Pirinçli Domates Tavası

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 100 gr pirinç (yarım su bardağı)
800 gr domates
1 Adet patlıcan
300 gr kabak
1 Adet soğan
2 Adet sivri biber
1 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
100 Ml tavuk suyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Pirinci 1 su bardağı su ile 20 dakika haşlayın.
  • Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
  • Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün ve dilimleyin.
  • Kabağı dilimleyin ve soğanı incecik doğrayın.
  • Sivribiberin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
  • Patlıcanları zeytinyağında 2-3 dakika kavurup, çıkarın.
  • Kalan yağda soğan, sivri biber ve kabağı 5 dakika kavurun.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Üzerine dövülmüş sarımsak ve domates salçası ekleyin.
  • Hafifçe kavurup, tavuk suyunu katın.
  • Pirinç ve domatesleri ekleyip, hafif ateşte 5 dakika pişirin.
  • Son olarak patlıcanları katın ve servis yapın
 
Geri
Üst