Patlıcanlı Saksı Kebabı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet küçük doğranmış havuç
- 1/2 su bardağı bezelye
- Bikaç adet tane karabiber
- 1 diş dövülmüş Sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet maydanoz sapı
- Fesleğen
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet domates

Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine bezelye serpip, servis yapın.
 
Geri
Üst