Peynirli ve cevizli armut salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Peyniri ince üçgen biçiminde dilimleyin. Armutları soymadan dörde bölün; içini çıkarıp ince ince dilimleyin. Marulu yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırıp servis tabaklarına döşeyin. Üzerlerine peynir ve armudu koyun.
Malzemeler

200 gr taze kaşar peyniri
3 orta boy armut
1 marul
4 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş

Sirke sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
tuz ve karabiber


Tarifi

1. Peyniri ince üçgen biçiminde dilimleyin. Armutları soymadan dörde bölün; içini çıkarıp ince ince dilimleyin. Marulu yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırıp servis tabaklarına döşeyin. Üzerlerine peynir ve armudu koyun.
2. Sirke sosunun hazırlanışı: Sirke ve yağı kapaklı küçük bir kavanoza koyup iyice çalkalayın. Salatanın üzerine dökün. Ceviz parçalarıyla süsleyin. Hemen servis yapın.
NOT: Taze kaşar peyniri yerine Brie veya Camembert peyniri kullanılabilir. Peynirin oda sıcaklığından olduğundan emin olmalısınız.
 
Geri
Üst