15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 100 gr pirinç (yarım su bardağı)
800 gr domates
1 Adet patlıcan
300 gr kabak
1 Adet soğan
2 Adet sivri biber
1 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
100 Ml tavuk suyu
Tuz
Hazırlanışı
800 gr domates
1 Adet patlıcan
300 gr kabak
1 Adet soğan
2 Adet sivri biber
1 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
100 Ml tavuk suyu
Tuz
Hazırlanışı
- Pirinci 1 su bardağı su ile 20 dakika haşlayın.
- Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
- Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün ve dilimleyin.
- Kabağı dilimleyin ve soğanı incecik doğrayın.
- Sivribiberin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
- Patlıcanları zeytinyağında 2-3 dakika kavurup, çıkarın.
- Kalan yağda soğan, sivri biber ve kabağı 5 dakika kavurun.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Üzerine dövülmüş sarımsak ve domates salçası ekleyin.
- Hafifçe kavurup, tavuk suyunu katın.
- Pirinç ve domatesleri ekleyip, hafif ateşte 5 dakika pişirin.
- Son olarak patlıcanları katın ve servis yapın