diye, beni kendisine bağladı ! //k.t.

Sussak da, hiç konuşmasak da, sözlerin senin, açık denizler gibidir
zaten elimde, her zaman, ama her zaman bir kıyıyı gezdiren.
Hatırlıyorum da kelimelerini bir bir : Şairlerin flaşları kalpleridir.
Dışarıya da parlamalı biraz. Kaldı ki ben içimde gezinmekten
yoruldum...” //EDİP CANSEVER
.

Ah be çoçuk, ah!seninki,masaldaki pamuk prensese aşık olmak değil.Uyutulduğun ninnideki bostana giren danaya yüreğini vermek…
K.iskender..

Yastığa senmişsin gibi sarılmak var ya..İnsanın kendi kendini gıdıklaması kadar saçma!

Bana Aşk'ı Sorma , Ölünün Arkasından Konuşmak Günahtır..

Başkalarının hatalarını silmeye çalıştım, mürekkeple yazmışlar oysa !.. Ben, kurşunkalem silgisiydim ; Azaldığımla kaldım...

Her şeyimi sana borçluyum. Sana rastladığım sıralar yıkıntıdaydım. Sen onardın beni. Tuttun elimden kaldırdın. Ben de ekmek gibi öptüm alnıma koydum seni, kutsadım... Cemal Süreya

Biliyor musun; umarsız bir yıkımdı gidişin. Liman boyu uzanan iç kanamalı bir suskunluktu bizden geriye kalan. Oysa bilmeliydin; bütün bir hayatı ürpererek yaşama cesaretiydi aşk."
Kahraman Tazeoğlu-

dün de beraber gitti cancağızım şimdi yeni şeyler söylemek lazım, ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım (Mevlana)

Geri