9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
Anlatim bana aittir....Masum benim kullanici ismimdir..
Bir kisinin resmine Photoshop ile sakal nasil yapilir ogrenecegiz. Bunun icin sectigim model George Clooney
Resmimizi Photoshopta actikdan sonra yeni bir Layer acalim.
Resimi büyültmek için tıklayın. Orjinal Boyut: 898x643
Forground Color olarak F5F5F5 secelim.
(Renk cok acik olursa sakal acik olur, cok koyu olursa sakal koyu olur, en uygunu orta tonlarda gri renk)
Brush aracimizi seciyoruz.
Size: uygun gordugunuz boyutta (ben resme uygun 60 px kullandim)
Hardness: 0 px
Yeni actigimiz Layer'in secili oldugundan emin olun ve yuz hatlarina istediginiz gibi sakal cizin.
(mukemmel gorunmesi sart degil, sonrasinda duzenleyebilirsiniz)
Boyama isleminden sonra ust menuden Filter>> Noise>> Add Noise secin ve asagidaki ayarlari girin.
Amount: % 20 veya 25
Gaussian ve Monochromatic isaretli olsun.
Sol menude bulunan Elliptical Marquee Tool ile sakal kismini icine alacak sekilde bir secili alan belirleyin.
Simdi ust menude bulunan Filter>> Blur>> Radial Blur secenegini acin ve asagidaki ayarlari yapin.
Amount:7
Zoom ve Good isaretli olsun.
Gordugunuz gibi Noise efektine hareket geldi.
Son olarak daha gercek gorunum icin sag menude bulunan Layer penceresindeki Blending Mode ayariniHard Light olarak secin.
Duzenleme ve fazla yerlerin silinmesi icin sol menudeki Eraser Tool'u secin, ekrana sag tiklayin ve Hardness %0 olarak ayarlarin, silginin boyutunu ise resme uygun sekilde farkli bolumlere farkli boyutta ayarlayip silmek istediginiz yerleri silin.
Ve sonuc olarak George Clooney'den iki farkli gorunum..
Bir kisinin resmine Photoshop ile sakal nasil yapilir ogrenecegiz. Bunun icin sectigim model George Clooney

Resmimizi Photoshopta actikdan sonra yeni bir Layer acalim.

Forground Color olarak F5F5F5 secelim.
(Renk cok acik olursa sakal acik olur, cok koyu olursa sakal koyu olur, en uygunu orta tonlarda gri renk)

Brush aracimizi seciyoruz.
Size: uygun gordugunuz boyutta (ben resme uygun 60 px kullandim)
Hardness: 0 px

Yeni actigimiz Layer'in secili oldugundan emin olun ve yuz hatlarina istediginiz gibi sakal cizin.
(mukemmel gorunmesi sart degil, sonrasinda duzenleyebilirsiniz)

Boyama isleminden sonra ust menuden Filter>> Noise>> Add Noise secin ve asagidaki ayarlari girin.
Amount: % 20 veya 25
Gaussian ve Monochromatic isaretli olsun.

Sol menude bulunan Elliptical Marquee Tool ile sakal kismini icine alacak sekilde bir secili alan belirleyin.

Simdi ust menude bulunan Filter>> Blur>> Radial Blur secenegini acin ve asagidaki ayarlari yapin.
Amount:7
Zoom ve Good isaretli olsun.

Gordugunuz gibi Noise efektine hareket geldi.

Son olarak daha gercek gorunum icin sag menude bulunan Layer penceresindeki Blending Mode ayariniHard Light olarak secin.

Duzenleme ve fazla yerlerin silinmesi icin sol menudeki Eraser Tool'u secin, ekrana sag tiklayin ve Hardness %0 olarak ayarlarin, silginin boyutunu ise resme uygun sekilde farkli bolumlere farkli boyutta ayarlayip silmek istediginiz yerleri silin.

Ve sonuc olarak George Clooney'den iki farkli gorunum..