17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet küçük doğranmış havuç
- 1/2 su bardağı bezelye
- Bikaç adet tane karabiber
- 1 diş dövülmüş Sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet maydanoz sapı
- Fesleğen
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet domates
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine bezelye serpip, servis yapın.
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet küçük doğranmış havuç
- 1/2 su bardağı bezelye
- Bikaç adet tane karabiber
- 1 diş dövülmüş Sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet maydanoz sapı
- Fesleğen
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet domates
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine bezelye serpip, servis yapın.