Peygamberimizin Sözleri ve öğütleri

142 Çok kaygı çekme, mukadder olan olur, takdir olunan rızkın da sana gelir

143 Her paslanmanın cilası vardır Kalbin cilası da esteğfirullah demektir

144 Bir kimse riyaya, yaptırdıklarını işittirmeye başlarsa bundan vazgeçinceye kadar Allah'ın gazabındadır

145 Hicretin efdali Allah'ın hoşlanmadığını terketmektir

146 Müslümanla alakayı kesmek onun kanını dökmek gibidir

147 Bir kimse bir mazlumla onun hakkını alıncaya kadar yürüse ayaklarının kaydığı günde Hak Teala onun iki ayağını sabit kılar

148 Erteleyenler helak olmuştur

149 Bir zaman sonra benim ümmetim de 73 fırkaya ayrılır, bunlardan ancak bir tanesi kurtulur

150 Cehennemden kurtulan fırka; benim ve ashabımın gitdiği yolda olanların fırkasıdır

151 Kim ki kurban kesmeye malî kudreti yerinde olur da kesmezse, o kimse namazgâhımıza sakın yaklaşmasın

''mÜmİnler arasinda İmanca en kamİl olani ahlakÇa en gÜzel olanidir..

''sİzden bİrİ benİ babasindan ewladindan ve bÜtÜn İnsanlardan daha Çok sewmedİkÇe İman etmİŞ sayilmaz..

''sİzden bİrİ kendİsİ İÇİn sewdİĞİnİ kardeŞİ İÇİnde sewmesse gerÇek mÜmİn olmaz..

''kİm allah İÇİn sewer allah İÇİn Öfkelenİr allah İÇİn werİr allah İÇİn wermesse İmanini kemale erdİrmİŞtİr..

''kiyamet gÜnÜ mÜmİnİn mİzaninda gÜzel ahlaktan daha aĞir basan bİŞey yoktur..allah(c.c.)Çİrkİn dÜŞÜk sÖz we dawraniŞ sahİplerİne buĞz eder..

''gÜzel ahlak sahİbİ..ahlaki sayesİnde namaz we oruÇ sahİbİnİn derecesİne ulasir

''İyİlİk gÜzel ahlaktir..gÜnahta İÇİnİ rahatsiz eden we baŞkasinin muttalİ olmasindan korktuĞun Şeydİr..

''her nerede olursan ol allahtan kork sakin we kÖtÜlÜpÜn arkasindan İyİlİk yap..bu onu yok eder..İnsanlara İyİ ahlakla muamele et...

1. Akılca en mükemmeliniz, Allah'tan en çok korkanınızdır.

Sabah namazına çok dikkat ederek geçirmemengerekir. Çünkü sabah namazında çok büyük faziletler vardır.

Geri